Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Mоже ли психическата умора и апатия реално да разболеят тялото?

26 Сеп 2017, 10:15

Разбира се, че е възможно от психическото си внушение да се разболееш и да се чувстваш зле. :-| Явно е време да смениш работата, компанията и да започнеш да правиш интересни неща, които ти вдъхват живот. Намери си приятни занимания, срещай се с интересни хора, открий си някое хоби, в което да се занимаваш.

26 Сеп 2017, 11:07

Ккато може психиката да излекува тялото, така може и да го разболее. Вярвай, че си здрава, зареждай се с положителни емоции, намери си интересни неща за правене, излизай с приятелите си често, не се заробвай у дома в досадни задължения. Понякога на човек ми омръзва и има нужда от малко помощ, за да продължи напред.

26 Сеп 2017, 14:16

Може. А това, което ти описваш на мен ми звучи, като депресия! Не е нормално да изпитваш такава апатия и да не ти се прави нищо. Вярно, че в повечето случаи животът ни не е най-интересния и вълнуващия, но това не означава, че не трябва да направим нещо по силите си, за да променим голяма част от живота ни. Ако не си сигурна, дали искаш да напускаш, то си вземи дълга почивка, намери си хобита и интерсни и приятни занимания, с които да ангажираш времето си.

05 Окт 2017, 13:55

Това си е депресия от всякъде, минал съм от там, не се оставай да те завладяват такива чувства, намери начин да се разнообразяваш и да правиш неща, които са ти интересни и приятни. Дори и работата ти в момента да не е такава, че да се чувстваш кой знае колко добре, поне се опитвай извън работата си да правиш готини неща. Иначе хич не се излиза лесно от там..

05 Окт 2017, 16:13

Психиката може да унищожи тялото, затова и хората казват, че с мисъл могат да се лекуват, но и могат да се разболеят.След като се чувстваш потисната трябва да намериш начин да подобриш състоянието си и да съживиш духа си, така да се каже. Прави неща, които обичаш и са ти приятни,ако ще и да изглеждат и да звучат скучни.

05 Окт 2017, 17:22

Вафличке, хващай се в ръце и си намери едно гадже и едно хоби. Признавам, че сме много стресирани от ежедневието ни, което обикновено е много ангажирано, но трябва да намерим начин да се разнообразяваме. Тъжното е, че живеем във времена, в които всичко ние достъпно, а живеем толкова скучно и еднообразно.

10 Окт 2017, 19:59

Хобитата наистина са способни доста да разведрят човек.

11 Окт 2017, 14:22

могат да те вдигнат доста хобитата, всякакви. Някои спортуват, други рисуват, трети подскачат на музика. Намери си наистина приятно занимание, защото ще потъваш все повече.

11 Окт 2017, 18:23

Млади хора, кога нямате стимул за живот, не знам кога ще имате. Намирай хобита, излизай с приятелки, купонясвай и се радвай на живота си, че като дойдат работа, деца, отговорности, няма да имате време да отидете до тоалетната.

12 Окт 2017, 12:46

Напълно е нормално, преживяла съм такова нещо. Преди няколко години изгубих много важен за мен човек, толкова зле се чувствах, бях буквално съсипана. От депресия тялото ми се разболя, разбих си хормоните, които после две години лекувах, от напълно здрава загубих желание за живот и се разболях. Ставах все по-болна на вид, а все повече килограми трупах, а уж казват, че като качиш някое килце започваш да заглаждаш косъма. Обратното се случи при мен, качих 15 килограма, приличах на ходещ призрак, ядях само боклуци, не можех да се движа, изкарах 2 пневмонии, без да съм излизала от у нас.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12