Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
07 Май 2017, 12:05
И аз си знам, че като не се реже, гледам и етикетите, ако могат да са истина. Обаче сега съм се решила сама дас и направя масло, дали ще стане не знам,нещо в робота го бият маслото или с пасатора! Някой ако знае техниката да сподели!
21 Окт 2017, 08:32
Маслото е хранителен продукт с комплексно влияние върху човешкото здраве. То съдържа важни мастноразтворими витамини и мастни киселини, които са необходими за нормалното функциониране на организма. Същевременно прекомерната консумация може да доведе до сериозни здравословни рискове.
Основни ползи включват снабдяването с жизненоважни хранителни вещества, подпомагане метаболизма и подобряване вкусовите качества на храните. Маслото носи витамини А, D, E и K, които са съществени за имунитета, костната система и клетъчния растеж.
Рисковете са свързани с високото съдържание на наситени мазнини. Редовната консумация на големи количества може да предизвика покачване на лошия холестерол, затлъстяване и повишен риск от сърдечно-съдови заболявания. Особено внимание изискват транс-мазнините, които са изключително вредни за здравето.
Препоръчителният подход е умерена консумация, предпочитане на растителни масла с по-добър мастен профил като зехтин и поддържане на балансирана, разнообразна диета.
И много хубаво, ама правите ли я тази разнообразна диета? Грижа ли ви е за профила на холестерола?
-> Олио, масло или зехтин - каква мазнина използвате за готвене?
21 Окт 2017, 09:01
много ми е странно, как може някои фирми да злоупотребяват, името им се публикува, не им ли е важно какво реноме имат?
22 Окт 2017, 08:26
Половината от тези марки не съм ги виждала. Обикновено взимам това, което е на промоция, ама все е краварката, едно зелено има почващо с G...нещо си, пак немско. Това Белииса не съм го и виждала.
22 Окт 2017, 09:45
Вече се научих да си купувам маслото от производители, защото първо, че е по-евтино, второ, че нямат добавки. Благодрение на хранкооп групите из фейсбук, човек може да си намери много неща.
23 Окт 2017, 11:23
Приготвям си сама, доста е трудоемко,но не правя много масло,защото и не го ядем толкова много, не готвя с масло, така че определено ми е пестиливо, използвам го само за мазане на филии.
23 Окт 2017, 13:47
Президент, но не виждам да е проверено.
25 Окт 2017, 10:03
Snejna написа:Президент, но не виждам да е проверено.

Много скъпо, не съм си вземала от години, заслужава ли си качеството му?
28 Окт 2017, 16:38
Купувам на Киана - те са с ранг на местни производители от с. Самораново, Дупнишко, купувам и тяхно сирене и кашкавал - имат и интернет страница - kiana.bg/, когато няма купувам на Велес - пак местен производител, от гр. Разлог.
30 Окт 2017, 12:18
Гледах преди време едно от предаванията на Джейми Оливър, където си направи човека масло, използвайки готварска сметана.

И за кратко време получи много добро масло, а гледайки цените в магазините, мисля да пробвам да си направя такова масълце. Само че не помня подробностите, как се правеше. Ако някой е изпробвал рецептата ще се радвам да сподели как е приготвил домашното си масло със сметана.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.