Ще доживея ли до пенсия - проблемите на българските пенсионери

Болници, лекарски кабинети, аптеки, събития, безплатни прегледи, социални казуси и здравни кампании - полезна информация и мнения на пациенти!

Re: Изключваме размера на пенсиите, какви са проблемите на българските пенсионери, според вас?

Мнениеот Malina » 08 Дек 2014, 17:04

Те не се виждат с приятели, не се чуват с близките си, често са сами в града, в който живеят, щастието им е веднъж в годината, ако имат радостта да си видят семействата ;(
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Re: Изключваме размера на пенсиите, какви са проблемите на българските пенсионери, според вас?

Мнениеот Kremiliya » 06 Яну 2015, 14:41

Според мен най-големият проблем са им болестите, лекарите не ги лекуват, оставят ги да страдат и положението накрая става супер сериозно!
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Krum » 06 Яну 2015, 14:56

И факта, че са сами по цял ден, роднините им често са или в други градове или извън страната, тягостното им настроение е още по-голямо.
Аватар
Krum

Мнениеот Elica » 07 Яну 2015, 17:25

Самотата е основен проблем на възрастните хора, няма с кого една дума да си кажат, близките им са далеч или не ги чуват достатъчно често. Тъжно е да си възрастен, особено в България.
Аватар
Elica

Мнениеот Slavena » 14 Яну 2015, 17:09

Самотата това е проблема, че няма кой да сподели последните им години живот, биват оставени сами... а младите все по-рядко се сещат за възрастните си роднини..
Slavena

Избираме между НОИ и частни пенсионни дружества за пенсията

Мнениеот silver933 » 15 Яну 2015, 12:56

Няма как да не сте чули и разбрали за предложението от края на 2014г. за пенсионното осигуряване. :!:

authenticating-documents-540x300.jpg
authenticating-documents-540x300.jpg (24.91 KiB) Прегледано 3285 пъти

Вече имаме избор между осигуряване само в НОИ, или както е досега - имаме право допълнително да се осигуряваме в частни пенсионни дружества. :idea:
За вас кой е по-добрия вариант? Мислите ли, че осигуряването само в НОИ е ограничаване на правата ни, или за вас е без значение от къде ще идва пенсията ви след години? :roll:
За себе си смятам, че е по-добре да бъде изплащана само от НОИ, защото държавата по-трудно може да остане без пари, докато всяко едно частно пенсионно дружество може да фалира по всяко време. А и ми направи впечатление, че вече трябваше да има изплащане на такива пари от фондовете, но това не се случва. :roll: Вие какво мислите, кое бихте избрали? И не забравяйте - до края на 2015г. трябва да решите кое предпочитате. :D
Аватар
silver933

Re: Избираме между НОИ и частни пенсионни дружества

Мнениеот S_Milenska » 15 Яну 2015, 13:02

Малко се притеснявам от тази промяна, защото така или иначе бъдещето на родината ни не изглежда много розово, но подобно вземане на парите на хората, за да ги използват.... не ми харесва. Все повече се убеждавам, че май е най-добре изобщо да не се внасят осигуровки никъде, като гледам как мизерстват пенсионерите. Та дори внесените ни осигуровки месечно, могат да са по-големи от пенсията ни, къде е уловката? :roll:
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Rali_hr » 15 Яну 2015, 14:02

Аз също съм за НОИ, не се знае след толкова години, докато се пенсионирам кой знае колко измени още ще има, а и кой знае колко пъти фонда ще ми е проиграл парите на борсата, по-добре да са в държавата, поне са на сигурно място.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Andrey » 15 Яну 2015, 14:54

Напротив по-добре в частните дружества, в НОИ винаги пенсиите ще бъдат такива смешни, докато от дружеството можеш да получиш и по-добра сума накрая.
Аватар
Andrey

Мнениеот Krum » 15 Яну 2015, 15:26

Няма как да не предпочета НОИ, трябваше баща ми да почне да получава изплащане преди 2г. от такъв фонд и познайте какво стана..
Аватар
Krum

ПредишнаСледваща

Назад към Здравни адреси