Хронична умора: Симптоми, причини и лечение

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Хроничната умора– психологичен или здравословен проблем?

Мнениеот pesho » 09 Авг 2013, 11:17

Комбинация и от двете, която често е причинена от застоял живот...Спортувайте!
pesho

Ербориан чай – помага при умора и ни прави красиви

Мнениеот lussy » 08 Окт 2013, 11:42

Зимата идва, бавно и сигурно, а моята мания по чайовете се засилва! Много обичам да разглеждам чайчета от различни места,Вчера попаднах и на един корейски чай – Ербориан. Пише в описанието, че има ревитализиращо действие, съживява и подмладява кожата. Ербориан са също много популярна марка козметика, която се продава в България от около 2 години.

Нямам проблеми с кожата, но ми харесва женшена като билка, а и вярвам, че ще ми действа добре. Като всеки човек и аз имам нужда от укрепване на организма, а чаят е една добра възможност. Мисля, че ще бъде подходящ за мен. Корея е страна с дълги традиции в пиенето на чай и ще ми е интересно да видя какво са сътворили. Някой друг има ли впечатления точно от тези чайове и би ли споделил? От мен повече - съвсем скоро! :)
lussy

Re: Ербориан чай – помага при умора и ни прави красиви

Мнениеот Radoslav88 » 08 Окт 2013, 15:39

Предпочитам жен-шен на екстракт отколкото да се наливам с литри чай, за да постигна същият ефект. Останах много доволен от жен-шена на Haya Labs. Определено дава доста енергия и подобрява настроението.
Radoslav88

Какво липсва на организма ни, когато чувстваме постоянна умора?

Мнениеот MollyDolly » 21 Ное 2014, 09:37

Напоследък се чувствам доста отпаднала и без никаква енергия. Не зная на какво се дължи постоянна умора, :roll: явно нещо липсва на организма ми, но не разбирам какво.

Нищо не съм променила в навиците си, смятам, че се храня балансирано и всичко е такова каквото е било и до сега, но чувствам постоянна умора! :( Ако можех по цял ден щях да се излежавам с котката :mrgreen:
photography.jpg
photography.jpg (20.27 KiB) Прегледано 1549 пъти
ама уви!
Не зная дали времето влия и помага за тази постоянна умора, която ме тормози или аз не правя нещо, както трябва, вие какво ще кажете :roll: дали има нещо, което да липсва на организма ми или е по-скоро период :?:
MollyDolly

Re: Какво липсва на организма ни, когато чувстваме постоянна умора?

Мнениеот sofi_black » 21 Ное 2014, 09:43

Предполагам, че има нещо и предполагам и аз, че е времето причината и аз се чувствам доста изморена с почти постоянно безпричинно главоболие от седмица насам. Надявам да е просто от времето и да няма общо с липса на витамини, не че е зле по това време на годината да се пият, тъй като си върлуват вируси вече, така че опитай се да се погрижиш за себе си! ;)
sofi_black

Опитвали ли сте различни техники за дишане, за да премахнете умора и да се станете по-жизнени?

Мнениеот LEILA » 27 Яну 2015, 13:23

Откакто родих все по-трудно ми става с всеки ден да се грижа за близнаците. Нямам нито миг спокоен сън, винаги съм нащрек и умората ме убива, имам чувството, че ще започна да халюцинирам :(

Докато бях бременна имах една приятелка, която ходеше на йога и ми разказваше за различните упражнения, които са правили там. Тогава за пръв път чух, че освен физически упражнения има и такива за дишане,
YogaBreathing.jpg
YogaBreathing.jpg (49.02 KiB) Прегледано 2420 пъти
които би трябвало да премахнат умората и да те направят по-жизнен. :!:
Сега се сетих за това, след като цялата ми енергия е изпита до последната капка :| Дали могат различните техники за дишане да премахнат умората и да те направят наистина жизнен, след като отсъства нормален сън :roll:

Много се надявам някой да ми сподели различните техники за дишане, тъй като не съм особено запозната, а смятам, че са ми от голяма полза :idea:
LEILA

Re: Опитвали ли сте различни техники за дишане, за да премахнете умора и да се станете по-жизнени?

Мнениеот николаев » 27 Яну 2015, 13:32

Не мисля, че нещо може да замени нощния сън, така че колкото и да дишаш, по каквито и начини да го правиш, няма начин да премахнеш тази умора!
николаев

Re: Опитвали ли сте различни техники за дишане, за да премахнете умора и да се станете по-жизнени?

Мнениеот rabotnata pchela » 27 Яну 2015, 14:47

Аз не вярвам много на йоги, рейки и подобни твърдения, пък и дори отгоре на всичкото, тези, които са ..треньорите ли как се наричат се водят отгоре на всичкото и някакви си гадатели- за мен гадател и шарлатанин е една дума. Не вярвам, че с дишане могат да се променят нещата, единственото положително, което виждам в йогата е, че си мислиш, че си по-спокоен, липсва ти стрес и от там идва положителното здраве, а не защото дишат по-така. :roll:
Аватар
rabotnata pchela

Как да се отървем от постоянната умора?

Мнениеот Ваня Стойчева » 11 Фев 2015, 12:21

Напоследък все по-често чувствам умора :( и не мога да свърша и най-обикновените домашни задължения, които имам, направо съм благодарна, че не ходя на работа, защото сигурно щях да изглеждам така: :|
fff.jpg
fff.jpg (17.9 KiB) Прегледано 7155 пъти

Уж се старая да се наспивам добре, спя поне по 8 часа, храня се с по-лека храна вечер, пия по 1 кафе всяка сутрин и все пак не помага, чувствам постоянна умора и сякаш постоянно ми се спи! :( Това никак не е приятно, защото по този начин влияе на цялото семейство и всички искат да се отърват от мен и мързела ми, а аз искам да се отърва от умората! :!:
Не знам вече какви могат да са причините за постоянната умора, която чувствам и какво да направя, за да съживя малко организма си и да не го изпитвам това чувство? надявам се да ми дадете съвети и препоръки, за да се отърва най-накрая от ужасната постоянна умора, която изпитвам :(
Аватар
Ваня Стойчева

Re: Как да се отървем от постоянната умора?

Мнениеот Slavena » 11 Фев 2015, 12:46

Мисля, че трябва на инат да се движиш повече и да събудиш тялото си, сега като се отдаваш на мързела и умората още повече се залежаваш.
Slavena

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми