Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Някой правил ли си е масло вкъщи?

22 Май 2015, 10:26

Jully написа:
Anka написа:Сигурно е супер вкусно, особено върху филийка топъл домашен хляб! Размечтах се!

Мдааа! А и не само на хляб, маслото се връзва добре и с варена царевица, печени картофи, все добре ще се получи, а и на обикновена препечена филийка!

Стига, че умрях от глад :lol: :lol: :lol:

Re: По какво разбирате, че маслото е истинско?

18 Юни 2015, 14:04

Krum написа:
maminka написа:А мен ме притеснява, че и свинската мас може да става по подобен начин и да е също толкова твърда, колкото и маслото, затова след като по телевизията казаха, че се правят такива примеси, просто спрях да купувам масло, замествам с тахан или лютеница, има варианти!

Е, ти като правиш палачинки, вместо масло тигана с лютеница ли го мажеш? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ти пък на какъв тиган правиш палачинките, че да трябва да го мажеш, а в случая ако залепва и капка олио върши същата работа!

Re: По какво разбирате, че маслото е истинско?

18 Юни 2015, 16:13

Krum написа:Е, ти като правиш палачинки, вместо масло тигана с лютеница ли го мажеш? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Лютеницата е супер вариант, направо ги и овкусяваш! :lol:

Re: По какво разбирате, че маслото е истинско?

18 Юни 2015, 17:00

Не ми харесват на мен маслата, предпочитам маргарин, първо че са много скъпи, отгоре на всичкото и не могат да се намажат на филия..

Re: По какво разбирате, че маслото е истинско?

18 Юни 2015, 22:05

Lili_pili написа:Не ми харесват на мен маслата, предпочитам маргарин, първо че са много скъпи, отгоре на всичкото и не могат да се намажат на филия..

Точно по това можеш да познаеш, че маслото е истинско, а не някое менте :)))

Re: По какво разбирате, че маслото е истинско?

26 Сеп 2016, 09:30

Аз се ориентирам по цвета и аромата. Ако е прекалено бледожълто, значи не е от истинските. Като го разтопя в тигана и ароматът му е на масло, а не на някакво гранясало подобие, значи става.

Re: По какво разбирате, че маслото е истинско?

26 Сеп 2016, 13:51

И аз като ги разтопя и така познавам, дали става или не, маслото си има специфичен вкус, който не може да се обърка. :)

Re: По какво разбирате, че маслото е истинско?

26 Сеп 2016, 15:37

И аз по миризмата решавам дали е истинско или не, а и да си призная, ако не е по какво точно ще познаем пък и отгоре на всичкото от къде ще си намерим по-качествено... навсякъде и всичко са боклуци.

Re: По какво разбирате, че маслото е истинско?

27 Сеп 2016, 10:43

Според вас кое масло е истинско - което се маже лесно и е меко или това, което е твърдо и стои на парчета? За мен второто.

Течен аромат масло

06 Апр 2017, 21:21

Предлагам:течен аромат масло-20гр.

Течен аромат подходящ за ароматизиране на курабии,бисквити,сладки,блатове и др.
Състав:идентични овкусяващи вещества,растително олио.
Дозировка: 0,1-3гр./кг. или според рецептурника.

Не генно-модифициран

.
CAM01202.jpg
CAM01202.jpg (21.18 KiB) Прегледано 1449 пъти
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7