Хроничен синузит - ефикасни медикаменти и методи

Re: Хроничен синузит

Мнениеот Даниела Стоянова » 03 Мар 2012, 18:03

Искам да попитам дали не могат нагревките при хроничен синузит? През какви интервали да се правят и за какъв период от време?
Даниела Стоянова

Мнениеот majifu » 31 Мар 2012, 11:23

Ксилометазолинът става ли за лечение на синуит?
majifu

Мнениеот SunFlower » 31 Мар 2012, 13:33

majifu написа:Ксилометазолинът става ли за лечение на синуит?

Не мисля, че синузита може да се лекува с капки за нос. А що се отнася до Ксилометазолина, това за мен са най- ужасните капки, когато ги ползвам продължително време ме заболява гърлото защото толкова много ми изсушават лигавицата, че чак я разраняват.Не ги препоръчвам.
Аватар
SunFlower

Мнениеот сиско » 07 Яну 2013, 02:08

Имам от 4-ри годишна хроничен синузит, оттърване няма.
сиско

Мнениеот luba6a » 07 Яну 2013, 18:27

Оф, мен това ме мъчи вече 30 години.Пробвала съм какво ли не, стигнах до пункции, че не се търпеше.Доктора ми каза , ако желая да изпробвам див кестен.Честно казано, никак не ми се видя добра идея, но в кабинета беше и санитарката и каза, че при нея има 2-3 диви кестена.Каква е процедурата- обелва се кората на кестена и след това жълтата част-сърцевината се суши , след което се настъргва на ситно ренде, за да стане като прах.Смръква се през едната ноздра, после и през другата.Ще ви кажа какво стана- започнах да кихам 3-4 пъти , малко ми позалютя в носа и след няколко минути започнах да си чистя носа, то изтече гной,отпуши се и започнах да дишам нормално, малко по малко спря и главоболието.
Това е лечение, което споделям с вас,което ми облекчи болките.Винаги имаме вкъщи какпки за нос, но 1 започвам с кестена, ако се наложи.
luba6a

Геломиртол - спасява ме от синузит

Мнениеот winterrose » 03 Мар 2013, 12:28

Исках да споделя, че това за мен е „вълшебната панацея”, която ме спасява от синузита. Обикновено го изписват предимно като отхрачващо или за бронхити, въпреки, че в листовката пише бронхити и синузити. Не знам защо личната ми лекарка никога не се сети да ми го препоръча, знаейки проблемите ми – имам хроничен и алергичен синузит, потърпевшите сигурно знаят какво е – при всеки вирус, дори и настинка – запушен нос, затруднено дишане, болки в главата при навеждане, постоянна тежест в синусите и задължително стек хартиени кърпички.
Препоръча ми го аптекарка преди 2-3 години, когато тръгнах да купувам едни много, много скъпи капки за нос, видени от реклама по телевизията. Каза ми да опитам, ако не действа, да купя капките. Изумлението ми беше след втората таблетка, когато успях да дишам, без Ксилометазолин (който, колкото и да е вреден само той отпушва носа при сериозно „задръстени” синуси). Реших, че е нещо случайно, но когато минах без антибиотични капки или антибиотик (налагало ми се е при тежки случаи), разбрах, че наистина действа. Когато започнат полените, антиалергичните действат, но не съвсем. Ако ги пия съвместно с Геломиртол, ефектът е бърз и траен. Не знам дали само при мен ефектът е такъв. Сетих се да пиша, защото в момента съм лепнала някакъв вирус и на всичките болежки, разбира се и синузитът зверски възпален. Втори ден го пия и тази вечер вече мога да дишам (е другите неразположения от вируса ги има, но за тях си има други средства). Не знам за другите, но за мен си остава „вълшебно” хапче, което ми спестява много седмици тягостна мъка, придружена с капки, илачи, и всякакви народни рецепти като инхалация с лайка и сода (о, как я мразя!) или нагорещени торбички с морска сол върху синусите, или разни загряващи и парещи мазила и т.н, потърпевшите ги знаят.
winterrose

Мнениеот rossitta » 21 Мар 2013, 14:28

Синузита не се лекува,може само да затихва,но при настинка пак се активизира! За съжаление и аз имам проблеми с него. Някои знае ли дали има ефект от пункции на хронично възпаления синус?
rossitta

Re: Геломиртол - спасява ме от синузит

Мнениеот Sophia.G » 09 Юли 2014, 09:52

И аз имам добри отзиви. Но гледам първо да не се разболявам.
Sophia.G

Какво да направя, за да не стане леката хрема синузит?

Мнениеот mimeto90 » 29 Сеп 2016, 17:02

От няколко дни имам хрема, която ту се засилва, ту отслабва. Слагам си капки за нос, признавам си не много често и може би затова още не съм се отървала от това досадно неразположение. Но за разлика от друг път сега забелязвам, че по-често ме боли главата и като че ли и на очите ми се отразява. Преди не съм имала такива оплаквания. Въпросът ми е, понеже много ме е страх да не се разболея от синузит, мога ли по някакъв начин да предотвратя да не се превърне обикновената ми хрема в синузит? Някой знае ли каква профилактиката да правя, как да не допусна уж безобидното течене на носа да стане синузит? От собствен опит май се убеждавам, че трябва да се погрижим винаги както трябва и за най-леката хрема. Как да го правим?
mimeto90

Re: Какво да направя, за да не стане леката хрема синузит?

Мнениеот borkova » 29 Сеп 2016, 17:07

Аз знам, че много трябва да се пази от студен въздух, защото той възпалява лигавицата на носа и се получава оток, който може да доведе до синузит. Можеш да си облекчиш положението с инхалации. Да прекараш хрема "на крак" често води до синузит.
borkova

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани със Заболявания уши, нос, гърло (УНГ)