Хроничен синузит - ефикасни медикаменти и методи

Re: Какво да направя, за да не стане леката хрема синузит?

Мнениеот MGB » 30 Сеп 2016, 08:29

Често не си обръщаме внимание и от едно нищо да стане нещо голямо. Аз имам синузит и е много неприятна история :sad: . Боли те главата, все едно си пъхнал нещо в носа си и не можеш да поемеш въздух през него, тече някакъв гноен секрет. Ако не се лекува, има опасност за мозъка. Не обръщах преди внимание на хремите - мисля си лека хрема, бързо ще ми мине, кога сложила капки, кога не... Сега и при най-малкия признак промивам със солен разтвор, инхалации с евкалипт и гледам да ми е топло. През зимата не тръгвам никъде и без шапка.
MGB

Мнениеот Ginger » 30 Сеп 2016, 09:02

Аз като имам хрема и много ми е запушен носа стоя на топло, пия много течности, най-вече чай и овладявам нещата. Запрашено, цигарен дим много ми пречат и ги избягвам. Те май и за синузита са противопоказни.
Ginger

Мнениеот Monika_Spasova » 30 Сеп 2016, 09:24

Аз да ви кажа, от какво веднъж ползвах капки за нос тобрин (т.е. те са за очи) и ми мина в рамките на 2 дена, вече използвам само такива. Бързо се овладяват нещата, минава почти на мига и няма нужда да се подсмърча 2-3 седмици :) Пробвай и с по-силни капки занос и бъди редовна.
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Rali_hr » 30 Сеп 2016, 11:21

Не знаех, че от една хрема можеш да си докараш синузит, вижда ми се даже невъзможно, това значи, че 90% от хората трябва да са със синузит. :roll: Просто трябва да си намериш своя начин за преминаване на хремата, ако ти е постоянно запушен носа, нормално да имаш и главоболие. Това си е абсолютно разболяване, което се нуждае от лечение, а не от духане на носа и капки за нос от вода и сол. Вземи си качествени капки, можеш да си правиш и инхалации с лайка и една кърпа на главата, можеш да си правиш компреси с едра сол и да слагаш на носа. Друго, което помага при хрема, ако още не си си разранила носа от духане, е да сложиш памук с ракия в средата на носа.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот miron » 30 Сеп 2016, 13:27

Не трябва ли по-сериозни проблеми, за да премине хремата в синузит? от едно простиване нищо няма да стане, пък ся ти колко сериозно се отнасяш с лечението си е друг въпрос.. каквото и да те съветваме, ако не вземеш адекватни мерки и не ползваш капките за нос, файда.. :mrgreen:
miron

Мнениеот fairy » 04 Окт 2016, 11:15

От една хрема няма как да стане синузит, но при системно нелекуване на такива неразположения може и да се получи подобно нещо.
fairy

Мнениеот kalina_216 » 02 Окт 2017, 15:04

Чак синузит не се хваща така лесно, по-скоро от по-сериозно нелекуване може да се получи, иначе от хрема само не може да се получи синузит. Трябва да е по-сериозно и прекалено и постоянно изстудяване, за да се образува синузит и през зимата голямо пазене и шалче трябва.
Аватар
kalina_216

Мнениеот nefertiti » 02 Окт 2017, 17:30

Синузитът е нещо много неприятно, да не стига никой до него.
nefertiti

Мнениеот qwerryyy » 03 Окт 2017, 11:36

Използвай капки за нос и си затопляй носа, недей да ходиш без да си си покрила носа. Не може от една настинка да се сдобиеш със синузит.
Аватар
qwerryyy

Мнениеот Lollipop » 10 Окт 2018, 10:54

Скептична съм, че може настинката да доведе до синузит, по-сериозни усложнения водят до проблемното състояние. Все пак е добре да си почиствате носа, когато имате сополи. :lol:
Аватар
Lollipop

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани със Заболявания уши, нос, гърло (УНГ)