Месечен цикъл - закъснения, редовна менструация, изобилно кръвотечение, отклонения от нормата

Re: Какви са причините да закъснее цикъла?

Мнениеот iwoni » 18 Апр 2016, 13:34

Петя.Маринова написа:За 22 дневно закъснение какво да се мисли?Изключваме бременност, но пък прибавяме предстояща операция при миома и миомни възли.Дали е възможно от притеснения, стрес и най-вече страх от самата процедура?Благодаря предварително!

Стресът е голям фактор при нарушената менструация, също и кистите, миома. Макар че когато има миома, се наблюдава обилно кръвотечение.
iwoni

Мнениеот Snejna » 18 Апр 2016, 13:41

При едната отдавам причината на диета, а при другата на стреса. :) Не се притеснявайте момичета, цикъла винаги реагира и на най-малкото притеснение или необичайно нещо, насочено към тялото.

Петя, пожелавам ти успех на операцията. Сподели с лекарите това, което те притеснява и дано скоро да се успокоиш и да премине всичко леко. Стискам ти палци.
Аватар
Snejna

Мнениеот Петя.Маринова » 18 Апр 2016, 13:49

S_Milenska написа:
Петя.Маринова написа:За 22 дневно закъснение какво да се мисли?Изключваме бременност, но пък прибавяме предстояща операция при миома и миомни възли.Дали е възможно от притеснения, стрес и най-вече страх от самата процедура?Благодаря предварително!

Твърде е възможно е да от стреса. Това променя и хормоналния баланс, а най-малката промяна "удря" жените в цикъла. :( Успех с операцията, дано мине леко и успешно! :)

Благодаря много!Ще се опитам да се успокоя и като за последно да го изчакам!
Петя.Маринова

Мнениеот Kremiliya » 18 Апр 2016, 14:16

Петя.Маринова написа:
S_Milenska написа:

Твърде е възможно е да от стреса. Това променя и хормоналния баланс, а най-малката промяна "удря" жените в цикъла. :( Успех с операцията, дано мине леко и успешно! :)

Благодаря много!Ще се опитам да се успокоя и като за последно да го изчакам!

Спокойно,успех! Наистина много е неприятно да има такива процедури, но е за твое добро, не се тревожи, всичко ще бъде наред. Все пак обади се на гинеколога си и му сподели, може да е от значение.
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Петя.Маринова » 18 Апр 2016, 14:45

Snejna написа:При едната отдавам причината на диета, а при другата на стреса. :) Не се притеснявайте момичета, цикъла винаги реагира и на най-малкото притеснение или необичайно нещо, насочено към тялото.

Петя, пожелавам ти успех на операцията. Сподели с лекарите това, което те притеснява и дано скоро да се успокоиш и да премине всичко леко. Стискам ти палци.

Благодаря, бъдете здрави!
Петя.Маринова

Мнениеот Kremiliya » 18 Апр 2016, 14:51

Ани на мен също ми закъснява след диета, а и не само това.. :-|
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Snejna » 19 Апр 2016, 09:03

Абе и стресът е много основен фактор, както и кистите. За съжаление много млади момичета имат кисти в яйчниците и не знаят.. :(
Аватар
Snejna

Мнениеот irka » 19 Апр 2016, 10:28

Snejna написа:Абе и стресът е много основен фактор, както и кистите. За съжаление много млади момичета имат кисти в яйчниците и не знаят.. :(

Щом има сериозни нарушения на цикъла, трябва да ходят редовно на преглед и там ще се установи дали имат кисти или не. Мисля, че винаги проличава кога имаш кисти, как да не знаят? Ако ходят поне веднъж в годината при гинеколога си, навреме биха предприели мерки.
irka

Колко дни закъснение на цикъла е притеснително?

Мнениеот rabotnata pchela » 17 Авг 2016, 10:46

От няколко месеца наблюдавам някакво закъснение на цикъла ми. В началото карах на спомени, не си записвах, защото винаги е редовен, но този месец реших вече да водя записки. И ето, закъснението вече е налице, трябваше да ми дойде още вчера, а нищо. Последните месеци все ми закъснява и ми идва в порядъка на 30-34 дни, което сякаш е много, макар че до 35 влизало уж в границите на нормалното.
Все пак не знам дали имам повод да се притеснявам, може би нещо не е наред, всичко започна след една драстична диета, която беше преди няколко месеца и от тогава цикълът ми се побърка. Какво ще ме посъветвате? Излишно ли се филмирам, или трябва да почна да се ослушвам за някакви други симптоми и проблеми?
Аватар
rabotnata pchela

Re: Колко дни закъснение на цикъла е притеснително?

Мнениеот Nightmare » 17 Авг 2016, 12:07

На мен най-много 5-6 дена ми е закъснявало и това един или два пъти за всички години, откакто имам цикъл. Но при теб щом се наблюдава от няколко месеца тази нередовност, трябва да отидеш на гинеколог според мен. До една седмица мисля, че е нормалното, повече време ако закъснява, не е.
Nightmare

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология