Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Три заблуди за спагетите

08 Фев 2016, 10:19

Спагетите са една от любимите ми храни и винаги ме изкушават, дори да не съм гладна :grin: . Задължително си пълня стабилно чинията и мога да си ям в продължение на 1 час :grin:

08 Фев 2016, 12:33

И за мен спагетите са най-великото ястие на света, любими са на всички по цял свят, сготвени особено в италиански стил, защото първото начало на спагетите, като такъв тип храна не е от Италия, а е от Китай, ако не се лъжа или друга там азиатска страна. :)
Таа.. от тях и аз мога да ям по много и много често, никога не ми омръзват. :mrgreen:

09 Фев 2016, 16:56

оф, днес с кеф бих хапнала спагети! :) Наистина сам ного вкусни, но да викажа и аз нещо, италианците си ги ядат с хляб спагетите :)

11 Фев 2016, 13:45

rabotnata pchela написа:оф, днес с кеф бих хапнала спагети! :) Наистина сам ного вкусни, но да викажа и аз нещо, италианците си ги ядат с хляб спагетите :)

Как така? Хляб с хляб, макар и различен на вид :grin:

11 Фев 2016, 15:41

Пчеличке, не съм виждала италианци да ядат спагети с хляб, но това, което ми направи впечатление първия път в Италия, беше колко твърда е сготвената паста. Тогава чух понятието "ал денте" и колко важно е всъщност да не се преварява пастата. Сварена "ал денте", тя е по-здравословна, по-нискокалорична и по-добре смилаема.
По случайност днешният ми обяд в офиса е салата с пълнозърнеста паста, броколи на пара, леко задушен зелен чесън, листа валериана, чери домати и запечено безсолно кашу. Вкусно, полезно, здравословно, едновременно засищащо и леко ястие. Напълно веган :)
Прикачени файлове
IMG_7022.JPG
IMG_7022.JPG (27.11 KiB) Прегледано 623 пъти

11 Фев 2016, 16:24

Какви са тея листа Валериана? :roll: За първи път чувам да се ядат, от къде се купуват?

11 Фев 2016, 16:37

Ваня Стойчева написа:Какви са тея листа Валериана? :roll: За първи път чувам да се ядат, от къде се купуват?

Купуват се от супермаркетите :) Ползвам ги вместо суров спанак (който е вкусен само ако е млад и много пресен).

11 Фев 2016, 17:07

Хм, много странно, не съм виждала и аз такова нещо, но ще се вгледам да намеря, надявам се в LIDL да има там сякаш има по-различни зеленчуци.

26 Фев 2016, 17:49

Прекалено екзотични са тзи неща за моя вкус. Дай ми обикновените спагети, защо да им развалям вкуса с някакви изг***ци.

28 Фев 2016, 18:11

black написа:Прекалено екзотични са тзи неща за моя вкус. Дай ми обикновените спагети, защо да им развалям вкуса с някакви изг***ци.

Нека всеки си следва собствения вкус, всякакви квалификации за ненужни и понякога- обидни.
Това, което за Вас е изг***ца, за други е напълно нормално нещо. "Обикновените" спагети (каквото и да имате предвид под "обикновени") са само една миниатюрна част от безбройните начини, по които приготвят спагетите в тяхната родина :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7