Избелване на зъбите - цена, препоръки, противопоказания - какво е важно да знаете

Знаете ли безопасни начини за избелване на зъбите вкъщи?

Мнениеот PasDeDeux » 12 Авг 2014, 10:39

За съжаление повечето пасти за зъби, които имат избелващ ефект са със сода, а това ми е крайно противопоказно.
Емайлът на зъбите ми е започнал да се руши на места, затова са силно чувствителни, а содата, независимо дали се намира в паста за зъби или натурална ми е крайно противопоказна.

Поради тази причина търся безопасни начини за избелване на зъбите вкъщи, които да не включват сода, особено сода с лимон, нито лимон, кислородна вода, накратко всичко, което руши емайла допълнително!
white-teeth.jpg
white-teeth.jpg (8.87 KiB) Прегледано 1426 пъти

Не търся ефекта на синкаво бели зъби, такава натурална белота ми харесва в пъти повече, стига да мога да я постигна :roll:
Спомням си, че някъде бях чела, че с ягоди можеш ефективно да избелиш зъбите си вкъщи и в моя случай е безопасно, но сезонът им отмина, затова търся друг начин!
Ще се радвам някой да ми сподели такъв!
PasDeDeux

Re: Знаете ли безопасни начини за избелване на зъбите вкъщи?

Мнениеот Loreyn » 12 Авг 2014, 10:47

Чувала съм, че натъркването с бананова кора върши добра работа, но изисква повече време, да кажем около седмица - две, не съм изпробвала, но сега ме подсещаш за този вариант ;)
Loreyn

Мнениеот Fancy » 19 Авг 2014, 11:03

Наскоро открих магията на активния въглен, правиш си гъста паста с него и се измиваш, както обикновено, а след това изплакваш и повтаряш процедурата ;)
Fancy

Re: Домашни рецепти за бели зъби

Мнениеот Lollipop » 24 Ное 2014, 10:35

Мен много ме притеснява,че може да се разруши емайла на зъбите, особено първата рецепта ми се вижда убиец на зъбното покритие- киселина и сода, вярвам,че ще е по-увреждаща,отколкото полезна..
Аватар
Lollipop

Мнениеот Pipilota » 04 Дек 2014, 11:31

Fancy написа:Наскоро открих магията на активния въглен, правиш си гъста паста с него и се измиваш, както обикновено, а след това изплакваш и повтаряш процедурата ;)

Не е ли опасно? Аз сякаш не бих се пробвала с нещо такова.. :roll:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Re: Избелваща паста за чувствителни зъби?

Мнениеот Kremiliya » 05 Дек 2014, 16:03

Последно се мих с една такава паста, направи ми впечатление, че накрая имах един стипчав вкус в устата и не усещах никаква свежест. Пастата беше Парадонтакс... :roll: с всички такива пасти ли е така? :roll:
Аватар
Kremiliya

Мислите ли, че бирената мая може ли да е в помощ при избелване на зъбите?

Мнениеот sofi_black » 05 Яну 2015, 17:18

Това е нещото, което ме шашна, никога не бях чувала, че бирената мая може да се използва за хигиенизиране на устата, още по-малко за избелване на зъбите. :? :?

Нямам идея какъв може да е ефекта на бирена мая в комбинация със сол, предполагам ще е доста абразвно и неприятно :? или пък не точно? :? Смятате ли, че може да има подобен ефект бирената мая
white-smile.jpg
white-smile.jpg (11.17 KiB) Прегледано 1298 пъти
и да влезе наистина в помощ при избелването на зъбите? :roll:

Много се надявам някой вече да е опитал едномесечната терапия с бирена мая за бяла усмивка, за да ни даде съвет до колко тя помага в избелването на зъбите :idea: :roll:
sofi_black

Re: Мислите ли, че бирената мая може ли да е в помощ при избелване на зъбите?

Мнениеот Fancy » 05 Яну 2015, 17:21

За белотата на зъбите отговаря по принцип природата, но ако пушиш никой освен чичко зъболекар не може да ти помогне, накратко - не вярвам нито в бирената мая, че ще помогне за избелване, нито солта :idea:
Fancy

Мнениеот mix_twix » 05 Яну 2015, 17:24

То пък хиляди начини- със сода, със сол, сега пък с бирена мая, ако ставаше предполагам, че никой нямаше да ходи с жълти зъби! :roll:
Аватар
mix_twix

Мнениеот Fancy » 05 Яну 2015, 17:33

mix_twix написа:То пък хиляди начини- със сода, със сол, сега пък с бирена мая, ако ставаше предполагам, че никой нямаше да ходи с жълти зъби! :roll:

Абе да си признаем българите сме толкова мързеливи, че и да ставаше пак щеше да има хора жълтозъби :mrgreen:
Fancy

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани със стоматологични заболявания