Сок от червено цвекло за възстановяване на черния дроб

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Сок от червено цвекло за възстановяване на черния дроб

Мнениеот plamen-dk » 15 Фев 2012, 11:55

Хепатитът е добре позната и разпространена болест. Известни са начините на заразяване и последствията от тях. Въпреки че се обръща голямо внимание на ваксините и е доказано, че те действат, никога не е изключено човек да се зарази от хепатит.

Най-негативно последствие има за черния дроб. На пазара има много добри медикаменти, които оказват добро въздействие и човек може да бъде излекуван с тях. Но означава ли това, че не трябва да се търсят и други методи за по-бързо и качествено възстановяване?
Тук се намесва природата. Доказано е, че концентратът от сок от червено цвекло оказва изключително благоприятно въздействие върху възстановяването на този толкова важен орган.

Не са редки случаите, когато при пациент, приемащ този концентрат, чернодробните показатели се занижават за изключително кратко време. А при други пациенти, които не са го приемали, това не става с такива темпове. Всяка една ситуация е строго индивидуална и зависи от самия организъм. Факт е обаче, че дори да нямат желания ефект, тези продукти няма как да ни навредят.
Разбира се, това не означава непременно, че можем да се лекуваме само с природни и биопродукти.

✳️▶️Още рецепти с червено цвекло ◀️
plamen-dk

Re: Сок от червено цвекло за възстановяване на черният дроб

Мнениеот Silvi » 16 Фев 2012, 12:02

plamen-dk написа:Хепатитът е добре позната и разпространена болест.
Известни са начините на заразяване и последсвията от тях .Въпреки ,че се обръща голямо внимание на ваксините и е доказано ,че те дайстват никога не е изключено човек да се зарази.
Най-негативно последствие има за черният дроб.На пазара има много добри медикаменти ,които оказват добро въздеиствие и човек може да бъде излекуван с тях.Но означава ли това ,че не трябва да се търсят и други методи за по-бързо и качествено веъзстановяване?
Тук се намесва природата.Доказано е е концентратът от сок от червено цвекло оказва изключително благоприатно въздействие върху възстановяването на този толкова важен орган.
Не са редки случаите , когато при пациент приемайки този концентрат ,чернодробните показатели се занижават за изключително кратко време.А при други пациенти,които не са го приемали това не става с такива темпове.Всяка една ситуация е строго индивидуална и зависи от самият организъм.Факт е обаче,че дори да нямат желания ефект тези продукти няма как да ни навредят.
Разбира се това не означава непременно, че можем да се лекукаве само с природни и биопродукти.

Да съгласна съм с теб тъй като червеното цвекло съдържа около 88%вода, 0,9% минерални соли, въглехидрати 9,3%, каротин.Полезните свойства на червеното цвекло спомагат за пречистването на кръвта и спомага за отделянето на токсините от организма.Също така червеното цвекло подобрява паметта при атеросклероза, използва се при лечението на неврози и безсъние. При високо кръвно налягане и простуда е добре да се приема сок, подсладен с мед.
Silvi

Мнениеот Memento » 20 Фев 2012, 10:10

Червено цвекло – бомба с витамини
Пренесено е от Средиземноморието. За храна се използват кореноплодите и листата.
Червеното цвекло може да бъде намерено на пазара целогодишно. То е не само много полезно и диетично (100 г съдържат само 44 калории), но е и изключително вкусно, когато е пикантно приготвено.

Кореноплодите му съдържат средно 88% вода, 1,2% белтъчини, 9,3% въглехидрати, 0,9% минерални соли (калий, калций, фосфор, желязо, сяра, йод), малки количества витамин С, каротин, витамини В1, В2 и В12.
Благодарение на наличието на калиеви соли, сяра, фосфор и магнезий ускорява процесите на обмяна на веществата в организма.
Червеният му цвят се дължи на багрилните вещества, от групата на антоцианите.
Заради хлорофила, който съдържа, е неотменна съставка в менюто на страдащите от анемия.
Парадоксален е фактът, че въпреки наличието на захари червеното цвекло е полезно за консумация дори от диабетици. То подпомага асимилирането на хранителните вещества и ускорява изхвърлянето на токсините.

* В народната медицина с червено цвекло лекуват и болни от левкемия.

* Изцеденият сок (от 100 до 300мл на ден) подобрява общото състояние на организма.

* Особено полезен през зимните месеци е коктейлът от сок от червено цвекло, ябълки и изцедени лимони, истински букет от витамини. Той е подходящо защитно средство против тумор, рак, левкемия, жлъчка, грип и както вече споменахме - прочиства кръвта и забавя процеса на стареене.

* Установено е, че там, където населението консумира големи количества червено цвекло, раковите заболявания са много по-малко.

* Съдържащата се в цвеклото целулоза, ябълчена, лимонена и други киселини усилват перисталтиката, съдействат за разграждането и усвояването на белтъците, повишават жизнената дейност на черния дроб.
Затова при хроничен запек, смущения в храносмилането и при чернодробни заболявания се препоръчва изяждането на гладно по 100-150 г варено цвекло.

* Сокът от цвекло, особено смесен с равни части сок от моркови и ряпа, помага при анемии, подобрява обмяната на веществата и укрепва организма.

* Ако се смеси с мед, сокът от цвекло се прилага при високо кръвно налягане и като успокояващо средство.

* Сравнително високото му съдържание на йод и магнезий го прави подходяща храна за възрастни и болни от атеросклероза.

* Лапи от стрито цвекло помагат при рани и отоци.

* Най-удивително е действието му при ракови заболявания. Има случаи при рак на кожата, при които налагането с компреси от сок от цвекло по няколко пъти на ден е довело до пълно изчезване на злокачествените образувания.
Аватар
Memento

Мнениеот angel 888 » 27 Фев 2012, 18:45

На пазара има много продукти за комфорта на черния дроб. Изцяло природен продукт е Хептен ( съдържа т.н. Бял трън) вместо да си варите билка има прекрасно решение. Не е скъп и най-вече не дразни стомаха.

http://apteka.framar.bg/30062969/%D1%85 ... z1nb6Xy4eD
angel 888

Мнениеот borislav.bo » 06 Мар 2012, 15:05

А при вече хроничен хепатит, дали ще има ефект?
borislav.bo

Мнениеот bubulina » 13 Мар 2012, 16:44

Аз също съм чела за действията на сока от червено цвекло. Знам че има положително действие при бронхит, пневмония, ангина и тонзилит. Затова при настинка винаги си правя поне веднъж такъв сок и действа много добре.
bubulina

Как да пречистим черния си дроб?

Мнениеот FramarLekari » 15 Мар 2012, 17:56

Не случайно черният дроб е наречен филтъра на човешкото тяло и играе значителна роля за метаболизма на човек. И тъй като има способността да обезврежда отпадните продукти на обмяната на веществата и медикаментите, които в някои случаи са токсични за човека. Но има ли някакви лекарства, с които можем да пречистим черния си дроб от натрупаните в него токсини?
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari

Re: Как да пречистим черния си дроб?

Мнениеот georgi_78 » 19 Мар 2012, 15:02

Аз залагам изцяло на билковите продукти, пил съм капсулите от коприва на Д-р Тошков, изпих една опаковка, не съм усетил някаква промяна и не знам до колко са ми пречистили черния дроб, но се надявам да е имало положителен ефект. Но от друга страна избягвам да приемам медикаменти, само в краен случай, също така си подбирам менюто, а за алкохол и цигари да не става дума. ;)
Аватар
georgi_78

Мнениеот SunFlower » 19 Мар 2012, 15:24

Чувала съм за Хепатофелин, но лично аз не съм го пила. Един познат изпи две опаковки, тъй като беше преболедувал от Хепатит и каза, че добре му се е отразило. На билкова основа е и не вреди на организма.
Аватар
SunFlower

Мнениеот southern_sun » 19 Мар 2012, 15:32

georgi_78 написа:Аз залагам изцяло на билковите продукти, пил съм капсулите от коприва на Д-р Тошков, изпих една опаковка, не съм усетил някаква промяна и не знам до колко са ми пречистили черния дроб, но се надявам да е имало положителен ефект. Но от друга страна избягвам да приемам медикаменти, само в краен случай, също така си подбирам менюто, а за алкохол и цигари да не става дума. ;)

Да хубаво е сега след тежкия зимен сезон да помислим за тялото си. Пречиствайки черния си дроб, пречистваме целия си организъм. Знаете, черния дроб е филтъра на организма ни, през него минава кръвта. Мисля също така, че може вместо да се пият лекарства (независимо от това, че са билкови) да се заместят с храни богати на желязо и витамини или да се опитаме да постим една-две седмици. Ще ни се отрази видимо на външния вид.
southern_sun

Следваща

Назад към Домашен лекар