Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
05 Май 2017, 09:33
Искам вече да си направя, постоянно сварявам мляко и все събирам каймака и така и не рискувам да си направя масло.
Но иначе и аз по аромат, вкуса е характерен на маслото, цените мисля, че са близки, аз купувам с краварката.
05 Май 2017, 09:37
по-напред в страниците някакви хора казват, че не консумират масло, защото можело да е опасно, с повечето неща е така, само че има фермерски пазари, има доста страници във фейсбук, където хора предлагат прпоизводството си на сертифицирани продукти, без примеси и там предлагат истински масла, сирена,колбаси дори.
05 Май 2017, 15:20
Няма защо да се притесняваш, че в маслото ти има мас, това е най-малко вероятното нещо на света.

Най-вероятно може да има маргарин, а той прави маслото лесно за мазане.
05 Май 2017, 16:02
Аз спрях на консумирам масло.
05 Май 2017, 16:11
Gold написа:Аз спрях на консумирам масло.
Защо? Какво се притесняваш от маслото? аз си го хапвам..
06 Май 2017, 09:13
Gold, има ли някаква причина да спреш да ядеш масло? Притесняваш се от нещо, че е вредно или просто не ти е нужно и не ти е вкусно?
У нас си хапваме много рядко, само когато ядем сандвичи, което е веднъж на няколко месеца.
07 Май 2017, 12:05
И аз си знам, че като не се реже, гледам и етикетите, ако могат да са истина. Обаче сега съм се решила сама дас и направя масло, дали ще стане не знам,нещо в робота го бият маслото или с пасатора! Някой ако знае техниката да сподели!
21 Окт 2017, 08:32
Маслото е хранителен продукт с комплексно влияние върху човешкото здраве. То съдържа важни мастноразтворими витамини и мастни киселини, които са необходими за нормалното функциониране на организма. Същевременно прекомерната консумация може да доведе до сериозни здравословни рискове.
Основни ползи включват снабдяването с жизненоважни хранителни вещества, подпомагане метаболизма и подобряване вкусовите качества на храните. Маслото носи витамини А, D, E и K, които са съществени за имунитета, костната система и клетъчния растеж.
Рисковете са свързани с високото съдържание на наситени мазнини. Редовната консумация на големи количества може да предизвика покачване на лошия холестерол, затлъстяване и повишен риск от сърдечно-съдови заболявания. Особено внимание изискват транс-мазнините, които са изключително вредни за здравето.
Препоръчителният подход е умерена консумация, предпочитане на растителни масла с по-добър мастен профил като зехтин и поддържане на балансирана, разнообразна диета.
И много хубаво, ама правите ли я тази разнообразна диета? Грижа ли ви е за профила на холестерола?
-> Олио, масло или зехтин - каква мазнина използвате за готвене?
21 Окт 2017, 09:01
много ми е странно, как може някои фирми да злоупотребяват, името им се публикува, не им ли е важно какво реноме имат?
22 Окт 2017, 08:26
Половината от тези марки не съм ги виждала. Обикновено взимам това, което е на промоция, ама все е краварката, едно зелено има почващо с G...нещо си, пак немско. Това Белииса не съм го и виждала.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.