28 Окт 2013, 15:56
Pufis написа:Здравейте!Искам да попитам имам ли право на ТЕЛК и къде мога да получа точна диагноза? 7г.вече имам хронична диария.Преди две години ми откриха СРДЧ, Улцерозен колит и вътрешни хемороиди.Изписаха ми лечение със Сулфасалазин 500мг.за 3 години.Предложиха ми кислородно лечение и лъчетерапия.Отказах,защото съм безработна и немога да поема разходите.От честото изхождане,немога да мръдна от вкъщи.Ако имам излизане,то е за бързо и гладуване от предишният ден.Имам подобрение,но спря ли го "поради финансови причини" повече от 1 седмица,симптомите отново се засилват.Ползвах няколко ректални мазила,но нищо не ми помогна.Получавам обилно ректално кръвотечение през 2-3 месеца,като първия път стигнах до припадък.Рязко ми изтръпна тялото,зашумя ми в ушите и всичко стана черно.Отслабнах рязко от нормалните 45кг.в момента съм 38кг. и дори и да се храня,слабея.Кръста около бъбреците и понякога яйчниците ме болят,като болката продължава с дни.При всяко изхождане "воднисто и понякога тъмно до черно",получавам втрисане и посиняване на крайниците.Нямам температура,дори е под нормалната 34.5-35.
Искам с този пост да апелирам и други в моето положение,нека ми препоръчат добър гастроентеролог.От София съм и минах почти през всички болници,но без резултат.
Благодаря предварително!
28 Окт 2013, 15:58
Beoulf написа:Здравейте д-р Петров,на 5 август ми направиха спешна операция от апандисит,казаха,че работата била зле,защото започнало гноясване на дебелото черво,но са успели да оправят проблема!Лежах 6 дена и ме изписаха,сега съм в домашна почивка..въпроса ми е колко време е необходимо за затваряне на отвора,от който ми излизаше дренажа,защото в момента дупката е с коричка и е кърваво-червена(което е нормално,предполагам)и е леко зачервена отстрани!Трябва ли да изчоплям коричката сам,или тя ще си падне след време?И мазането там с контратубекс ще помогне ли за по-бързото оздравяване?Благодаря предварително:)
28 Окт 2013, 16:09
Ivi_lina написа:Здравейте,д-р Петров!На 46 г. съм и моля за вашето мнение, в каква степен ми е рака, какво последващо лечение ще ми е необходимо,какви диети и евентуални таблетки. Вчера си взех епикризата и ще ви напиша дословно нещата:
Операция:Резекцио ректи антериор
Диагноза:T3N0MOG2
Макроскопско описание:Резектат от черво-дължина 12см.Туморна формация 4/3см.паницообразна.На 1см.от нея полип-1см.и още два на по-голямо разстояние-3мм и 0.8см.
8478-8480-от тумора; 8481-8483-от полипите;8484-8492-12броя лимфни възли от 3мм до 0.9см.най-големия; 8493-8494-Р.Л.-пръстеновиден материал от черво.
Хистологично описание:8478-8480-високо към умерено дифиренциран аденокарцином на дебело черво с разязвяване и инфилтрация в цялата дебелина на чревната стена вкл. и в мастната тъкан.; 8481-тубуларен малигнизирал аденом с инфилтрация на чревна стена;8482-8483-тубуларни аденоми-2броя; 8484-8492-12 броя лимфни възлис реактивни промени;8493-8494 - резекционна линия свободна.
Благодаря ви предварително, с надеждата, че ще обясните нещата на по-достъпен език. Стана така, че хората режат и след това на никой нищо не му се обяснява, освен, че всичко е минало добре и е отрязано до здраво...
28 Окт 2013, 16:10
ivelin написа:Здравейте д-р Петров!Въпросът ми е може ли да се ползват ФЛОРАЖИН ЕВА Q СУПОЗИТОРИИ за лениви черва? Чета в интернет за тези свещички, но не мога да разбера тяхното действие.Стимулират ли дебелото черво или само размекват фекалиите?Ако сте запознат с тези свещички моля отговорете ми!Благодаря ви предварително!Поздрави!
28 Окт 2013, 16:12
vzaharieva написа:Здравейте!Пише ви д-р Захариева от Русе.Преди осем дни оперираха моята майка от туморно образование в коремната кухина. При операцията са отстранили част от дебелото черво и почти половината от тънките черва. В момента е все още с назална сонда защото стомахът и отделя голямо количество стомашен сок и без сондата повръща. Бихте ли ми отговорили според вас каква е причината за това. Лекарят ординатор след преглед каза,че перисталтиката и работи добре и след като се отстрани сондата ще можем да я захраним.Очаквам с нетърпение Вашият отговор за което предварително благодаря.
28 Окт 2013, 16:14
Деси написа:Зрдавейте,казвам се Десислава и съм на 23 години.В прогължение на 11 месеца пиех чай от сена....ходих при двама доктори и двамата нищо не установиха...единия ми изписа само някакви хопчета,а др. поне ме погледна на екограф.Каза ми,че всичи органи от стомашната кухина са били добре,изписа ми и той някакви хапчета,но не виждам подобрение на състянието ми....Нищо не ме боли,няма кръв при изхождане(което се случва мн рядко.....)Притеснявам се от друго имам засилен косопад и си мисля,че съм си причинила нещо много страшно на организма......Какво да направя?И какви мерки да взема за тези проблеми.....?Благодаря ви предварително!
28 Окт 2013, 16:16
tanya23 написа:Здравейте, казвам се Таня и съм на 23 години. На 12 Октомври бях оперирана от апандицит. Операцията беше извършена с видео камерка и поради тази причина нямам голям разрез, а само два малки шева. След операцията ми се появи проблем - събуждам се около 4 часа сутринта с много силни боли в областта на пикочния мехур. Когато мехурът се изпразни, болката изчезва. Бихте ли ми обяснили на какво може да се дължи болката? Също така същата режеста болка я имам много често по областта на целия корем. Това ми се случва често и след прием на храна. Обикновено взимам Ранитидин за болката, но не винаги ми помага.
Днес бях при личния лекар и тя ми изписа антибиотик. Каза че може да имам инфекция на урината. Мислите ли че на този етап е добре да се въздържам от антибиотици, тъй като до скоро взимах Co-Amoxiclav 500mg и още един чието име не помня и можете ли да ме посъветвате от какво може да се получава тази болка и как да я предодвратя? Също така според Вас, колко време отнема пълното възтановяване след такава операция?
Благодаря Ви за помощта и отзивчивостта.
Поздрави,
Таня
03 Ное 2013, 14:09
15 Ное 2013, 16:55
18 Ное 2013, 14:54