Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар
Правила на форума
Добави отговор

Re: Вярвате ли, че се подобри храната в училище?

02 Май 2017, 10:59

мисля, че всичко е само на думи, макар че значително се е подобрило поне това, което дават като части от храната. Докато ние като деца ядяхме кожи, мазно и какво ли не, се чудихме как да избираме от чиниите си, сега децата ядат чистото месо. Друг е въпросът, че в момента като цяло храните са изключително вредни по състав.
В училище закуските безплатните често са тутманици, филии със салам и подобни неща, които не мисля, че трябва да присъстват в ежедневното меню на децата. Могат спокойно да закусват варени яйца и пълнозърнест хляб, само че явно това ае твърде скъпо, за да е безплатната училищна закуска.

Re: Как да сме сигурни, че детето се храни здравословно в училище?

05 Май 2017, 11:38

Знаете ли какви неща ядат в училище, за закуска ядат кашкавалки, кренвиршки, филии със салам, това са осигурение безплатни закуски. Няма пълнозърнест хляб, няма различни и по-полезни мазнини. Децата ядат боклуци, по-добре е да не им осигуряват безплатна храна, като ще е такава.

05 Май 2017, 14:38

Ак се разчита на храната от училище, би трябвало да имате доверие в норматиите.

06 Май 2017, 09:16

Няама как да го знаем, аз дори не знам какво наистина ядат, вчера яли филия със салам и кашкавал, за мен това не е нещо, което трябва да прписъства в менюто на децата почти изобщо, а там си го ядат ежедневно това меню :banghead:

Re: Срамувате ли се да си носите обяд на училище?

07 Май 2017, 12:59

Viktor_11 написа:никой от класа ми не си носи обяд в училище и аз също не го правя, би ме било срам да изкарам там пържените кюфтетаот вкъщи да ги яда на чина, някои път си нося сандвич но е рядко, ако много ми се е ядял точно такъв а няма от къде да си купя.

А ако на тебти харесва, защо да не си носиш :) какво толкова, от време на верме ще ти се подиграват, ама даже и ще завиждат, като виждат, че не ядеш боклуци. А и вече е много готино дас е храниш здравословно и прави впечатление на по-големите. :)

09 Май 2017, 10:29

Те всички минават през някакъв период и отказват да носят храната си в училище под предтекст, че постоянно някой им се подиграва. Но наистина, ако родителите дават атрактивни и вкусни неща на децата си, подигравките ще минат в завист и ще искат и те.

11 Май 2017, 09:54

Аз тренирам доста и винаги си нося ядене в училище, не ям хамбургери или поне не всеки ден, не ям чипсове и такива, затова яденето в училище ми е задължително.

11 Май 2017, 10:42

magic_boy написа:Аз тренирам доста и винаги си нося ядене в училище, не ям хамбургери или поне не всеки ден, не ям чипсове и такива, затова яденето в училище ми е задължително.

:clappingorange: :clappingorange: :clappingorange: Браво, пич! много е гот да видиш млади хора, които се грижат за здравето си, всеки се сеща като мине 20-те, а ти си се сетил по-рано, евала

Съобразявате ли се каква храна пращате в училище?

11 Май 2017, 11:55

Една майка на родителската среща се оплака, че някои деца ядяли не знам си какво си в общото следобедно хранене и тя била против това, че някои деца ядат нещо, което може да поискат и другите. :shock: Конкретно бяха споменати ягоди, ядки и усетих, че камъните са в моята градина. Защото аз лично изпращам подобни неща на децата ми за следобедното хапване, днес например имат бутер баничка със сирене и една купичка ягоди, вчера бяха с филийки с тахан, ядки и отново ягоди, предишния ден си хапнаха сладкиш със сушени плодове. Масово децата ядат сандвичи, кроасани, вафли, солети и бисквити. Разбира се, купувам и на моите, но гледам купуването да е 1 път седмично, а през другото време да са с домашна храна, но явно децата се оплакват.
Защо и правилно ли е да се съобразявам аз с това, че другите родители нямат желание да отделят време да организират по-добро меню на децата си? Трябва ли да се съобразявам с това, каква храня носят моите деца в училище? :?:

11 Май 2017, 12:47

Пращате му ядене, а не му пращате пари и ето - вече детето се храни както вие искате с това, с което вие искате да яде.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 34