Кога децата започват да пият алкохол?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Ужас! Все повече тийнейджъри пият алкохол

Мнениеот Локумът » 28 Яну 2016, 16:38

Бащите сме големи пичове, и аз си пия с децата, да няма да ги ограничавам я. :mrgreen: От както почнаха да пият предпочитам купоните да са у нас и пиенето да е под носа ми. :drinkingcheers: :drinkingbuddies:
Аватар
Локумът

Мнениеот irka » 29 Яну 2016, 14:11

Локумът написа:Бащите сме големи пичове, и аз си пия с децата, да няма да ги ограничавам я. :mrgreen: От както почнаха да пият предпочитам купоните да са у нас и пиенето да е под носа ми. :drinkingcheers: :drinkingbuddies:

Кой е родителя и кой тийнейджъра? :grin:
irka

Мнениеот Jully » 24 Окт 2017, 10:08

Разбирам, че в една възраст пиенето идва съвсем естествено, като част от порастването, но когато децата на по 12 години се напият е друго. От класа на дъщеря ми вече прибраха две момичета пияни и то зверски. :shock: Не мога да си представя, че това се случва на малки деца, какво са ги правили после родителите не смея да се чуся, защото ако беше моята щерка, наистина щеше да бъде яко ошамаране и доста трудности я чакаха...
Аватар
Jully

На колко години опитахте за първи път алкохол?

Мнениеот Monika_Spasova » 21 Ное 2017, 11:50

Защо имаме толкова много пияни деца около себе си? Знаете ли, че вече 10 годишните пийват, за да не бъдат смотани. :shock: Смотани на 10 години и затова пият алкохол - бира, водка и т.н.
Вие на колко години пихте за първи път, а на колко години опитахте алкохол?
Дали за това не са виновни родителите ни, които постоянно тикат чашата с бирата/ ракията на детето и му казват"ОПИТАЙ", а при отказ, настояват, докато не пробва?
Кой е виновен, за това, че сме алкохолици и то немалко от нас? Кой е виновен, че децата ни се напиват и свършват в изтрезвителя, още на по 12-13 години?
Вие кога пихте алкохол за първи път и кога го опитахте?
Аватар
Monika_Spasova

Re: На колко години опитахте за първи път алкохол?

Мнениеот rabotnata pchela » 21 Ное 2017, 13:44

Бира за първи път съм пила в 8 клас, почнах да се "напивам" или така малко да му отпускам края, може би около 16-те си години, като винаги съм пила с мярка. И веднъж - дваж като по-голяма.
Не приемам това с топването на пръста, опитай си на сила и да обясняваме колко е яко и готино на децата си, да пием.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Elepharm » 21 Ное 2017, 19:11

Около 16 годишна. Около мен са трезвеници, алкохол само по празници и то в умерени количества, в класа на дъщеря ми - 12 годишна засега липсват алкохолни консуматори, дано да е така и в бъдеще. В близко средно училище наскоро бяха арестували двама ученици-дилъри, продаващи екстази на платежоспособни свои връстници.
Elepharm

Мнениеот fawla » 22 Ное 2017, 11:18

За опитването е било много, много отдавна. Може би съм била още на 3-4 години, когато са ми тикали чашата под устата -" Пий, бе пий!"
А дядо ми е лекувал родителите ми с греяно вино!
Аватар
fawla

Мнениеот Jully » 22 Ное 2017, 12:18

За първи път бях в 8 клас, когато пих. Не се напих, но пробвах да изпия малко водка, ако не се лъжа.
Аватар
Jully

Мнениеот vanusha » 23 Ное 2017, 11:19

Когато сама съм си купила алкохол , беше когато бях на 14. Имаше детски дискотеки, които бяха от 17 до 20ч, в тях продаваха алкохол свободно. Тогава съм си вземала за първи път, бях в 6-7 клас.
А съм опитвала много по-рано от родителите ми, когато са ми давали да пия. Сега не пия никакъв алкохол.
vanusha

Мнениеот buba_18 » 28 Фев 2018, 17:29

Аз съм на 26 и НИКОГА не съм кусвала алкохол. Според приятелите ми това е нелепо и те ме корят, но на мен не ми дреме изобщо. Нямам и намерение да го правя. Как може хората да си вредят на здравето :shock: :shock: :shock: :shock:
buba_18

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети