Избелване на зъбите - цена, препоръки, противопоказания - какво е важно да знаете

Домашни рецепти за бели зъби

Мнениеот annydance » 26 Ное 2013, 15:09

С тази тема започвам да събирам домашни рецепти за бели зъби. Писна ми да купувам пасти за зъби, от които няма ефект.
Нямам възможността и желанието да давам по 500лв. в зъболекарските кабинети и да не зная крайният резултат.

Хлебната сода отдавна й се носи слава, като натурално избелващо вещество, как обаче е добре да я използваме, без да увредим емайла на зъбите си?

Единствените рецепти за красиви и бели зъби, за които зная са със сода и лимон, както и с мента и сода.
Първата рецепта е лесна и много бърза – насипва се сода върху парче лимон, след което се обтриват зъбите с него за известно време.

Втората се получава като домашна паста за зъби, но не е от най-приятните!
Смесват се 5 с.л. сода за хляб, заедно с 1 с.л. олио, 8 капки мента и ½ ч.л. сол (по-добре да е морска). Съхранява се в затворен съд, като се използва не повече от два пъти на ден.

:!: Хайде да съберем най-добрите домашни рецепти за красиви и бели зъби! :!:
annydance

Re: Домашни рецепти за бели зъби

Мнениеот bojo_kolev » 26 Ное 2013, 15:19

Има много рецепти за избелващи пасти, аз съм си избрал само тази с кислородната вода, най-лесна е. Просто слагаш на един памук кислородна вода "избърсваш" всички зъби с него, а след това изплакваш устата си с топла вода. Тази процедура се прави след измиване на зъбите. ;)
bojo_kolev

Re: Домашни рецепти за бели зъби

Мнениеот zheleva212 » 28 Ное 2013, 14:22

Никога не съм изпробвала, но зная за рецепта със стрита морска сол и сода бикарбонат, малко вода, да стане на каша и върху четката, вместо паста за зъби, но може би не е добре да се ползва всеки ден!
zheleva212

Комбинация между избелваща и реминерализираща паста за зъби?

Мнениеот dessiblond » 18 Мар 2014, 15:53

Здравейте! От известно време имам особено слаб емайл в областта на шийките на зъбите. Заради това си мислих да си взема реминерализираща паста за зъби, но от друга страна по наследство зъбите ми имат по-тъмен цвят и се чудех дали не могат да се комбинира реминерализираща паста за зъби заедно с избелваща?

Например да се използват едната - сутрин, а другата – вечер, дали е възможна тази комбинация или избелващата ще убива ефекта от реминерализираща, искрено се надявам да не е така?

Само, че искам да ми препоръчате марки, които са наистина ефикасни, независимо от цената им, както за реминерализираща, така и за избелваща паста за зъби!
Избелващата паста за зъби не очаквам да направи чудеса, но очаквам да сведе до минимум оцветяванията от кафе и цигари!
dessiblond

Re: Комбинация между избелваща и реминерализираща паста за з

Мнениеот PasDeDeux » 18 Мар 2014, 15:56

Има такива пасти, които са 2 в 1, така че се съмнявам едната да убива ефекта на другата! Аз ползвах на Биорипеър и останах доволна ;) ако искаш ще ти пусна и линк към нея, за да видиш по-подробно какво пише ;)
PasDeDeux

Re: Избелване на зъби

Мнениеот Ени » 09 Апр 2014, 15:07

Здравейте видях че пишете за лимона и реших да се включа. Лимона е киселина когато го търкате по зъбите, венците киселината остава ако веднага след това измиете зъбите вредите много на зъбите, венците защото киселината разяжда. Когато използвате сода не я слагайте върху четката за зъби защото тя е много груба след измиване на зъбите сложете сода върху пръста си и натъркаите след това просто изплакнете хубаво се води. Надявам се да съм била полезна :)
Ени

Избелваща паста за чувствителни зъби?

Мнениеот YoLindi » 16 Юли 2014, 16:05

Вчера се заслушах в една реклама на паста за зъби, която избелва и предпазва чувствителните зъби. Или поне се казваше, че не руши емайла, а го изгражда. Последният път, когато ходих при зъболекар ми каза, че емайла на зъбите ми около венеца се руши, затова са и толкова чувствителни зъбите ми от топло, студено, сладко, кисело и т.н.

Та въпросът ми е тази паста за зъби, доколко помага на чувствителните зъби и доколко избелва? Има ли и други подобни пасти, които помагат за изграждането на емайла, ако въобще това не е просто рекламен трик?
YoLindi

Re: Избелваща паста за чувствителни зъби?

Мнениеот niya_mazova » 16 Юли 2014, 16:24

Според мен доста трябва да се внимава с пастите и по-специално с тази, понеже до колкото видях във фрамар пишеше да се консултираш ако приемаш флуор и от други източници, т.е. е опасно претъпкана с него :(
niya_mazova

Мнениеот Mimsy » 17 Юли 2014, 11:17

Това изречение е задължително по изисквания за опаковките на козметичните продукти. Флуоридът в пастите е в нормални нива до 1450-1500 ppm. Като съвет относно чувствителните зъби - доверявайте се на стоматолозите си и на утвърдените марки на пазара.

niya_mazova написа:Според мен доста трябва да се внимава с пастите и по-специално с тази, понеже до колкото видях във фрамар пишеше да се консултираш ако приемаш флуор и от други източници, т.е. е опасно претъпкана с него :(
Mimsy

Мнениеот red_eyes » 17 Юли 2014, 11:29

Mimsy написа:Това изречение е задължително по изисквания за опаковките на козметичните продукти. Флуоридът в пастите е в нормални нива до 1450-1500 ppm. Като съвет относно чувствителните зъби - доверявайте се на стоматолозите си и на утвърдените марки на пазара.

niya_mazova написа:Според мен доста трябва да се внимава с пастите и по-специално с тази, понеже до колкото видях във фрамар пишеше да се консултираш ако приемаш флуор и от други източници, т.е. е опасно претъпкана с него :(

И стоматолозите да не са като всичко останали лекари ли, също толкова подкупни и да не работят с определени продукти и да не твърдят, че са най-добрите, да бе? :lol: утвърдените какво ще рече, ако се включаят и рекламираните се по телевизията, по-добре от сега да си извадя всичките зъби :lol:
Аватар
red_eyes

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани със стоматологични заболявания