Сок от червено цвекло за възстановяване на черния дроб

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Сок от червено цвекло за възстановяване на черният дроб

Мнениеот Lili_pili » 03 Апр 2015, 08:51

Червеното цвекло много помага за подсилване на имунитета :))
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот kalinka-kuku » 20 Апр 2015, 13:46

Може би ще е много полезно и здравословно да се направи такъв тип прочистване, няма как да не се почувствате по-добре. :)
Аватар
kalinka-kuku

Re: Как да помогна на черния си дроб да се възстанови?

Мнениеот Rali_hr » 02 Юни 2017, 11:31

Аз пък знам, че черешите помагат много на черния дроб, цвеклото и нара. Може би тайната се крие в това, да се различават и по цвят, имам предвид, цветът да подсказва, че това са храните за черния дроб.
Аватар
Rali_hr

Re: Как да помогна на черния си дроб да се възстанови?

Мнениеот miron » 02 Юни 2017, 14:21

А защо черния дроб трябва да се възстановява, той си работи добре, ако човек се грижи и добре за него през цялото време. Дори и да сте имали пропуски,с времето и поддържането на добра диета и правилно балансирано хранене, нещата лесно могат да се оправят.
miron

Мнениеот Pipilota » 08 Юни 2017, 12:55

Аз да ви кажа, използването само на червено цвекло не бих го направила, ако е съвсем малко да се добави към сока - да, може, но ако е повече не става, може да навреди точно на обратното.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Monika_Spasova » 21 Авг 2017, 14:14

И аз съм чувала, че е полезен да се пие сок от червено цвекло, но съм чувала и , че не бива да се прекалява с него, все пак е доста силен" този зеленчук. По-скоро трябва да се пие в добавка с други плодове и зеленчуци.
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот vanusha » 21 Авг 2017, 15:28

и аз не смея да пия много червено цвекло, мисля, че съм чувала, че в повече пречи на бъбреците. Обикновено се страхувам от такива наситени зеленчуци и плодове, макар все да си викаме, че не може да навреди.
vanusha

Кои храни спомагат функцията на черния дроб

Мнениеот Kaya » 05 Сеп 2017, 13:03

Всички знаем, че храненето ни натоварва много черния дроб, бъбреците и е добре от време на време да им правим профилактика. Напоследък усещам тежест в черния дроб, минах на ехограф, направих изследвания, имам съвсем леко завишени Асат и Алат, но нищо притеснително нямаше и лекаря ми препоръча да обърна малко повече внимание на черния си дроб и на менюто си.
Затова се интересувам, кои храни са по-полезни за черния дроб и кои храни присъстват често в менюто ви?
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Re: Кои храни спомагат функцията на черния дроб

Мнениеот Anka » 05 Сеп 2017, 14:44

За полезните мазнини знам аз - риба, зехтин, авокадо, маслини. Също така включването не зеленолистни към менюто - спанак, лапад, марули.
Но мисля, че ако просто изключиш вредната храна няма как да не почувстваш подобрение
Аватар
Anka

Мнениеот Jully » 12 Сеп 2017, 09:59

Аз зимата пия доста сок от червено цвекло. Не съм усетила да ми действа по някакъв начин, но се чувствам добре и ми е вкусно.
Аватар
Jully

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар