Добави отговор

Re: Медитацията

21 Дек 2011, 10:36

bditranslations написа:Медитацията е да спрем нашите мисли, да много е трудно, но аз успявам да спра мислите си само чрез молитва.

Какви ти молитви, тези молитви никой не ги чува, всичко е до вътрешна нагласа и внушение

03 Авг 2012, 15:58

Никога не съм медитирала и не зная как точно става това,но днес прочетох че медитацията лекувала самотата. Това се дължи на факта, че чрез медитация може да се постигне контрол над мислите и да се управлява усещането за радост, тъга или самота. Чрез медитацията се регулират и някои жизнени процеси и се стимулира цялостната дейност на организма, което подобрява здравето и настроението, обясняват специалисти.
За да се постигнат желаните резултати, е препоръчително да се медитира по 15-20 минути всекидневно.

04 Авг 2012, 13:26

Никога не съм се занимавала със йога или медитация, но най-много си почивам когато се загледам в някоя точка и се опитам да не мисля за нищо. А най-много се зареждам с енергия когато съм сред зеленина и природата.

27 Фев 2013, 16:21

Някой може ли да сподели техники за медитация...Много харесах темата, но смятам, че не е толкова лесно да отпуснем съзнанието си. Има си някаква тайна затова. Някой знае ли я?

Re: Медитация - как да управляваме ума си?

28 Авг 2013, 16:29

Да управляваме ума си? Грубо казано. Не съм съгласен, че само това може да се нарече медитация. По време на медитация по-скоро караме ума си да притихне. Той най-малко участва в процеса на медитиране. Ако някой успее да го изключи напълно - още по-добре! Не го управляваме, нито той нас, просто не му даваме работа. На преден план излизат други наши способности, а не способността ни да мислим за 100 неща едновременно... :idea: Все пак някой, който е по-опитен и наистина е практикувал медитация може да ме поправи!

Медитация в движение?

01 Окт 2013, 11:31

В университета, където уча имаме задължителен спорт, който е Тай-Чи. Преди първия ми сблъсък с това бойно изкуство не бях много обнадеждена, понеже, все пак е бойно изкуство, а аз не съм такава натура, но след първата лекция нещата се преобърната.

Не съм предполагала, че може да има подобно нещо със силата на ума и спокойствието да разбиваш планини, образно казано. Разбира се едва след това се замислих за монасите в Шаолин, но никога не съм предполагала, че тази тайна може да излезе някога от там. Все пак в школите не може да се преподаде всичко, а и в съвременния свят е невъзможно и изпълнението, но е магическо да се докоснеш до този вид изкуство, създадено преди повече от 3 хил. години. Представата ми за бойно изкуство, ала Джеки Чан бързо отлетя, когато разбрах за същността му, която всъщност е медитацията, която дава подемната сила на движенията, които в същността си са спокойни и без огромно физическо натоварване, а в същото време създава сила в крайниците, която е трудно постижима със спорт, какъвто ни предлага съвремието.

Много съм развълнувана от досега си до Тай-Чи. Ще се радвам, ако някой сподели своите преживявания, усещания и опит, относно това. :)

Re: Медитация в движение?

02 Окт 2013, 14:49

Това е много интересно изкуство, което е повече от бойно, за съжаление е трудно да се намери литература, която да е вярна и точна, затова и не купувам, какво да е.:)

03 Окт 2013, 11:10

Ей тези двете с дишащата диета, като ги съчетаеш и ставаш безсмъртен :)

13 Яну 2014, 15:40

:D

lini_leni, май си попаднала на инструктор "енергетик", щом си останала с впечатлението че Тай Чи може да ти осигури неземна сила само чрез силата на ума и медитацията ..

От мен да знаеш - няма нищо такова и който ти е втълпил това е или пълен идиот проповядващ подобни "истини" основно с комерсиална цел или нищо не разбира от Тай Чи, но някой друг идиот му е дал тапия за такъв инструктор и сега развихря собствената си извратена фантазия ..

За Тай Чи се изисква мускулатура далеч не по-слаба от тази за което и да е друго бойно изкуство, даже напротив. А ако ти се струва че като си вееш с ръцете като с ветрило и си мислиш че в тях е съсредоточена незнам си каква сила и ти идва да повдигаш планини .. , направи същото като държиш в тях по едно паве. .. Тогава ще разбереш че усещането ти е напълно измамно. :lol:

Тай Чи е наистина нещо велико и несравнимо с нищо друго, но се популяризира изключително изкривено и деформирано, така че практически това което масово се преподава, в това число и от почти всички "светила", офицални, традиционни и незнам си какви вече школи реално е на светлинни години от истината. .. И практически не става за абсолютно нищо! Нито за философия, нито за медитация, а още по-малко пък за бой.

Тъй че .. имай го в предвид ако ти щукне по някое време да "приложиш" наученото на практика. :D Току виж си докараш физически и здравословни проблеми към разочаровението от приложението на Тай Чи -то на което са те научили.
А между другото само да ти кажа че и самото неправилно трениране само по себе си е много опасно и травмиращо, колкото и да го величаят като здравословно ...

Според вас, възможно ли е медитацията да пази здравето ни?

31 Окт 2014, 17:30

Скоро прочетох подобна статия и то в сериозна медия, а не в разни окултни със съмнителни медии. :idea:

Никога не съм стигала до крайности в медитацията, но явно е възможно да се пази здравето и по този начин. Иска ми се да опитам, но за да медитираш трябва да имаш известен опит и някаква насока, аз не мисля, че съм готова за такова нещо.
mediate.png
mediate.png (143.34 KiB) Прегледано 758 пъти
Не зная дали има някакви правила относно медитацията и нещо по-типично, за това как да помогнем на здравето си по този начин.

Надявам се да има някой по-голям опит в медитацията, така че да може да ми даде някаква насока за това как да медитирам правилно, така че да пазя здравето си чрез това :idea:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5