Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
06 Фев 2013, 17:37
Ами за съжаление има зависимост - честотата на консумация на алкохол при тийнейджърите е обратно пропорционална на честотата на четенето на литература...
17 Фев 2013, 23:49
Лошо, е че младите хора пият алкохол и пушат цигари, но държавата е виновна! Защо в Америка 15 годишните не пият и не пушат, защото не могат да си набавят алкохол...
18 Фев 2013, 17:23
А какво си набавят ....трева. Аз смятам, че не е проблемът в държавата, просто възрастта е такава. За съжаление децата не се замислят, че си вредят
23 Фев 2013, 15:09
Държавата, семействата,възрастта-липсата на контрол, където и да е има своите последствия .
В класа на моя син има дете,което поне два пъти седмично носи енергийни напитки. Оказа се, че майка му знае и според нея не вредяло

Все пак не му купувала тя, той си бил вземал. Запитах се как ли се снабдява, като във всеки магазин би трябвало да му откажат.
Същото е и с алкохола, къде сами си купили, къде със знанието на родителите, че било съвсем мъничко и не вредяло...
25 Фев 2013, 19:01
Пият, да, и кой е виновен според вас! За мен това са безотговорните родители!
27 Фев 2013, 00:44
тази статистика наистина е ужасяваща

според мен не само личния пример който получават децата вкъщи е важен,но и средата в която се движат.понякога неподходящият избор на компания играе лоша роля........
02 Мар 2013, 17:05
Просто повечето смятат, че са оригинални, интересни и че ще станат по-атрактивни, ''доказвайки'' се чрез алкохола. Това им дава самочувствие, карайки ги да се чувстват по-големи. А моето лично мнение е, че за големи или малки алкохола е вреден и не това е начина да се покажеш и докажеш. Наистина родителският контрол отсъства до голяма степен.
10 Апр 2013, 14:01
Освен всички останали вредни навици, децата ни се хранят нездравословно. Четох, че борбата с килограмите е занимание на все повече деца. 70 % от децата са спазвали хранителни режими в опити да отслабнат. Това, което силно ме притисни като баба на тийнейджъри е, че става дума за деца още на 14-годишна възраст. Проучванията сочат, че един на всеки десет ученици страда от частични симптоми на хранително разстройство.
02 Сеп 2013, 11:29
Най - лошото е, че тази тема е повод за гордост и един вид съревнование между тийнейджърите..."Я да те видим колко можеш да изпиеш"
18 Ное 2014, 11:21
Не си спомням кога съм се напила за първи път, като цяло никога не съм се напивала до толкова,че да не помня или да не мога да вървя и изобщо някакви крайности, но се е случвало да ми се върти стаята като се събудя на другия ден и точно,защото мразя това усещане, спирам да пия преди да стане лошо