Как да се грижим за бижутата

Re: Как да се грижим за бижутата

Мнениеот pepa1974 » 18 Апр 2014, 11:06

kir40 написа:Много добър коментар Silvi но всеки камък трябва да се гарнира с подходящо количество злато

Не е задължително! Едни "простички" диаманти с висок карат биха прилегнали чудесно на дамското ухо и без излишни глупости като златен обков около тях.
pepa1974

Как се почистват златните бижута, като сребърните ли?

Мнениеот dejavu » 03 Ное 2014, 14:51

Имате ли идея как мога да почистя златните бижута и дали мога да рискувам да ги почиствам така, както сребърните :? :?

Сетих се за това вчера, понеже ни предстои да ходим на едно по-официално събитие и по този повод реших да проверя какви златни бижута имам. :idea: Открих кръстен, който се оказа, че съм забравила, въпреки че ми е много любим, отдавна не съм го слагала понеже е доста замърсен и ми се иска да го почистя, но не зная как да се справя със златните бижута.
Пръстена прилича доста на този в средата
goldjewelry.jpg
goldjewelry.jpg (18.66 KiB) Прегледано 2740 пъти
има разни окраски по него и не знам с какво мога да махна замърсяванията по тях!
Иска ми се някой който е опитал да ми даде съвет как да премахна замърсяванията по златните бижута и дали почистването става така, както при сребърните, тъй като трябва да почистя и гривната и колието си, :idea: иначе грозно биха се различавали по мое мнение! :roll:
dejavu

Re: Как се почистват златните бижута, като сребърните ли?

Мнениеот zheleva212 » 03 Ное 2014, 14:54

Защо не го занесеш на бижутер, там ще ти го почистят прекрасно, ако пък не искаш да го оставяш, до колкото си спомням се продаваха разни пасти със същата цел - за почистване :idea:
zheleva212

Мнениеот Грохот » 05 Ное 2014, 13:45

Имам малко златни бижута, но ги нося рядко, затова ги и почиствам рядко, точно както среброто, не съм видяла някакъв негативен ефект до сега върху тях :roll:
Грохот

Мнениеот Krum » 28 Ное 2014, 14:10

На бижутер чистят много добре, но пък и като сребърните не е проблем.
Аватар
Krum

Мнениеот iwoni » 13 Май 2016, 14:54

Аз ги почиствам с вода и разтворен в нея препарат за съдове. С парцалче или мека четчица ги минават и се получава.
iwoni

Мнениеот pitanka » 02 Сеп 2016, 09:25

Аз като се позамислих, май полагам грижи за сребърните си бижута. Търкам ги от време на време със специална кърпичка. Злато не нося, диаманти не съм и сънувала, но имам от естествени камъни и тях нищо не ги правя. Стоят си кротко в кутията и понякога ги слагам. Не знам дали им се отразява мръсотията или потта, но не съм забелязала някаква промяна.
pitanka

Мнениеот Ваня Стойчева » 25 Юли 2017, 11:47

Аз ги нося на бижутер, когато ми се видят зле. Нямам много бижута, никога не съм ги харесвала чак толкова много. Но пък за това се старая да поддържам добре това, което имам. По-небрежна съм със сребърните бижута, тях почиствам сама със сода и оцет, сега пробвам трика с алуминиевтото фолио и ми харесва, че става наистина бързо илесно.
Аватар
Ваня Стойчева

Златните ми бижута изсветляха - дайте ми съвет!

Мнениеот Миленита » 26 Мар 2019, 12:31

Не знам защо реших, че ще почистя златните си бижута, както правя със сребърните :cry: Натопих две златни гривни (жълто злато) в разтвор от вода и сода за хляб и ги кипнах. Е, сега вече гривните изглеждат като сребърни, побеляха до неузнаваемост :eek: . Тествах после и с един пръстен ( купуван от България, 100% сигурно, че е златен) и на него му се случи подобно нещо - побеля, но не чак толкова.
Някой да знае как може (и дали въобще може) да се възстанови жълтия цвят? Направо съм бясна, как ми хрумна подобна глупост, не знам!
Гривните са златни, поне би трябвало, защото са купувани от бижутериен магазин в София. До този момент си бяха жълти и лъскави. :roll:
Миленита

Re: Златните ми бижута изсветляха - дайте ми съвет!

Мнениеот Ванила » 26 Мар 2019, 12:44

Това, което е побеляло от содата или е бяло злато, или е сребро. По-малко вероятно е да е бяло злато, защото то е по-скъпо. По-вероятно е да е сребро. Златото не си изменя цвета при никакви условия, то не прави реакция с нищо. Аз знам че содата се ползва за търкане, не за кипване. Ти от къде го чу това за кипването? :roll:
Пробвайх да сложа и аз един стар златен пръстен в кипнала вода със сода - не се промени въобще.
Ванила

ПредишнаСледваща

Назад към Приказки по женски