26 Мар 2011, 17:05
30 Мар 2011, 11:30
07 Дек 2011, 10:58
07 Дек 2011, 11:58
15 Фев 2012, 16:57
16 Фев 2012, 12:28
plamen-dk написа:Лишеите са образувания по кожата,при които засегнатите участъци от кожата променят своята пигментация и външна структора.
Образуването им може да се дължи на редица причини.Както на не добре подсушена кожа след баня , реакция на кожата от атмосферните влиания ( дъжд,вятър) , гъбични инфекции ,прекалено изсушена кожа вследствие на определени измивни препарати и.др
Има различни методи за борда с лишеите в зависимост от тяхното естество.
Може да се прилага третиране с УВ лъчи , третиране на кожата със специални лусиони след баня.
Лишеите са проблем , на който често не се обръща необходимото внимание , но това не означава че е напълно безобиден проблем.
При всички случаи е необходима консултация със специалист.
16 Фев 2012, 18:15
24 Фев 2012, 15:58
22 Мар 2012, 15:44
Даниела Стоянова написа:Преди години бях се заразила с някакво кожно заболяване от едно коте. Цялото ми тяло се покри с червени лишеи, които много трудно излекувах. Разбира се веднага отидох на кожен лекар, където ми изписаха антимикотичен спирт и излагане на слънце. След упорито лечение всичко вече е наред, но от тогава много внимавам с животните, че тези лишеи бяха доста упорити и неприятни.
22 Мар 2012, 15:49
Silvi написа:Даниела Стоянова написа:Преди години бях се заразила с някакво кожно заболяване от едно коте. Цялото ми тяло се покри с червени лишеи, които много трудно излекувах. Разбира се веднага отидох на кожен лекар, където ми изписаха антимикотичен спирт и излагане на слънце. След упорито лечение всичко вече е наред, но от тогава много внимавам с животните, че тези лишеи бяха доста упорити и неприятни.
От както си се излекувала от тези лишеи появявали ли са се пак?