Месечен цикъл - закъснения, редовна менструация, изобилно кръвотечение, отклонения от нормата

Re: Какви са причините да закъснее цикъла?

Мнениеот vanessa_ » 29 Апр 2018, 08:09

Има някои причини, при които цикъл не идва после 9 месеца. :lol:
vanessa_

Re: Какви са причините да закъснее цикъла?

Мнениеот kauda » 29 Апр 2018, 11:18

Диетите са доста често срещана причина, защото сепроменят хормоните нерядко, затова човек трябва да внимава какви ограничения си прави с храната.
Аватар
kauda

Re: Закъснение на цикъл - на какво може да се дължи?

Мнениеот pavlina.bogdanovi » 03 Яну 2019, 17:21

Здравейте на мен цикъла ми закъснява с 9 дни това нормално ли е
pavlina.bogdanovi

Re: Закъснение на цикъл - на какво може да се дължи?

Мнениеот FramarLekari » 09 Яну 2019, 21:26

pavlina.bogdanovi написа:Здравейте на мен цикъла ми закъснява с 9 дни това нормално ли е

Здравейте, pavlina.bogdanovi!

Не е нормално менструацията Ви да закъснява!
Ако имате съмнения за бременност, си направете тест!
Отидете на преглед при акушер-гинеколог, за да се уточни причината за закъснението и липсата на менструация.

С уважение,
Медицински екип на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari

Кръвоизлив в определен час от денонощието

Мнениеот Dragon » 23 Яну 2019, 18:12

Здравейте,
Живея в чужбина и нямам възможност за бърза консултация с лекар (тук се чака със седмици). Имам интрамурална миома от повече от 10 години, голяма е но никога не съм имала симптоми свързани с нея, през целия ми живот цикълът ми е бил нормален към оскъден. На 15.01. ми дойде цикълът и започна нормално, три дни по-късно беше почти приключил когато внезапоно към 9:30 на вечерта получих силен излив със съсиреци. След този еднократен пристъп цялата нощ и ден имах съвсем леко запацпване докато дойде зловещия час : 9 -9 и 30 вечерта и този път беше масивен кръвизлив с много съсиреци. И така всяка вечер по едно и също време получавам този еднократен, но много силен кръвоизлив и вадя огромни съсъреци, мине ли веднъж, в следващите 24 часа имам или леко зацапване или нищо. И така вече 5 поредни вечери. Опитах всичко- ударни дози вит. Ц, канела, вит. К и Д, чай бял равнец = ефект няма. Снощи след поредния масивен кръвоизлив получих припадък. Личната ми пусна кръвни изследвания и направление за гинеколог но скоро време няма да мога да се добера до такъв кабинет. Моля за съвет.
Dragon

Закъснение на цикъла с болки в кръста и ниско в корема

Мнениеот Julss » 05 Юни 2019, 15:33

Здравейте!По принцип цикълът ми е редовен +- 1 ден.Сега трябваше да ми дойде на 30.05,но все още липсва.Миналият месец ми дойде на 5.05 и приключи на 9.05,след което имах 4-5 дни розово оскъдно зацапване.Иначе с мъжа ми правим опити за бебе от няколко месеца и все отрицателни тестове,сега пак си направих на 2 ден закъснение и пак е отрицателен.Вече 6 дни закъснение,и от днес започна да ме боли кръста и ниско корема,но в корема болката е много слаба.Моля за съвет
Julss

Re: Закъснение на цикъла с болки в кръста и ниско в корема

Мнениеот rabotnata pchela » 06 Юни 2019, 15:52

Нямаш нужда от много съвети, или си пред цикъл и се чувстваш така подута и неразположена, или пък си бременна, макар и все още да показва отрицателно теста.
Аватар
rabotnata pchela

Дицинон при комбинация с Калций Фосфо С при изобилно кръвотечение?

Мнениеот Alexchetoooo » 25 Юни 2019, 17:10

Искам да попитам при силна менструация (в порядъка на 2 седмици) хапчетата Дицинон в комбинация с Калций Фосфо С намалят или спират кръвотечението? Ако не подействат какво следва? На другия месец след приема на тези хапчета възможен ли е пак кръвоизлив и на точна дата ли трябва да ми дойде?
Alexchetoooo

Re: Дицинон при комбинация с Калций Фосфо С при изобилно кръвотечение?

Мнениеот FramarLekari » 28 Юни 2019, 13:10

Alexchetoooo написа:Искам да попитам при силна менструация (в порядъка на 2 седмици) хапчетата Дицинон в комбинация с Калций Фосфо С намалят или спират кръвотечението? Ако не подействат какво следва? На другия месец след приема на тези хапчета възможен ли е пак кръвоизлив и на точна дата ли трябва да ми дойде?

Здравейте, Alexchetoooo!

Възможно е да тази терапия да се предпише при такова състояние по преценка на акушер-гинеколога. Въпросите, които сте задали, е най-добре да ги обсъдите с лекуващия си акушер-гинеколог, не сме запознати с Вашето състояние.

С уважение,
Медицински екип на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari

Отлагане на цикъл - възможно ли е с Витамин C или Примолут Нор?

Мнениеот абв123 » 01 Юли 2019, 13:55

Здравейте! Предстои ми море и едновременно с това идване на цикъла. Интересувам се от известно време за начини, с които бих отложила месечния си цикъл с няколко дни. След много четене по форумите се спрях на два варианта : 1)ПРИМОЛУТ НОР ( по-вредния) и 2)ВИТАМИН Ц. Въпроса ми е възможно ли е наистина с Витамин Ц да се отложи менструация, тъй като не ми се иска да приемам хормонални хапчета. Ако не - какви са възможните последици след приема на Примолут и до колко е вреден той. Благодаря предварително ! :)
абв123

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология