Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: От какво можем да направим бял шоколад, експериментирали ли сте?

13 Май 2015, 16:02

Правила съм този млечен шоколад и ми се получи доста добре, но е течен, за филийка е идеален :)

Re: От какво можем да направим бял шоколад, експериментирали ли сте?

14 Май 2015, 12:19

red_eyes написа:Правила съм този млечен шоколад и ми се получи доста добре, но е течен, за филийка е идеален :)

На мен ми трябва твърд :) Благодаря ти все пак :)

Re: От какво можем да направим бял шоколад, експериментирали ли сте?

14 Май 2015, 13:10

renetka написа:
red_eyes написа:Правила съм този млечен шоколад и ми се получи доста добре, но е течен, за филийка е идеален :)

На мен ми трябва твърд :) Благодаря ти все пак :)

За да е твърд не трябва ли постоянно да виси в хладилника този шоколад, все ми се струва, че няма как да стане като купешкия :roll:

Re: От какво можем да направим бял шоколад, експериментирали ли сте?

14 Май 2015, 13:20

Всичките рецепти, които намирам казват, че трябва да е в хладилник, да. А моята идея е да стане като купешкия :mrgreen:

Re: От какво можем да направим бял шоколад, експериментирали ли сте?

14 Май 2015, 13:30

renetka написа:На мен ми трябва твърд :) Благодаря ти все пак :)

Рецепта?!
Мммнееее ;) Сориии :)

Re: От какво можем да направим бял шоколад, експериментирали ли сте?

14 Май 2015, 13:31

Локумът написа:
renetka написа:На мен ми трябва твърд :) Благодаря ти все пак :)

Рецепта?!
Мммнееее ;) Сориии :)

:mrgreen:

Re: От какво можем да направим бял шоколад, експериментирали ли сте?

14 Май 2015, 15:23

Смятам, че белият шоколад по-скоро се прави на някакъв вид крем, след което се разстила на тъничко и се прибира в хладилника! Но не знам какво трябва да съдържа този вид крем, за да остава твърд, т.е. да не се налага да го замразяваме едва ли не, а за крема си го представям като класическия яйчен :idea:

Re: От какво можем да направим бял шоколад, експериментирали ли сте?

14 Май 2015, 15:34

Белия шоколад и аз знам, че се прави със сухо мляко, а млечен и подобни то тъй или иначе трябва да се ползва натурален шоколад.

Re: От какво можем да направим бял шоколад, експериментирали ли сте?

31 Окт 2016, 16:32

Задължително се прави бял шоколад със сухо мляко, така ли? Не може да се избегне?

Re: От какво можем да направим бял шоколад, експериментирали ли сте?

03 Ное 2016, 11:46

Бял шоколад съм правила веднъж и мога да кажа, че се получи горе долу добре.
Рецептата ми беше следната : 60 грама какаово масло, четвърт чаша пудра захар, ванилия и 1 с.л. сухо мляко. Разтопява се какаовото масло, добавя се захарта, след това сухото мляко и ванилията. изсипва се в подходящ съд и се оставя да се охлади. Стана вкусен шоколад, така че ви го препоръчвам. Вместо захар може да се ползва мед, като тогава сухото мляко трябва да е 3 лъжици, а не една. На мен ми харесва, като в шоколада сложа кокосови стърготини и бадеми.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9