Стари, неактуални, заключени теми.
31 Окт 2013, 10:49
Здравейте д-р Савов! Преди четири години и половина претърпях операция на жлъчката, която обаче продължи около пет часа, поради усложнения. След операцията, а и до ден днешен имам голям проблем с паметта, концентрацията, запомнянето на нова информация. На 36 години съм, имам три висши образования (не се хваля, просто искам да уточня, че никога не съм имала проблем със запомнянето), много помня дати. Но вече не е така. Даже се притеснявам, че проблемът, като че ли се задълбочава. Какво бихте ме посъветвали да направя оттук нататък? Да пия ли някакви хапчета от рода на Цефатонин?
Извинявам се за отнетото време и Ви благодаря предварително!
04 Ное 2013, 16:24
magiclsd написа:Привет

.
Извинявам се предварително за елементарното естество на въпроса ми.
Възможно ли е при ходене бос, да се проявят болки в кръста?Нещо като реакция от ходенето бос.Крайниците не са студени.
Благодаря предварително и още веднъж се извинявам за елементарността на въпроса

.
Здравейте !
Не може да има пряка връзка между ходенето бос и болките в кръста ! Вероятно има проблем в самия поясно-кръстен отдел на гръбначния стълб ! Препоръчвам неврологична консултация !
Успех !
д-р Савов
04 Ное 2013, 16:26
dirty написа:Здравейте,
На 23 години съм и преди около седмица се появи проблем, който не си обяснявам.
Предварително се извинявам ако темата не е за тук, но не знам първоизточника на проблема, като се надявам поне да ме пренасочите ако бъркам.
Та, преди седмица докато бях на лекции започнах да усещам нещо като вътрешно затопляне, което преминава в усещане за пробождане с множество иглички в областта на гърдите и гърба, понякога и в корема. Всичко това трае около 5-6 секунди. Проблемът е, че личният ми лекар е в друг град и сега нямам възможност да пътувам.
Благодаря предварително!
Здравейте !
Уместно е да се направи кардиологична конултация с ЕКГ и някои кръвни тестове ! Ако всичко е ОК, след това невролог и чак тогава може да се отдаде на пренапрежение или на психична основа !
Поздрави !
д-р Савов
04 Ное 2013, 16:32
didiplanet написа:Здравейте д-р Савов! Преди четири години и половина претърпях операция на жлъчката, която обаче продължи около пет часа, поради усложнения. След операцията, а и до ден днешен имам голям проблем с паметта, концентрацията, запомнянето на нова информация. На 36 години съм, имам три висши образования (не се хваля, просто искам да уточня, че никога не съм имала проблем със запомнянето), много помня дати. Но вече не е така. Даже се притеснявам, че проблемът, като че ли се задълбочава. Какво бихте ме посъветвали да направя оттук нататък? Да пия ли някакви хапчета от рода на Цефатонин?
Извинявам се за отнетото време и Ви благодаря предварително!
Здравейте !
Разбирам притесненията Ви ! Малка е вероятността да се търси връзка между усложнената операция и паметовия дефицит ! съветвам Ви за консултация с невролог - като е уместно след нея да се проведе невропхихологично изследване ! Симптомите не са за подценяване ! при желание от Ваша страна може да се свържете с мен на посочения телефон и да ви консултирам като невролог !
Успех !
д-р Савов
05 Ное 2013, 10:34
Здравейте,
не знам дали тук е мястото да попитам, но това ми се стори най-подходящата тема. Синът ми има опасения, крайно неоснователни, че е заразен с бяс, защото на село, според него кучето се държало странно, и след като го е галел, е ял без да си измие ръцете. Аз го уверявам, че бяс се предава само чрез ухапване, но той не иска да ме чуе, защото иска да го разбере от специалист. Та, нали бясът се предава само с ухапване?
05 Ное 2013, 12:42
sashitop написа:Здравейте,
не знам дали тук е мястото да попитам, но това ми се стори най-подходящата тема. Синът ми има опасения, крайно неоснователни, че е заразен с бяс, защото на село, според него кучето се държало странно, и след като го е галел, е ял без да си измие ръцете. Аз го уверявам, че бяс се предава само чрез ухапване, но той не иска да ме чуе, защото иска да го разбере от специалист. Та, нали бясът се предава само с ухапване?

Здравейте !
Няма основание синът Ви да се притеснява ! Да Бясът е бавна невроинфекция - която се предава след ухапване от болно животно ! Не са описани случаи на заразяване след галене, ако няма обмяна на биологични течности ! Все пак с оглед превенция е необходимо да информирате Регионалната здравна инспекция -РЗИ - и е уместно да изследват кучето - да се установи дали то е болно или не !
Надявам се да съм Ви бил полезен !
Ако имате нужда от консултация с невролог - може да не намерите на посочения телефон !
Успех !
д-р Савов
05 Ное 2013, 13:02
Благодаря Ви! Той се опасяваше да не би да е погълнал от вируса след като е докосвал кучето и да се зарази от това!
05 Ное 2013, 14:51
Все пак нали не е възможно вирусът да премине през стамашно-чревния тракт в кръвта и да се разпространи?
05 Ное 2013, 14:55
sashitop написа:Все пак нали не е възможно вирусът да премине през стамашно-чревния тракт в кръвта и да се разпространи?
*Стомашно-чревния
06 Ное 2013, 10:14
Здравейте!
Преди 2-3 седмици получих някакво трептене в лявата гърда, вероятно беше мускулен крамп... Тогава първата ми мисъл беше, че е сърцето. Отидох на лекар същия ден, направиха ми ЕКГ и беше наред, кръвното перфектно. Бях уплашена, но ми казаха, че съм добре. На другата седмица реших да си направя и кръвен тест, отново всичко е наред. Обаче съм неспокойна. Аз и по принцип съм нервен човек... Ядосвам се за всичко малко ... На 26 съм. Понякога получавам бодежи последната седмица и много го мисля. Притеснява ме.Не е свързано с натоварване. Дишам си ок. Когато съм с мъжа ми съм най-спокойна. Пих вино онази вечер и след това не можах да спя, беше ми нервно и неспокойно, притесних се отново, което естествено ми ускори малко пулса. Не ми тупкаше толкова бързо, колкото силно. Отново отидох на лекар, просто поговорихме кръвното пак ми беше ок... Аз по принцип съм си добре, просто вероятно имам паник атаки или някакво нервно напрежение.. Какво е мнението Ви? Лекарят ми каза, че ако имам още притеснения може да ми направят скан на цялото тяло, да съм спокойна. Пия лайка.. Спрях кафето и алкохола, не че пиех много. Мисля да започна фитнес отново, не съм спортувала 2-3 месеца, а се чувствам мн добре, когато ходя на фитнес. Мерси предварително!