14 Мар 2016, 15:50
tinkerbell написа:Мисля, че за тези херпеси от разтрисане си е някакъв херпесен вирус, дето не е папиломен. Те и децата получават там.
14 Мар 2016, 16:57
iwoni написа:tinkerbell написа:Мисля, че за тези херпеси от разтрисане си е някакъв херпесен вирус, дето не е папиломен. Те и децата получават там.
Някой като те зарази, било обикновен херпес или генитален, вирусът вече си го носиш и се активира при определени условия. Може да е стрес, втрисане, промяна на температурата и т.н.
15 Мар 2016, 11:32
15 Мар 2016, 12:19
Ваня Стойчева написа:Така или иначе има лечение, това че веднъж си имал херпес, не означава, че цял живот ще имаш, само се изисква като го видиш проблема да потърсиш лечение. :)
16 Мар 2016, 16:49
Neven498 написа:tinkerbell написа:marsu написа:Момичета, много се съмнявам, че вируса ще е устойчив на външна среда и ще се разпространява от седалките в тоалетната, но това не означава да не се пазите, разбира се. :)
абе... за папилома вируса казват, че е даже е доста устойчив на външната среда. Ето тук има доста неща за него http://www.drkaliasheva.com/services/hpv -основно се предава по полов път, но може и само при любовна игра и битови ситуации. Май повече за СПИН е валидно за неустойчивостта на външна среда, както и нещата, които казва Lisandra
Аз обаче изчетох цялата статия и като се позамислям, че то и от HPV е не по-малко важно от СПИНа да се внимава и мисли сериозно за предпазване. В смисъл, гъбички и подобни, ясно- ако се случи да пипнеш, е неприятно, но усещаш симптомите и лекуваш веднага. Докат HPV май може въобще и да не усетиш нищо, докато в един момент ти е докарало усложнения. Или греша?
17 Мар 2016, 11:38
17 Мар 2016, 11:54
fairy написа:Доколкото знам, при обикновената цитонамазка не може да се открие. Прави се така наречената течнобазирана цитонамазка, при която се открива дали има наличие на човешки папиломен вирус. Тя е по-точен метод. С нея може да се открие дали имаш остро или хронично възпаление, гъбички, ракови клетки.
17 Мар 2016, 13:23
fairy написа:Доколкото знам, при обикновената цитонамазка не може да се открие. Прави се така наречената течнобазирана цитонамазка, при която се открива дали има наличие на човешки папиломен вирус. Тя е по-точен метод. С нея може да се открие дали имаш остро или хронично възпаление, гъбички, ракови клетки.
17 Мар 2016, 14:27
18 Мар 2016, 16:06
pravilno написа:Neven498 написа:rabotnata pchela написа:Ех, че сте палави. При моята гинеколожка почти нищо не си казваме, говорим си за хлапето и се питаме кога ще имаме друго.
Ми с тези теми, дето сме ги подхванали, човек наистина почва да се замисля при него дали би могло нещо да изкочи- къде по невнимание, къде от незнание. И то без дори да палавее![]()
Между другото, вие на колко време си правите профилактичен преглед или тест, без да сте имали съзнателни рискови моменти?
Аз си правя всяка година профилактичен и цитонамазка, по-сериозни изследвания не ми се е налагало и дано не ми се налага, че за всяко нещо си има първи път