Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Ще гласувате ли на Местните избори на 27 октомври?

01 Окт 2019, 14:51

mimeto96 написа:
lyuta_chushka95 написа:
mimeto96 написа:Аз ще гласувам. Вече знам и за кой. Моя позната е кандидат за кмет и се надявам да я изберат!

Ще гласуваш за нея защото ти е позната или защото наистина може да направи нещо за града?

И двете. Поне я познавам. Другите не ги зная кои са. Как да знам какво могат да направят за града?

Личните симпатии и познанство също имат място във вота, но трябва да оцениш и другите кандидати. Може и да не го познаваш лично, но да получиш информация за квалификация, предишна дейност, отзиви за този човек като личност и т.н.

01 Окт 2019, 17:25

Честно казано се двоумя. От една страна е добре човек да упражни правото си на глас, а от друга страна - в моя случай - няма за кого да го даде този глас. Никак не ми се иска да избирам "по-малкото зло". Малко - голямо, все е зло!

02 Окт 2019, 15:55

i.ivanov77 написа:Честно казано се двоумя. От една страна е добре човек да упражни правото си на глас, а от друга страна - в моя случай - няма за кого да го даде този глас. Никак не ми се иска да избирам "по-малкото зло". Малко - голямо, все е зло!

Съгласна съм. В случая може да пуснете празна бюлетина. Т.е. да не изберете никого. Аз се чудя дали да не направя точно това.

03 Окт 2019, 09:21

iriny написа:
i.ivanov77 написа:Честно казано се двоумя. От една страна е добре човек да упражни правото си на глас, а от друга страна - в моя случай - няма за кого да го даде този глас. Никак не ми се иска да избирам "по-малкото зло". Малко - голямо, все е зло!

Съгласна съм. В случая може да пуснете празна бюлетина. Т.е. да не изберете никого. Аз се чудя дали да не направя точно това.

До ден днешен не ми е станало ясно каква е разликата между това да не отидеш да гласуваш и да пуснеш невалидна бюлетина. Някой може ли да ми го обясни?

04 Окт 2019, 14:49

Ще си помисля. Но да ви задам един въпрос: Имам фаворит кандидат за кмет, но е в някаква адска коалиция на абсолютно несъвместими по възгледи партии. 2/3-ти от участниците в тази коялиция не одобрявам. Та за това се чудя. Хипотетично - вие бихте ли гласували за този човек при това положение?

70 милиона за местните избори. Как ви се струва тази цифра?

05 Окт 2019, 18:14

Нека и аз да кажа нещо по повод предстоящите местни избори. Освен че кандидатите този път са рекордно много, рекордно скъпи са и самите избори. Одобрените средства са за 70,7 милиона лева! Това според статистиката е с 20 милиона повече от предишните избори. Като оправдание се изтъква най-вече вдигането на възнаграждението на хората от общинските и секционните избирателни комисии. Освен това повече средства били предвидени и за логистично и информационно осигуряване, каквото и да означава това. До тук - добре, но според мен би трябвало да означава и, че ще се назначават квалифицирани и компетентни хора, подбрани според определени критерии. Всички знаем обаче, че това няма да се случи!
Въпросът ми е: Оправдани ли са тези харчове и в чий джоб ще отидат парите? И най-интересното – от къде ще дойдат, т.е. кой ще ги плати? Какво е вашето мнение?

Re: 70 милиона за местните избори. Как ви се струва тази цифра?

07 Окт 2019, 09:11

Цифрата ми се струва стряскаща. Според мен такова пилеене на средства е неоправдано. Нямам против да се увеличи заплащането на хората, заети с провеждането на изборите, но ако качеството на организацията се повиши. Предстои да видим дали ще е така...

Re: 70 милиона за местните избори. Как ви се струва тази цифра?

07 Окт 2019, 12:26

Много са! 20 милиона отгоре си е голяма цифра. Оправдание за харчовете винаги ще намерят. Лошото е, че ще ги плащаме ние.

Защо токова много хора се натискат за кметове и общински съветници?

07 Окт 2019, 15:20

Стана ми много чудно защо за предстоящите местни избори има толкова много кандидати. Именно поради този небивал интерес към кметските и съветнически места се позаинтересувах каква аджаба е финансовата изгода, т. е. каква ли заплата ще получават местните избраници. Като видях цифрите, аха да се самоубедя, че изведнъж всички са станали алтруисти и са готови с четнически плам в сърцата да работят за ползу роду! Дали пък не изживяваме ново Възраждане и революционен подем? Много ми се ще да е така, но както е казал народът: А дано, ама надали! Няма начин! Няма начин изведнъж всички да са се осъзнали и да искат да направят нещо не само за себе си, но и за другите. Просто българинът не е такъв. Та остава келепирецът, както му вика бай ви Ганьо. И те ви го най-големия въпрос: Къде е келепирът в цялата работа? Каква е далаверата, заради която толкова много народ се натиска да се докопа до кметски и съветнически кресла? Ако някой знае или се досеща, да отговори. Пък де да знам, може и да греша...

Re: Защо токова много хора се натискат за кметове и общински съветници?

07 Окт 2019, 16:23

Ако нямаше далавера, никой нямаше да се натиска. :lol: Заплатите са смешни, но явно има странични "поощрения". Нямам против. Важното е да се прави и нещо за хората. Като бъркаш в меда, не може да не си оближеш пръстите. Въпросът е да не се гребе с черпака, че тогава за народа нищо не остава.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59