Месечен цикъл - закъснения, редовна менструация, изобилно кръвотечение, отклонения от нормата

Re: Отлагане на цикъл - възможно ли е с Витамин C или Примолут Нор?

Мнениеот FramarLekari » 01 Юли 2019, 15:09

абв123 написа:Здравейте! Предстои ми море и едновременно с това идване на цикъла. Интересувам се от известно време за начини, с които бих отложила месечния си цикъл с няколко дни. След много четене по форумите се спрях на два варианта : 1)ПРИМОЛУТ НОР ( по-вредния) и 2)ВИТАМИН Ц. Въпроса ми е възможно ли е наистина с Витамин Ц да се отложи менструация, тъй като не ми се иска да приемам хормонални хапчета. Ако не - какви са възможните последици след приема на Примолут и до колко е вреден той. Благодаря предварително ! :)

Здравейте, абв123!

За отлагането на менструация се консултирайте с Вашия акушер-гинеколог, който ще Ви предпише подходящия препарат, доза и схема. Всяко лекарство има потенциал да предизвика нежелани реакции, които не е задължително да се проявят.

Съветваме Ви да не предприемате сама отлагане на менструацията (по информация във форуми), а да се свържете с акушер-гинеколога си.

С уважение,
Медицински екип на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari

Как да удължа принудително цикъла след приемане на контрацептив?

Мнениеот miq » 11 Авг 2019, 10:24

Здравейте! Приемам контрацептив, но времето след приемане на последната таблетка съвпада с отдавна планувана почивка на море. Моля Ви, бихте ли ме посъветвали има ли и каква е възможността да отложа менструалното кървене? Благодаря!
miq

Re: Как да удължа принудително цикъла след приемане на контрацептив?

Мнениеот FramarLekari » 12 Авг 2019, 12:33

miq написа:Здравейте! Приемам контрацептив, но времето след приемане на последната таблетка съвпада с отдавна планувана почивка на море. Моля Ви, бихте ли ме посъветвали има ли и каква е възможността да отложа менструалното кървене? Благодаря!

Здравейте, miq!

Не сте посочили кой перорален контрацептив приемате.
Ако препаратът не съдържа плацебо таблетки, а само с активна съставка, тоест е с 21 таблетки, започвате новата опаковка, без да правите 7-дневна пауза, тоест след прием на последната 21-ва таблетка на следващия ден започвате употребата на новата опаковка. Менструация ще настъпи след приключване на приема на новата опаковка.

С уважение,
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari

Мнениеот miq » 12 Авг 2019, 19:28

Благодаря за отговора! Препаратът е Линдимет - 21 таблетки.
miq

Мнениеот FramarLekari » 13 Авг 2019, 20:40

miq написа:Благодаря за отговора! Препаратът е Линдимет - 21 таблетки.

Линдинет 21 не съдържа плацебо таблетки. Следвайте схемата, която Ви написахме по-горе. След 21-вата таблетка от настоящата опаковка на следващия ден започвате прием на новата опаковка.

С уважение,
FramarLekari

Мнениеот miq » 13 Авг 2019, 21:29

Благодаря, невероятни сте, страхотни! Бъдете здрави!
miq

Мнениеот FramarLekari » 14 Авг 2019, 12:06

miq написа:Благодаря, невероятни сте, страхотни! Бъдете здрави!

Бъдете здрава и Вие! Хубава почивка Ви желаем!
FramarLekari

Как да предизвикаме цикъл?

Мнениеот magi.k » 17 Ное 2019, 17:54

Здравейте, знам, че не е редно да се предизвиква цикъл. Тъй като ми се налага пътуване обаче ми се искаше да ми дойде по-рано, за да мога да се насладя на почивката. Какви алтернативи имам освен да пия хормони, които не знам как ще ми повлияят на организма. Чела съм за витамин ц? Върши ли работа? Благодаря предварително!
magi.k

Re: Как да предизвикаме цикъл?

Мнениеот FramarLekari » 18 Ное 2019, 16:45

magi.k написа:Здравейте, знам, че не е редно да се предизвиква цикъл. Тъй като ми се налага пътуване обаче ми се искаше да ми дойде по-рано, за да мога да се насладя на почивката. Какви алтернативи имам освен да пия хормони, които не знам как ще ми повлияят на организма. Чела съм за витамин ц? Върши ли работа? Благодаря предварително!

Здравейте, magi.k!

Менструация би могло да се предизвика с лекарство, предписано от лекар. Необходимо е да се консултирате с акушер-гинеколога си.

С уважение,
FramarLekari

Подранил цикъл и фолиева киселина

Мнениеот Марияна.Дайова » 27 Дек 2019, 00:06

Здравейте, на 19-ти бях на профилактични преглед. Всичко е ок. Чакам резултати от цитонамзска. Но тази вечер сякаш ми идва цикъла, а има още 10 дни до датата. Лекарката ми изписа фолиева киселина. Може ли подравняването да е от нея. Нормално ли е? Благодаря за отделеното време.
Марияна.Дайова

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология