Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Използвате ли краве масло у дома? Предпочитани марки?

03 Апр 2015, 12:06

Започнах да купувам всеки път различни марки масло. Може би около година не бях купувала, но изведнъж много ми се дояде и започнах да купувам, ама все ми се струват фалшиви :evil: :evil:
Опитах от най-евтиното до най-скъпото и едно няма вкуса на онова от едно време :evil: :evil:

Не зная как да разбера дали маслото е истинско и дали няма примеси от мас или маргарин :?: :!:
Butter.jpg
Butter.jpg (56.56 KiB) Прегледано 5355 пъти
Най-вече си мажа препечени филийки, но едното попива адски бързо, че въобще не мога да му видя консистенцията, другото пък става на парцали, третото въобще не се разнася :|

Не зная по какви критерии да разбера, че маслото е истинско, на етикета на всички пише едно и също, но реално не зная за какво иде реч под опаковката и дали наистина така стоят нещата, кой въобще ги следи състава на маслото? :roll:

Re: По какво разбирате, че маслото е истинско?

03 Апр 2015, 12:09

Единственото масло, което малко ми прилича на онова от едно време е това немското, което продават в хипермаркетите, само в Лидъл и Кауфланд съм виждала, но сигурно го има и по другите :idea: Малко по-скъпо е, но пък няма смисъл да се тровиш с българските боклуци :idea:

Re: По какво разбирате, че маслото е истинско?

03 Апр 2015, 12:12

Нашите скоро ми донесоха някакво масло от Елена, не беше домашно, но май и купено не беше, не мога да кажа откъде са го взели, но беше невероятно - плътен вкус, мирис и цвят - истинско масло! Само, че по търговската мрежа за съжаление не съм откривал такова, предполагам след като го изкупят производителите го разреждат с други гнусотии :|

Re: По какво разбирате, че маслото е истинско?

03 Апр 2015, 15:54

Аз съм хапвала масло Кукери, но съм виждала само в един селски магазин. Иначе според мен истинското масло не бива да става много меко на стайна температура, а горе долу да поддържа вида си. :)

Re: По какво разбирате, че маслото е истинско?

03 Апр 2015, 16:15

У нас има хубаво масло, според мен. :) Аз вземам винаги едно и също масло от години. Трудно ми е да го намажа на филия, да не кажа, че е невъзможно, много трудно се топли, а в тигана става на пяна, а не на олио.

Re: По какво разбирате, че маслото е истинско?

03 Апр 2015, 16:24

Избирам маслото да е твърдо, защото хубавото масло стои като камък в хладилника ;)

Re: По какво разбирате, че маслото е истинско?

03 Апр 2015, 16:37

Kremiliya написа:У нас има хубаво масло, според мен. :) Аз вземам винаги едно и също масло от години. Трудно ми е да го намажа на филия, да не кажа, че е невъзможно, много трудно се топли, а в тигана става на пяна, а не на олио.

А мен ме притеснява, че и свинската мас може да става по подобен начин и да е също толкова твърда, колкото и маслото, затова след като по телевизията казаха, че се правят такива примеси, просто спрях да купувам масло, замествам с тахан или лютеница, има варианти!

Re: По какво разбирате, че маслото е истинско?

03 Апр 2015, 16:57

maminka написа:А мен ме притеснява, че и свинската мас може да става по подобен начин и да е също толкова твърда, колкото и маслото, затова след като по телевизията казаха, че се правят такива примеси, просто спрях да купувам масло, замествам с тахан или лютеница, има варианти!

Е, ти като правиш палачинки, вместо масло тигана с лютеница ли го мажеш? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Re: По какво разбирате, че маслото е истинско?

18 Юни 2015, 14:04

Krum написа:
maminka написа:А мен ме притеснява, че и свинската мас може да става по подобен начин и да е също толкова твърда, колкото и маслото, затова след като по телевизията казаха, че се правят такива примеси, просто спрях да купувам масло, замествам с тахан или лютеница, има варианти!

Е, ти като правиш палачинки, вместо масло тигана с лютеница ли го мажеш? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ти пък на какъв тиган правиш палачинките, че да трябва да го мажеш, а в случая ако залепва и капка олио върши същата работа!

Re: По какво разбирате, че маслото е истинско?

18 Юни 2015, 16:13

Krum написа:Е, ти като правиш палачинки, вместо масло тигана с лютеница ли го мажеш? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Лютеницата е супер вариант, направо ги и овкусяваш! :lol:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4