Мъже срещу жени в България - има ли конфликт

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: За мястото на телевизора в спалнята и изобщо за телевизи

Мнениеот Evgenia » 05 Мар 2013, 15:09

Почти винаги е включен, но лично аз рядко се заглеждам...Повечето риалита ни обаждат като зрители, а за неделните "премиери" на филми, които са ми набори да не говорим. Тази зима пускаха "Осемте изоставени" поне 13 недели :lol: Сигурно за фаталност.
Evgenia

Жертвите на “Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния"

Мнениеот rossitta » 25 Мар 2013, 14:28

“Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния” е четиво, касаещо вечния спор между половете, разгледан на генетично ниво. Книгата на Алън и Барбара Пийз се превърна в учебник за всички мъже и жени, които се обичат, а не се понасят и живеят заедно. Страници, разкриващи малките тайни на половете, които ще помогнат на жените да разберат мъжете и обратно…
the war.jpg
the war.jpg (5.19 KiB) Прегледано 1410 пъти
Замисляли ли сте се каква е причината дамите вечно да се чувстват неизслушани, да се дразнят, че мъжете им висят пред телевизора, че не споделят много и са твърде лаконични. Аз да! А питали ли сте се защо мъжете не проумяват как нежните им половинки не могат, без да одраскат колата при паркиране, или защо трудно се ориентират без GPS? Със сигурност мнозина от вас са се запитвали…Мъжете искат да прекарат почивния ден с анцуг и бира в ръка, а съпругите им ги предпочитат пременени и с изгладени дрехи. Когато прочетох книгата разбрах защо това е така…Защото мъжете са от Марс, а жените от Венера. Някои черти са ни генетично заложени и не подлежат на изменения. Доказано е, че годините на еволюцията не променят толкова много човешкия вид, поне не и поведенчески. Мъжът си остава древният ловец, който устремено гони плячка през деня, а вечер обича да почива пред огъня(място, което в наши дни е заменено от дивана срещу телевизора.) Жената хилядолетия е трябвало да се грижи за дома - пещера и децата, затова е развила по – силна интуиция, но пространственото ориентиране не и е силната страна….
Ако осъзнаем “истините на гените” ще избегнем безброй безсмислени спорове от ежедневието си, ще знаем кога да си замълчим, което е златна информация в една връзка…Повече няма да ставаме жертва на една безсмислена война, ако приемам факта, че Марс и Венера ни правят необратимо различни…
Вижте нагледно, какво всъщност ни казва езикът на дамите:
Много често „Да” = „Не” и обратното „Не” = „Да”.
„Може би” или „Ще видим” почти със сигурност е равносилно на „Не”.
„Ние трябва” - Категорично изразява позицията „Аз искам”!
„Съжалявам” - Често всъщност значи „Ще съжаляваш”.
„Трябва да поговорим” е един много важен израз, които казва „Искам да ти разкажа, да се оплача, да споделя. Слушай ме внимателно!”
„Разбира се, давай” = „Не искам да го правиш.”
„Прави каквото искаш” разкрива заканата „Ще си платиш за това по-късно.”
„Слушаш ли ме?” означава, че „Вече е твърде късно” и ще си платиш затова, че не си я изслушал.
Съществуват много подобни реплики, които имат съвсем различно значение от първичното им разчитане… Замисляли ли сте се защо жените вечно се чувстват неизслушани, а мъжете ги обвиняват в неориентираност? Част от причините ще намерите в книгата “Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния”. Другата част може би сте открили сами…Споделете ги? На какво се дължи вечния спор между половете?
rossitta

Re: Жертвите на “Войната за вдигнатия капак на тоалетната чи

Мнениеот Dior » 25 Мар 2013, 15:52

Звучи обещаващо четиво. Трябва да се разходя до книжарницата скоро :P
Dior

Re: Жертвите на “Войната за вдигнатия капак на тоалетната чи

Мнениеот sunnyr » 25 Мар 2013, 16:32

Да! Сещам се за много криворазбрани от мъжете женски реплики... :P
Обичаш ли ме? = Ще поискам нещо доста скъпо.
Ти решаваш = Досега трябва да ти е ясно правилното решение.
Много си внимателен тази вечер = Винаги само за секс ли мислиш?
След минутка съм готова = Събуй си обувките и си намери хубав мач по телевизията.
Колко ме обичаш? = Днес направих нещо, което ти със сигурност няма да ти хареса.
sunnyr

