Капките на д-р Бах - вашето мнение

Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.

Re: Капките на д-р Бах

Мнениеот tochica » 14 Май 2012, 10:43

Пили ли сте капките на д-р Бах при отслабване? Една позната на моя дружка ми ги препоръча, защото трудно съумявам да се ограничавам откъм хапване :mrgreen: И също да ви питам откъде мога да си ги купя, защото питах в две билкови аптеки, но уви... едната баба дори не беше чувала за тях :roll:
tochica

Мнениеот mecana » 15 Май 2012, 11:06

tochica написа:Пили ли сте капките на д-р Бах при отслабване? Една позната на моя дружка ми ги препоръча, защото трудно съумявам да се ограничавам откъм хапване :mrgreen: И също да ви питам откъде мога да си ги купя, защото питах в две билкови аптеки, но уви... едната баба дори не беше чувала за тях :roll:

Ееее, ти пък, пишеш във форума на Фрамар, а не знаеш, че имат интернет аптека :D Да не вземеш да ми се обидиш сега...просто се шегувам ;) Ние сме облагодетелствани в това отношение защото имаме в града, но ако си харесаш нещо, ще ти го доставят, където и да си. Иначе съм се интересувала от темата за капките на д-р Бах и съм чела доста добри отзиви. Ако решиш, може да се посъветваш с хомеопат. Пускам ти линка към продукта, който те интересува :)
ЦВЕТЕН ЕЛИКСИР БАХ ПРИ ОТСЛАБВАНЕ 20 мл.
mecana

Мнениеот feyaa » 18 Май 2012, 17:50

dochkata написа:
Камелия написа:Всичко ми е ясно, само едно не ми стана ясно.Може ли да се пристрасти човек към тези капки? До колко са безвредни?

Е, ти пък, капките на д-р Бах са съчетания от различни цветове, затова употребата им още се нарича цветолечение :mrgreen: Ако се спазват предписанията за това как и по колко да се пият, не вярвам, че ще има какъвто и да е било проблем. По принцип и на хранителните добавки пише да не се превишава с препоръчаната дневна доза. Със сигурност няма да е добре да се прекалява с приема им, но чак пък да предизвикат зависимост... трудна работа. Най-добре хомеопат да се изкаже по въпроса - ние само можем да гадаем и да предполагаме ;)
Аз съм хвърлила око на кремчето на д-р- Бах, което е за спешна помощ /има и такива капки/. Пише, че е подходящо при ухапвания, обрив, травми, изгарания и т.н. и като цяло успокоява, и ускорява възстановяването. Някой да го е използвал?

Кремчето е много добро за такива леки кожни неразположения.При нас дава чудесни резултати ,а и е органично-което е много важно за мен и моите близки.
feyaa

Мнениеот elena » 21 Май 2012, 11:31

Момичета, а да ви питам дали спешните капки на д-р Бах са подходящи при зъбобол? Някой използвал ли ги е и как се прилагат?
elena

Мнениеот feyaa » 24 Май 2012, 11:41

При зъбобол може да си помогнеш като приемаш на всеки 5-10мин по 4 капки върху болезненото място или под езика.Колкото пъти е нужно през деня до като получиш затихване и облекчение на болката.Но това разбира се е временно решение на проблема и е добре да посетиш стоматоло.Ето от тук Спешни капки на д-р Бах Rescue Remedy
feyaa

Мнениеот tochica » 27 Май 2012, 09:10

Такааа, да споделя вече личен опит :) Купих си капките на д-р Бах при отслабване и вече втора седмица ги пия... ами да ви кажа имат въздействие поне върху мен, защото преди все гледах да си хапна нещичко, все преживях, а сега не чувствам такава необходимост :mrgreen: Може и да си внушавам, не знам, но ги пия по 6 пъти на ден, като разтварям 4 капки в чаша вода, демек изпивам 6 чаши вода само с капките - това сигурно също има огромно значение. Ще видим крайния резултата и пак ще пиша ;)
Освен капките си купих и кремчето на д-р Бах при спешни случаи, ей така, да имам нещо под ръка. Онзи ден готвих /в новата си печка/ и отварям вратата на фурната, като си мисля, че мусаката вече е поизстинала... Такава пара излезе и така ми изгори палеца, че ми се пререва :? Уж с таймер, изключи си печката, а вентилаторът продължил да работи. Веднага сложих оцет и сода, за да отнемат топлината и намазах с кремчето. Трябва да ви кажа, без да преувеличавам, че нямам нито един мехур и пръста ми вече започна да заздравява. Зачерви се и леко се наду, много ме болеше, но до края на деня болката изчезна, а вече кожата ми изглежда много по-добре :)
Като заключение ще напиша, че съм използвала два от продуктите на д-р Бах и вече вярвам в цветолечението Преди бях скептично настроена към всякакви такива продукти, но когато човек изпита нещо върху гърба си всичко придобива друг смисъл.
tochica

Мнениеот eleonora » 22 Юни 2012, 14:34

Сега да ви кажа какво направих аз - четох, четох за капките на д-р Бах и все хубави неща. Купих си книжката за цветолечението и направо останах изумена колко много болести се лекуват чрез него. Като прибавя и факта, че вкъщи сме петима и един да се разболее, всички останали втасват след него... Купихме си пълния комплект от капките на д-р Бах :) Вярно, не са малко пари, но пък съм подготвена за абсолютно всеки случай. Комплектът съдържа всички 38 есенции, а също и две бутилки Rescue Remedy. Могат да се пият както поотделно, така и в комбинация в зависимост от нуждите на организма.

Bah_healing_herbs_set.jpg
Bah_healing_herbs_set.jpg (48.48 KiB) Прегледано 6370 пъти
eleonora

Мнениеот teddy » 26 Юни 2012, 11:28

Дъщеричката ми спи много неспокойно през нощта и се питам дали мога да й помогна с капките на д-р Бах? Някой използвал ли ги е, за да се справи с този проблем. Вече втора седмица не спим през нощта и започнах да се притеснявам - помагайте!
teddy

Мнениеот feyaa » 26 Юни 2012, 12:08

teddy написа:Дъщеричката ми спи много неспокойно през нощта и се питам дали мога да й помогна с капките на д-р Бах? Някой използвал ли ги е, за да се справи с този проблем. Вече втора седмица не спим през нощта и започнах да се притеснявам - помагайте!

Можете да я подкрепите със Спешните капки Rescue Remedyпо 3,4 капчици вечер в малко водичка преди сън.Ако през ноща се събудиq пак и дайте отново!
Ако детето е под 2 годинки и давайте от гранулите БЕЗ алкохол Rescue Remedy
feyaa

Мнениеот teddy » 26 Юни 2012, 13:09

feyaa написа:
teddy написа:Дъщеричката ми спи много неспокойно през нощта и се питам дали мога да й помогна с капките на д-р Бах? Някой използвал ли ги е, за да се справи с този проблем. Вече втора седмица не спим през нощта и започнах да се притеснявам - помагайте!

Можете да я подкрепите със Спешните капки Rescue Remedyпо 3,4 капчици вечер в малко водичка преди сън.Ако през ноща се събудиq пак и дайте отново!
Ако детето е под 2 годинки и давайте от гранулите БЕЗ алкохол Rescue Remedy

Много ви благодаря за бързата реакция! Още днес ще ги купя и се надявам наистина да ни помогнат, защото вече съм на ръба на изтощението, а малката става все по-кисела. Тя е на 2 годинки и 8 месеца, така че първите капки ще ни свършат работа. Мисля да купя и кремчето за спешни случаи /видях, че сте го коментирали/, защото има набрала раничка на крачето. Стана й пришка от новите сандалки, които веднага свалихме и уж раничката зарастна и се обели, а вчера я забелязах, че е започнала да бере. Изобщо много неща ни се струпаха и дано спешните продукти на д-р Бах успеят да ни помогнат. Непременно ще пиша за резултатите :)
teddy

ПредишнаСледваща

Назад към Хранителни добавки и биопродукти