Стара Загора - новини, събития, културен календар

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Премиера на „Изгубената зима” в кино „Различният комсомол”

Мнениеот Мики Маус » 14 Ное 2019, 11:22

iriny написа:Красотата на българската природа, зареждащото излъчване на планината, хармония и сурова прелест... Този филм е за всички любители на планината, на зимните спортове и екстремните преживявания. Едно наистина зареждащо преживяване. :+1:

Не съм го гледал, но щом казваш, че е хубав филм, ще го потърся в нета. И аз съм любител на планината и зимните спортове.
Аватар
Мики Маус

Re: Стара Загора: Отбелязване месеца на борба с диабета

Мнениеот lyuta_chushka95 » 14 Ное 2019, 16:30

А днес в Стара Загора как отбелязват Световния ден за борба с диабета?
Аватар
lyuta_chushka95

Re: Стара Загора: Награждават посмъртно Пламен Петков

Мнениеот Паулу Коелюв » 14 Ное 2019, 20:28

iriny написа:Каквато и награда да му се присъди, пак няма да е достатъчна за подвига, който извърши това момче! Да спасиш живота на дете с цената на своя собствен, за мен е висша форма на героизъм и саможертва. Най-голямата награда, която можем да поднесем на Пламен Петков е да го помним, а неговият подвиг да ни служи за пример и вдъхновение.

Права си. Най-доброто, което може да направим е да го помним и да ни бъде за пример. Вчера беше световният ден на добротата - Пламен според мен е достоен да бъде емблемата на този ден. За съжаление хората като него са много, много малко...
Аватар
Паулу Коелюв

Re: Детска кухня в Стара Загора с ново оборудване

Мнениеот Пламена И. » 15 Ное 2019, 12:51

lyuta_chushka95 написа:Не зная доколко оборудването е ново, но съм отвратена от капачките на бурканчетата. Винаги ги нося нови, а получавам стари и ръждясали. Нямам забележки към качеството, но как да храня детето си с храната, затворена с тези капачки?!? Вярвам, че моят случай не е единствен. Споделете и вашите наблюдения.

При мен не се е случвало. Може би е било инцидентно. А качеството на храната наистина е добро.
Пламена И.

Re: Стара Загора: Годишна конференция на ОИЦ

Мнениеот Паулу Коелюв » 15 Ное 2019, 19:45

marchinko73 написа:Като гледам, имало е файда от тая конференция! Добре се справят с предизвикателствата по „Управлението на европейски средства в област Стара Загора", по усвояването - също! :lol:

Наистина добре се справят в Стара Загора. Никъде не е идеално и на 100%, но при тях се получават нещата.
Аватар
Паулу Коелюв

Re: Стара Загора:Дни на славейковото изкуство

Мнениеот Пламена И. » 15 Ное 2019, 20:02

iriny написа:Второ основно училище „Петко Р. Славейков” в Стара Загора е сред елитните училища в града. Чувам много добри отзиви за качеството на преподаване и за извънкласните дейности. Предполагам, че интересът към него е голям и местата за първокласници са ограничени. Догодина детето ми ще тръгва на училище и бих искала да го запиша във Второ основно. Някой има ли наблюдения по въпроса?

Училището наистина е сред най-добрите в Стара Загора. Няма да сбъркаш, ако запишеш детето си там.
Пламена И.

Re: Стара Загора: Европейската седмица на градовете и регионите

Мнениеот Паулу Коелюв » 18 Ное 2019, 12:15

delchev написа:"Европейци сме ний, ама все не дотам" ... Нали знаете кой го е казал и преди колко години? Ами, все още е вярно, за съжаление!

Алековият Бай Ганьо, разбира се... и си прав - още е вярно... Само едно не мога да разбера - всички държави покрай нас станаха европейски, само ние все още сме "все не дотам"... Що така бе?!?
Аватар
Паулу Коелюв

Re: Коледни и Новогодишни базари в Стара Загора

Мнениеот Цвети Цветкова » 19 Ное 2019, 10:50

А тази година кога ще открият Коледния базар в Стара Загора?
Цвети Цветкова

Re: Коледни и Новогодишни базари в Стара Загора

Мнениеот petyo62 » 19 Ное 2019, 10:58

Цвети Цветкова написа:А тази година кога ще открият Коледния базар в Стара Загора?

Доколкото разбрах, ще го открият на 1 декември. При това няма да е само в централната част, а ще има базари във всички квартали.
petyo62

Re: Филм с Джон Лоутън с премиера в Стара Загора

Мнениеот marchinko73 » 19 Ное 2019, 19:41

iriny написа:Филмчето е много добро! Ето така трябва да се представя един град. Страхотна реклама, особено когато е с участието на легендарния вокалист на Юрая Хийп Джон Лоутън. Стара Загора много спечели откъм популярност с този филм.

Тоя филм съм го пропуснал. Има ли го в нета? Сега ще поровя в търсачките... дано да го намеря!
Аватар
marchinko73

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси