Капките на д-р Бах - вашето мнение

Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.

Re: Капките на д-р Бах

Мнениеот baba4o4y » 01 Дек 2011, 00:56

Дано Ви свърши работа!Щастлива съм да съм полезна! Поздрави!
baba4o4y

Мнениеот aninka » 05 Апр 2012, 16:49

Спомням си за тези капки от едно предаване на Гала и бях много впечатлена от резултатите, които се постигат посредством цветолечение. Една прителка дава на детенцето си капки на Д-р Бах и е много доволна.
Искам да ви питам някой дали е използвал капките за безсъние, защото имам проблем със съня и мисля да си ги купя...
aninka

Мнениеот sanya » 06 Апр 2012, 09:05

Здравейте, да се включа и аз в темата, защото много ме вълнува :)
Има една книга "Енциклопедия на терапията с цветята на д-р Бах", написана от Мехтхилд Шефер - изключително полезно и добре структурирано четиво. Книгата е написана на много достъпен и разбираем език и включва най-новите научни открития, свързани с цветотерапията, съвети за лечение и приготвяне на комбинации от капки за съответното състояние. В нея са описани лечебните свойства и характеристики на всеки един цвят, а също и връзката между емоционалното и физическото състояние на организма. Уникална книга, която ще ви помогне сами да се справите с проблемите, които вълнуват вас и близките ви хора :)
sanya

Мнениеот Silvi » 06 Апр 2012, 16:43

Абе много съм чувала за тия капки, но съм малко скептично настроена срещу тях. Мисля, да пробвам с тях тъй като баща ми страда от нервно заболяване, а не иска да приема лекарства и се надявам с капките да се успокои нервната му система. Ще почакам още малко за да събера още мнения по темата и ще пробвам.
Silvi

Мнениеот miki » 08 Апр 2012, 12:00

За пръв път ги чувам, дори :roll: Щом има издадена книга за цветолечението сигурно ще действат ефективно върху емоционалното състояние на човек. Наистина психиката е много важна :roll: - ако човек е със здрава психика, е здрав и физически, и обратно. В това поне съм се убедила със сигурност. Ще прочета по-подробно как точно се приемат, но ще ме ориентирате ли откъде мога да си ги купя, защото при нас няма голяма аптека, а не мисля, че малките ще ги предлагат...
miki

Мнениеот genata76 » 09 Апр 2012, 10:51

Спомням си, че преди време жена ми купи направо комплекта от капките на д-р Бах и започна да дава на големия ни син, защото тръгна в 1-ви клас и му беше много трудно да се адаптира. Малкия пък спеше неспокойно и разтриваше капки на двете слепоочия, но трябва да я поразпитам по-подробно, защото тя се занимава с тях. И на мен ми дава от време на време някакви комбинации, но изобщо не съм се интересувал. Толкова е запалена по това цветолечение, че иска и на курс да ходи даже. Единствено знам, че въздействат върху емоционалното състояние на човек и му помагат да преодолее по-лесно проблемите, с които се сблъсква.
genata76

Мнениеот alexandar82 » 10 Апр 2012, 13:27

Работих няколко години в чужбина и по едно време вече не бях на себе си. Бях се захванал да бачкам на 2 места и спях по 4-5 часа в денонощието. Получих колет от майка си, в който открих малко шишенце... Накарах й се едно хубаво, защото изобщо не вярвам на такива неща, а тя горката се разплака и много набързо ми обясни за какво са. Мина доста време преди да ги отворя, но ви казвам, че наистина са уникални. Аз пих една комбинация от червен кантарион, габър, дъб, цвят от маслиново дърво и шипка. След като сам се уверих в действието на капките на д-р Бах, започнах да ги препоръчвам и на мои приятели. Човек докато не опита, няма как да разбере.
alexandar82

Мнениеот monito » 18 Апр 2012, 11:05

Доста почетох в интернет за капките на д-р Бах и накрая реших да си купя, за да ги пробвам :) Определено при мен оказват влияние. Насочих се към тези, които са анти-стрес, защото живея изключително динамично и ежедневието ми е изпълнено с напрежение и стрес, както и на повечето от вас, предполагам. Не знам дали си внушавам, но ги пия вече втора седмица и чувствам много по-добре. Преди ми се е случвало направо да ми се стягат гърдите от напрежение и да изпитвам тежест в тази област, но някак си нещата се нормализираха :roll: Купих си шишенце с готова смес от камшиче, слабонога, дъб, бял див кестен, бор, дива ябълка, върбинка. Разтварям ги във вода и ги пия на гладно, като разпределям на 6 "порции" - 1 след като стана от сън, 2 преди обяд, 2 следобяд и 1 преди да си легна. Порцията се приготвя като прибавя 4 капки от цветния еликсир в 1 чаша вода.
А някой знае ли откъде мога да си купя книга за цветолечението? Предварително благодаря за отговора :)
monito

Мнениеот Камелия » 07 Май 2012, 14:12

Всичко ми е ясно, само едно не ми стана ясно.Може ли да се пристрасти човек към тези капки? До колко са безвредни?
Камелия

Мнениеот dochkata » 07 Май 2012, 14:58

Камелия написа:Всичко ми е ясно, само едно не ми стана ясно.Може ли да се пристрасти човек към тези капки? До колко са безвредни?

Е, ти пък, капките на д-р Бах са съчетания от различни цветове, затова употребата им още се нарича цветолечение :mrgreen: Ако се спазват предписанията за това как и по колко да се пият, не вярвам, че ще има какъвто и да е било проблем. По принцип и на хранителните добавки пише да не се превишава с препоръчаната дневна доза. Със сигурност няма да е добре да се прекалява с приема им, но чак пък да предизвикат зависимост... трудна работа. Най-добре хомеопат да се изкаже по въпроса - ние само можем да гадаем и да предполагаме ;)
Аз съм хвърлила око на кремчето на д-р- Бах, което е за спешна помощ /има и такива капки/. Пише, че е подходящо при ухапвания, обрив, травми, изгарания и т.н. и като цяло успокоява, и ускорява възстановяването. Някой да го е използвал?
dochkata

ПредишнаСледваща

Назад към Хранителни добавки и биопродукти