Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
18 Юни 2015, 17:00
Не ми харесват на мен маслата, предпочитам маргарин, първо че са много скъпи, отгоре на всичкото и не могат да се намажат на филия..
18 Юни 2015, 22:05
Lili_pili написа:Не ми харесват на мен маслата, предпочитам маргарин, първо че са много скъпи, отгоре на всичкото и не могат да се намажат на филия..
Точно по това можеш да познаеш, че маслото е истинско, а не някое менте

))
26 Сеп 2016, 09:30
Аз се ориентирам по цвета и аромата. Ако е прекалено бледожълто, значи не е от истинските. Като го разтопя в тигана и ароматът му е на масло, а не на някакво гранясало подобие, значи става.
26 Сеп 2016, 13:51
И аз като ги разтопя и така познавам, дали става или не, маслото си има специфичен вкус, който не може да се обърка. :)
26 Сеп 2016, 15:37
И аз по миризмата решавам дали е истинско или не, а и да си призная, ако не е по какво точно ще познаем пък и отгоре на всичкото от къде ще си намерим по-качествено... навсякъде и всичко са боклуци.
27 Сеп 2016, 10:43
Според вас кое масло е истинско - което се маже лесно и е меко или това, което е твърдо и стои на парчета? За мен второто.
29 Апр 2017, 10:34
dejavu написа:Според вас кое масло е истинско - което се маже лесно и е меко или това, което е твърдо и стои на парчета? За мен второто.
разбира се, че второто, маслото трябва да е твърдо когато стои в хладилника, дори трябва да е трудно за рязане. В лидл маслото, например, се реже лесно и е по-меко, не се размазва обаче, за мен има добавки, за да е по-меко. Използвам възможно най-твърдото. На родопчанка е хубаво.
03 Май 2017, 11:11
Pipilota написа:Lili_pili написа:Не ми харесват на мен маслата, предпочитам маргарин, първо че са много скъпи, отгоре на всичкото и не могат да се намажат на филия..
Точно по това можеш да познаеш, че маслото е истинско, а не някое менте :)))
Да, така е, само че е много скъпо и пак трябва да го чакаш като за последно.. сто часа.
03 Май 2017, 14:42
Aз също проверявам като се сложи в хладилника, не трябва да се реже лесно. Не знам как обаче някои масла се режат, мисля, че са с добавен маргарин.
04 Май 2017, 22:18
И аз обичам масло, особено на препечена филия или тост.
Притеснявам се, че е калорично, но се глезя от време на време.я
Не бих яла маргарин-твърде нездравословен е.
За маслата-харесват ми немските, по-скъпи са, но на вкус са истински. И ако видя някой магазин за млечни продукти от някое стопанство и по-малко известна и рекламирана марка, или някоя мандра си взимам на килограм. Често мандраджийското масло от там ми харесва.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.