Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Три заблуди за спагетите

08 Яну 2015, 18:10

Malina написа:Не трябва да се мият спагетите, след като ги извадите от тенджерата, ако ги сварите толкова, колкото трябва то няма нужда да ги варите, когато ги изцеждате, оставете чаша вода от течността вътре, за да не стават сухи :)

Аз пък винаги ги мия и после се чудя що са безвкусни и студени, този номер ще го пробвам, дано да станат и да не залепват ;)

09 Яну 2015, 11:26

Snejna написа:Спагетите е много общо казано, като знам колко различни и разнообразни имена имат за спагети, а за нас българите всичко е спагета :D

Това е така, то като се започне от различните спагети, аз също не им знам имената, все спагети ги наричам, но ако ни чуе някой италианец ще ни убие направо. :mrgreen:

12 Яну 2015, 13:13

Онзи ден имахме гости и направих спагети, както аз ги правя - леко сурови в сърцевината, но съвсем леко, те точно се сготвят, докато са в соса. А моите гости бяха недоволни, защото спагетите били недоварени, а те си бяха абсолютно меки до сервирането. Оказа се, че те просто ги обичат да са като баница преварени. :roll:

Re: Спагети - салата или основно, а по какви рецепти ги приготвяте?

19 Яну 2015, 15:14

Само като основно ги приготвям, иначе ми идва много тежко за хапване - т.е. на салата и след това да хапна още нещо. Иначе всъщност, ако ги приготвя и като салата не ми пречи после да си ги ям като основното хапване.:)

19 Яну 2015, 16:06

И по двата начина ги правя, но когато са като салата пак ги ям като основно. След салатата не ям друго. Достатъчно засищаща е за да има и следващо ядене.

20 Яну 2015, 10:26

Само говорите, а никой една снимка не приложи, нито мина да почерпи с едни спагети! :(

13 Юли 2015, 14:21

Спагетите напоследък си ги хапвам много често с зеленчуци, в началото вкъщи не искаха да ги ядат така,но се научиха, сега главно ги хапваме по подобен начин. Обичам ги и с броколи и сирена. :)

14 Юли 2015, 08:18

За мен спагетите винаги са били основно ястие, никога не съм ги приемала като салата. Скоро направих спагети със скариди и се влюбих във вкуса им, затова ако някой иска рецепта ще споделя! :)

05 Фев 2016, 11:03

А аз се чудя защо бързо огладнявам, след като съм яла спагети :grin:

05 Фев 2016, 11:24

mamina написа:А аз се чудя защо бързо огладнявам, след като съм яла спагети :grin:

Това еного странно, като се има предвид, колко са засищащи. може би проблемът е в това, че си свикнала да ядеш по-тежки храни и повече хляб, макар че те са си достатъчно тестени. :) Като бях малка аз също огладнявах след спагетите и вечер всички се нареждахме да ядем останалия сос. Вече нямаме тоя проблем и се наяждаме сериозно със спагетите. :) А я си помисли, да не да хапваш някакви конфекционни порцийки? :mrgreen:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7