Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
14 Юли 2017, 11:45
Направих си един буркан, пълен с памук и с различни цветенца, пръчки и подобни красиви неща. Капя често етерични масла по памука и той ароматизира много добре през целия ден, а в същото време е ефектно и не е натрапчива миризмата.
02 Авг 2017, 09:29
Казаха ми за един метод, който гони комарите и действа по-добре и от репелентите, които напоследък май трудно вършат работа срещу гадната напаст. Метода е да се натърка пресен розмарин по кожата и след това се смята, че сте защитени от комарите. Още не съм го пробвал, понеже ми го казаха днес, пък и розмарин нямам, та докато си засадя на терасата и порасне, ще мине доста време.
Някой от вас пробвал ли е да се предпазва по такъв начин от комарите и имало ли е ефект?
02 Авг 2017, 10:03
Пробвала съм с босилек, уж казват, че слагаш една саксия на терасата/прозореца и не влизат комари. Явно е било розмарин. Дали трябва да се натърква, докато листата пуснат поне малко сок?
02 Авг 2017, 13:37
Дали действа? А не продават ли масло от розмарин с него да се намажем, че по-лесно/
03 Авг 2017, 10:45
И ние залагамае на репеленти от магазина, с домашни средстав никога не ми се е получавало. Бяха ми казали за масло от лавандула, ама да ти акжа изядоха ни въпреки него.
03 Авг 2017, 17:09
Не съм чувала за метода, споделете после дали има ефект.
04 Авг 2017, 10:09
Закачал съм си листа розмарин по себе си, уж да ги гони. Нямаше ефект, но ще пробвам да натъркам от листата в кожата си
21 Авг 2017, 11:03
Ползвала съм само че масло от розмарин, изобщо не мога да кажа, че ме е опазило, но пък тая година почти няма комари.
21 Авг 2017, 14:07
Lollipop написа:Ползвала съм само че масло от розмарин, изобщо не мога да кажа, че ме е опазило, но пък тая година почти няма комари.
Забелязала съм, че маслата нямат същия аромат, като самото растение, затова е по-добре а пробваш с растението.
23 Май 2018, 17:07
Защо не си вземеш аромалампа и не използваш етерични масла, за да освежиш помещението? В момента на пазара има такива, които са с крушки (ако се притесняваш да не направиш някоя беля с огъня) и са на приемлива цена.