Мнениеот sunnyr » 26 Мар 2013, 17:12

Чела съм десетки статии, в които се обяснява, че гледането на телевизия в ранно детство може да предизвика проблеми с вниманието. Американски педиатри препоръчват времето, прекарано пред телевизора, да не надвишава два часа дневно, а гледаните предавания да бъдат образователни и да не съдържат насилие. Аз лично гледам да спазвам тези препоръки и не позволявам на малкия да прекалява с телевизията…
sunnyr

Мнениеот djudjanka » 26 Мар 2013, 17:31

Против съм в спалнята да има телевизор, все пак има много по-интересни неща, които да се правят там. Като цяло гледаме някакви развлекателни предавания, има периоди и когато не се пуска изобщо, особено ако е хубаво времето.
Аватар
djudjanka

Мнениеот spring » 10 Апр 2013, 12:29

И аз съм против телевизор в спалнята, но уви...Все повече домакинства смятат, че един телевизор въобще не е достатъчен.
Хората днес разпиляват вниманието си между телевизора и лаптопа, таблета, смартфона и забравят за простите и така приятни вечерни разговори със семейството .....
spring

Мнениеот denkaruseva » 10 Апр 2013, 14:04

Така е! Имаме 3 телевизора в четиристаен апартамент. Факт е, че даже сме "изостанали". Повечето български семейства нямат стая без този уред.
denkaruseva

Междуполови дебати в супермаркета

Мнениеот rossitta » 10 Апр 2013, 15:16

in the supermarket.jpg
in the supermarket.jpg (3.77 KiB) Прегледано 1788 пъти
Със сигурност няма да ви впечатля, започвайки тази тема с клишираното твърдение, че мъжете и жените са от различни планети, но всички знаем, че като две доста различно устроени същества, женският и мъжкият пол рядко имат допирни точки помежду си. С чиста съвест мога да заявя, че лично съм се убедила в следното - аспектите от всекидневието, в които пътуваме в две противоположни посоки не са малко. Такова е пазаруването в супермаркета. Не случайно триковете на маркетинга са наложили продукти, които са насочени към женския пол, и други, които са таргетирани за мъжкото съзнание. Обикновено първата оспорвана спирка е пред щанда за хляб. Очаква се дамата да посегне към смятания за по - здравословен пълнозърнест хляб, а нейният спътник да смръщи вежди и да се опита да я убеди, че с този хляб не може да се наяде…Подобен сюжет можем да очакваме и на щанда за макаронени изделия. Тук спорният въпрос може да се окаже цената и докато тя чете лъскавите опаковки на пълнозърнести италиански спагети, той ще наднича по етикетите с цените и ще се опитва да я обеди, че най - евтиното е най - добро…Аналогично ще стоят и казусите захар, сол, зехтин и др…(за да няма сърдити, се налага да поясня, че има много изключения (и при двата пола) Просто се опитвам да разгледам общата картинка в средностатистическо българско семейство). :roll: Дамата може и да подмине с безразличие следващата спирка - хладилника с месо, но той вероятно ще започне трескаво да тъпче в количката луканка, кайма, бекон и за капак… пастет и кренвирши! Да предположим, че рафтовете с безалкохолни също няма да са и интересни, защото тя е чела, че от тях се напълнява. Той сякаш не се интересува от това и в количката поставя поне две еднолитрови бутилки и още по - трескаво се запътва към хладилната витрина с бира…Защото чипсът не е вкусен без нея! Вероятно на повечето жени им е омръзнало да водят подобни дебати и затова пращат половинките си в супермаркета с прилежен списък. Познато ли вие? Чували ли сте словесни борби между щандовете? А участвали ли сте в подобни междуполови дебати? И в крайна сметка …мъжете или жените са по – добри в изкуството на пазаруването?
rossitta

Re: Междуполови дебати в супермаркета

Мнениеот spring » 10 Апр 2013, 16:48

:lol: До болка познати дебати. Често се водят и между поколенията...Дъщерята тийнеиджърка чете етикетите с калории, а майката или бабата купува кисело мляко 4,5 % :lol:
spring

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси