Шоубизнес, звезди, светски живот - в България и по света

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Вашите любими цитати ...

Мнениеот zan-zan » 12 Юни 2012, 14:52

Нещо уникално и истинско от Маркес :)

"Ако Бог забравеше за момент, че съм една парцалена кукла и ми подареше късче живот, щях докрай да уползотворя това време.

Може би нямаше да казвам всичко, което мисля, но със сигурност щях да мисля всичко това, което казвам тук.

Бих придавал стойност на нещата не спрямо това колко струват, а спрямо това, което означават.

Щях да спя малко, да мечтая повече, защото за всяка минута, когато затваряме очите си, губим 60 секунди светлина.

Бих продължил, когато другите спираха, бих се събуждал, когато другите спяха.

Бих слушал, когато другите говореха и колко бих се наслаждавал на един хубав шоколадов сладолед!

Ако Бог ми подареше късче живот, бих се обличал просто, бих лежал по очи пред слънцето, оставайки непокрито не само тялото си, но и душата си.

Боже, ако можех, бих изписал омразата си върху леда и бих чакал да изгрее слънцето. Бих изрисувал върху звездите с вдъхновението на Ван Гог едно стихотворение на Бенедит, а песен на Шерат би била серенадата, която бих подарил на Луната.

Бих поливал със сълзите си розите, за да почувствам болката от прегръдката им...

Боже, ако имах едно късче живот... Нямаше да оставя да премине дори един ден, без да кажа на хората, че обичам, че ги обичам.

Бих накарал всеки мъж и жена да повярват, че са мои любими и бих живял влюбен в любовта.

На хората бих посочвал колко грешки правят, като мислят, че спират да се влюбват, когато остареят, без да разбират, че остаряват, когато спират да се влюбват!

На малкото дете бих дал крила, но бих го оставил само да се научи да лети.

На възрастните бих показал, че смъртта не настъпва в резултат на преклонната възраст, а в резултат на забравата.

Научих толкова неща от вас, хората...

Научих, че всички искат да живеят на върха на планината, без да знаят,че истинското щастие се намира в начина, по който изкачваш стръмния склон.

Научих, че когато новороденото за първи път стисне в малката си длан пръстта на баща си, го пленява завинаги.

Научих, че човек бива оправдан за това да гледа другия отвисоко, само когато трябва да му помогне да стане.

Толкова много неща научих от вас, но те реално няма да ми послужат много, защото за съжаление ще съм напуснал този свят.

Винаги трябва да казваш това, което чувстваш и винаги да правиш това, което мислиш.

Ако знаех, че днес би бил последният път, когато щях да те гледам как спиш, бих те прегърнал и бих се помолил на Господ да мога да стана пазител на душата ти.

Ако знаех, че това ще бъде последният път, когато те гледам как излизаш от вратата, бих те прегърнал и бих ти подарил целувка. Ако знаех, че това е последният път, когато ще чуя гласа ти, бих записвал всяка твоя дума, за да мога да ги слушам отново и отново.

Ако знаех, че тези са последните моменти, когато те виждам, щях да ти казвам “обичам те” и нямаше глупаво да мисля, че ти вече го знаеш.

Винаги има едно утре и животът ни дава и други удобни възможности, за да направим нещата така, както трябва, но в случай, че направя грешка и ни остава само днес, бих искал да ти кажа колко те обичам и че никога няма да те забравя.

Утре-то не е гарантирано за никого – нито млад, нито стар. Днес може да е последният път, когато виждаш хората, които обичаш. Затова не чакай повече, направи го днес, защото ако утре-то никога не дойде, със сигурност ще се разкайваш за деня, когато не намери време за една усмивка, една прегръдка, и беше много зает, за да направиш действителност последното им желание.

Дръж тези, които обичаш, близо до себе си, кажи им шепнешком колко много имаш нужда от тях, обичай ги и се отнасяй с тях добре, намери време да им кажеш “извинявай”, “прости ми”, “моля те”, “благодаря” и всички думи, изразяващи любов, които знаеш.

Никой няма да се сети за скритите ти мисли.

Поискай от Господ силата и мъдростта, за да ги изразиш. Покажи на приятелите си какво означават за теб."

Габриел Гарсия Маркес
zan-zan

Мнениеот Bella » 13 Юни 2012, 16:29

И аз да споделя няколко цитата от много почитан от мен човек Рене Декарт:

"Надеждата - това е стремление на душата да убеди себе си в това, че желаното се сбъдва... Страхът - това е склонност на душата."

" Умът е градина където волята е господар."

И няколко на Хераклит;

"Мисленето е велико достойнство и мъдростта се състои в това да говориш правдиво и вслушвайки се в природата, да постъпваш съобразно с нея."
" Всичко тече, всичко се променя."

"Глупаво е да правиш планове за целия си живот, след като не си господар дори на утрешния ден."
Луций Аней Сенека
Аватар
Bella

Мнениеот delinda » 14 Юни 2012, 10:04

Искал да ви споделя един цитат от една моя любима книга. Става дума за "Аутопсия на една любов" от Виктор Пасков. Горещо я препоръчвам на всички онези, които са почитатели на хубавите и стойностни книги. Другите две негови книги, които съм чела и също (по мое мнение) са уникални са "Германия - мръсна приказка" и "Невръстни убийства".

"А колкото до любовта...трябва да приемеш, че тя преди всичко е болка. Дълга, дълбока, постоянна болка, която се понася с безкрайно смирение и търпение. Много повече страдание, отколкото удовлетворение."

Аутопсия на една любов - Виктор Пасков

Изображение
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
Аватар
delinda

Мнениеот Forman » 15 Юни 2012, 14:24

ба.jpg
ба.jpg (6.53 KiB) Прегледано 2158 пъти
"Искам да дам на децата си целия свят, но също така искам те да оценяват всичко, да успяват, да бъдат добри хора и да се наслаждават на живота. Това е най-важната ми роля. Ако се проваля в нея, се провалям във всичко." Марк Уолбърг

усмивка на бебе.jpg
усмивка на бебе.jpg (5.14 KiB) Прегледано 2158 пъти
"Бебешкият смях е като опиум." Нийл Патрик Харис

"Бащинството е най-хубавото нещо, което някога ми се е случвало. То променя перспективите ти. Мога да напиша книга, мога да заснема филм, мога да нарисувам картина, но да имам деца е най-необикновеното нещо, с което съм се захващал досега." Брад Пит

"Когато станеш баща, мисля, че е абсолютно неизбежно да промениш мирогледа си. Най-простите неща в живота носят най-голямото удовлетворение." Хю Джакман

бащи и деца.jpg
бащи и деца.jpg (12.23 KiB) Прегледано 2158 пъти

"Всеки смята, че ще бъде най-лошият родител. Мислим си, че не носим това умение у себе си. После се оказва, че не е така, което е истинското чудо на живота." Даниел Дей Луис
Аватар
Forman

Мнениеот oho-boho » 15 Юни 2012, 15:32

Страхотни сте, всички до един! Много истинска и ценна тема :)

"Животът е забавен подарък. Първоначално го преоценяват - мислят си, че им е подарен вечен живот. След това го недооценяват, намирайки, че за нищо не става или че е твърде кратък, и са почти готови да го захвърлят. Накрая разбират, че това не е бил подарък - просто са им дали живот, за да се възпозват от него. И едва тогава се опитват да го ценят."
"Оскар и Розовата дама", Ерик-Еманюел Шмит

Life.jpeg
Life.jpeg (4.79 KiB) Прегледано 2156 пъти
oho-boho

Мъртъв е синът на Силвестър Сталоун

Мнениеот Genoveva » 14 Юли 2012, 15:10

Синът на известния екшън актьор Силвестър Сталоун е открит мъртъв в дома си в Лос Анджелис. Полицията е открила трупа на американския актьор и продуцент Сейдж Сталоун след подаден анонимен сигнал,трупа на актьора най-вероятно е открит от прислужницата или приятелката му. Извиканият на мястото лекарски екип само е констатирал смъртта му.
Пред журналисти бащата Силвестър Сталоун заявил: ""Не знаем никакви подробности, но трябва да е било някаква трагична злополука. Той кипеше от живот и работеше по проекти. Въобще не беше депресиран или нещо подобно".
Каква е според вас причината за трагичната смърт на актьора продуцент и това поредният неразгадан трагичен случай в Холивуд ли ще остане?
Genoveva

Re: Мъртъв е синът на Силвестър Сталоун

Мнениеот Genoveva » 16 Юли 2012, 17:25

Още новини около смъртта на Сейдж Сталоун: има съмнения, че актьора продуцент е умрял седмица преди да бъде открит. Анонимен източник твърди, че иконома е имал специални инструкции да не влиза в стаята му и дори да не почуква на вратата. ПО принцип синът на Сталоун е живеел като отшелник, с дни не е излизал от стаята си зарит сред фасове, алкохол и гниеща храна.
Genoveva

Мнениеот Godfather » 26 Юли 2012, 09:54

... едно нещо, ако не се разбира без думи, то с думи още по-малко може да се разбере.
... Думите са за нещастните хора - ето такива, какъвто съм аз сега. Нещастните хора говорят много и не спират. Говорят, за да се разсеят, да забравят, че са нещастни, да забравят колко им е болно и колко са самотни. А щастливите хора не говорят, на тях думи не им трябват. Щастието няма нужда от думи.

//Александър Урумов//

Сега тази кротка скитница с износени провиснали дрехи трогателно се люлееше напред-назад по калдъръмената уличка в утринния час. Това беше нейният миг и тя бе единствена на импровизирания калдъръмен дансинг. А навреме изгряващото слънце щедро осветяваше нейната сцена и тя се превръщаше в една призрачна парцалена балерина ...
Бяха единствени и толкова специални в тези неповторими във вълшебството си мигове. Мигове, превърнали двамата махленски неудачници в безспорните звезди на тази абсурдна утринна серенада.

//Александър Урумов//

При тоя тежък и труден живот защо да не сториш добро, след като имаш възможност да го сториш, казваше тя, когато помогнеш на някого. Дребни благодеяния срещу мрака, като свещи, запалени във ветровита нощ.
//Роса Монтеро//

Беше ранимо сърце, доверчива душа, ходещо парче хаос ...
//Елиф Шафак//

Шампанското е коварно питие. След втората чаша внезапно се оказваш пред третата бутилка. В мозъка ти пукат мехурчета. Фантазията ти работи като прахосмукачка. Всмуква целия околен боклук, а ти имаш чувството, че ядеш орхидеи.
//Виктор Пасков//
Прикачени файлове
545772_3044015511716_1602967161_2005350_425208910_n.jpg
545772_3044015511716_1602967161_2005350_425208910_n.jpg (21.18 KiB) Прегледано 2092 пъти
Аватар
Godfather

Мнениеот Niko » 30 Юли 2012, 14:46

Ето няколко цитата от един мой любим автор Антоан дьо Сент Екзюпери:
малкия принц.jpeg
малкия принц.jpeg (7.31 KiB) Прегледано 2080 пъти

"Любовта не се състои в това двама души да се вторачат един в друг, а в това те да гледат в една посока."

съвършенство.jpeg
съвършенство.jpeg (4.95 KiB) Прегледано 2080 пъти

"Съвършенството е достигнато, не когато няма какво повече да се добави, а когато няма какво да се премахне."

пеперуда.jpeg
пеперуда.jpeg (8.46 KiB) Прегледано 2080 пъти

"Ако искам да видя пеперуди, ще трябва да изтърпя две-три гъсеници."
Niko

Мнениеот Вероника » 14 Авг 2012, 17:13

Това, което искам да споделя в вас не е точно цитат а по-скоро съвети от милиардери как да станем богати и щастливи.

опра уинфри.jpg
опра уинфри.jpg (7.65 KiB) Прегледано 1972 пъти

1. „Ставаш това, в което вярваш. Това къде се намирате днес зависи от онова, в което сте вярвали в живота си до сега.“ - Опра Уинфри (2.7 млрд. долара).

пиер омидяр.jpg
пиер омидяр.jpg (6.71 KiB) Прегледано 1972 пъти

2. „Всеки ден се убеждаваме в това, че нашият успех се базира на успеха на всички членове на обществото, на обществото като цяло.“ Пиер Омидяр (6.7 млрд. долара).

карл алберхт.jpg
карл алберхт.jpg (6.76 KiB) Прегледано 1972 пъти

3. „Човешкият живот обикновено протича доста непланирано, неуправлявано, неподправено. Само тези, които мислят за живота като за приключение, в което трябва да избират между различни възможности, които са си създали за себе си – само те установяват истински контрол над живота си и го живеят пълноценно.“ Карл Албрехт (25.4 млрд. долара).

Мукеш Амбани.jpg
Мукеш Амбани.jpg (7.43 KiB) Прегледано 1970 пъти

4. „Най-важното нещо, в което трябва да вярваме, е, че за нас израстването е начин на живот и ние трябва да растем непрекъснато.“ Мукеш Амбани (22.3 млрд. долара).

Майкъл Блумбърг.jpg
Майкъл Блумбърг.jpg (7.19 KiB) Прегледано 1970 пъти

5. „Да си свършиш работата – това е основата за успеха в моята компания.“ Майкъл Блумбърг (22 млрд. долара).

Принц Алуалед Бин Талал Алсуд.jpg
Принц Алуалед Бин Талал Алсуд.jpg (34.79 KiB) Прегледано 1970 пъти

6. „Ако правя нещо, го правя по великолепен начин, или изобщо не го правя.“ Принц Алуалед Бин Талал Алсуд (18 млрд. долара).

Майкъл Дел.jpg
Майкъл Дел.jpg (6.04 KiB) Прегледано 1970 пъти

7. „В Dell ни води любопитството и търсенето на възможности. Винаги има възможности.“ Майкъл Дел (15.9 млрд. долара).

Чарлз Кох.jpg
Чарлз Кох.jpg (6 KiB) Прегледано 1970 пъти

8. „Ролята на бизнеса в обществото е да произвежда стоки и услуги, които да подобряват живота на хората.“ Чарлз Кох (25 млрд. долара).

Андрю Карнеги.jpg
Андрю Карнеги.jpg (5.07 KiB) Прегледано 1970 пъти

9. „Никой няма да построи велик бизнес, ако иска да работи винаги сам или да обира всички овации.“ Андрю Карнеги (298.3 млрд. долара (с отчетена инфлация).

Тони Хсая.jpg
Тони Хсая.jpg (10.6 KiB) Прегледано 1970 пъти

10. „Дефиницията за успеха е следната: да знаеш, че можеш да изгубиш всичко и да не се притесняваш от това. Вашето щастие не може да зависи от външни фактори!“ Тони Хсая (840 млн. долара).
Вероника

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси