Използвате ли краве масло у дома? Предпочитани марки?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: По какво разбирате, че маслото е истинско?

Мнениеот Krum » 03 Апр 2015, 16:57

maminka написа:А мен ме притеснява, че и свинската мас може да става по подобен начин и да е също толкова твърда, колкото и маслото, затова след като по телевизията казаха, че се правят такива примеси, просто спрях да купувам масло, замествам с тахан или лютеница, има варианти!

Е, ти като правиш палачинки, вместо масло тигана с лютеница ли го мажеш? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Krum

Re: Някой правил ли си е масло вкъщи?

Мнениеот rabotnata pchela » 20 Май 2015, 08:10

Не знам дали помните, преди години имаше едно масло, което беше овкусено - с чесън, с подправки, чушка. Беше много вкусно, приличаше на салам,а не беше на бучка или в кутийка. Не съм срещала от години, а беше страхотно. Някой знае ли как може да се приготви такъв тип масло? :roll:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Fancy » 20 Май 2015, 13:22

rabotnata pchela написа:Не знам дали помните, преди години имаше едно масло, което беше овкусено - с чесън, с подправки, чушка. Беше много вкусно, приличаше на салам,а не беше на бучка или в кутийка. Не съм срещала от години, а беше страхотно. Някой знае ли как може да се приготви такъв тип масло? :roll:

Какво му е трудното - кълцаш на ситно, омесваш с размекнатото масло, след това слагаш във фолио, навиваш на салам и бам в хладилника! ;)
Fancy

Мнениеот Ваня Стойчева » 20 Май 2015, 14:21

rabotnata pchela написа:Не знам дали помните, преди години имаше едно масло, което беше овкусено - с чесън, с подправки, чушка. Беше много вкусно, приличаше на салам,а не беше на бучка или в кутийка. Не съм срещала от години, а беше страхотно. Някой знае ли как може да се приготви такъв тип масло? :roll:

Много го харесвах това масло, едно от любимите ми беше ако става въпрос за същото. Иначе можеш ако си правиш домашно масло, още като го извадиш да го смесиш с подправки, чесън, вегета и след това да прибереш в хладилник.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот MerryPop » 21 Май 2015, 12:41

А дали от чесъна, ако се настърже няма да си пусне вода и да разводни самото масло :roll:
MerryPop

Мнениеот fawla » 21 Май 2015, 15:38

MerryPop написа:А дали от чесъна, ако се настърже няма да си пусне вода и да разводни самото масло :roll:

:roll: Може да се добави нещо, което да обере влагата, примерно щипка нишесте да речем, то ще е необходимо съвсем малко. :idea:
Аватар
fawla

Мнениеот rabotnata pchela » 21 Май 2015, 16:21

:roll: Може и да стане сама да си овкуся брашното да! Много готино ще се получи, мерси, ще пробвам!
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Jully » 21 Май 2015, 16:30

rabotnata pchela написа::roll: Може и да стане сама да си овкуся брашното да! Много готино ще се получи, мерси, ще пробвам!

Маслото сигурно си искала да кажеш, хехе :mrgreen:
Аз съм си правила такова масло с къри, чубрица и чесън на прах, стана страхотно!
Аватар
Jully

Мнениеот Anka » 21 Май 2015, 17:10

Сигурно е супер вкусно, особено върху филийка топъл домашен хляб! Размечтах се!
Аватар
Anka

Мнениеот Jully » 22 Май 2015, 09:57

Anka написа:Сигурно е супер вкусно, особено върху филийка топъл домашен хляб! Размечтах се!

Мдааа! А и не само на хляб, маслото се връзва добре и с варена царевица, печени картофи, все добре ще се получи, а и на обикновена препечена филийка!
Аватар
Jully

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети