Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
30 Окт 2014, 09:17
Здравейте детето ми е на 10 месеца.Започнах да давам пюрета с месо всеки ден,един ден риба и един ден зеленчуково.Как да давам жълтъка? Вечерното хранене винаги постно ли трябва да е?От кога се дават сокове от цитрусови плодове?
Манго подходящо ли е да се предлага?
13 Ное 2014, 23:29
kristina_8709 написа:Здравейте детето ми е на 10 месеца.Започнах да давам пюрета с месо всеки ден,един ден риба и един ден зеленчуково.Как да давам жълтъка? Вечерното хранене винаги постно ли трябва да е?От кога се дават сокове от цитрусови плодове?
Манго подходящо ли е да се предлага?
Здравейте,
давате на обяд един ден зеленчуково, един ден месно пюре, като в деня в който давате зеленчуково пюре добавете и жълтък, като започнете с 1/4 жълтък и постепенно увеличите количеството му. Давайте един път седмично и риба, като с рибата не давате жълтък. Цитрусови плодове и сокове от тях не се препоръчват до 1 годишна възраст, ако детето е с предразположение към алергия или има някои в семейството с алергии и до по-късна възраст.
15 Яну 2015, 14:45
Това е новата мода, преди няколко години първо се захранваха със сок, после с плодово пюре, след тва със зеленчуково, сега е точно на обратното и се почва в 5-6 месец. Децата сега прояждат много по-трудно от преди.
15 Яну 2015, 18:07
Snejna написа:Това е новата мода, преди няколко години първо се захранваха със сок, после с плодово пюре, след тва със зеленчуково, сега е точно на обратното и се почва в 5-6 месец. Децата сега прояждат много по-трудно от преди.
И аз така - а сега много късно ги захранват, не знам по-добре ли е или по-зле.
28 Яну 2015, 15:00
Здравейте, д-р Кисьова. Детенцето ми е на 2г. и 2м. Тежи 10 500кг. Ходи на ясла вече. Няма алергии. Мога ли да давам зърнена закуска Нескуик на нестле. И колко често, например всеки ден, сутрин или вечер, защото тя много обича прясно мляко вечер.
02 Фев 2015, 18:18
Nadinka написа:Здравейте, д-р Кисьова. Детенцето ми е на 2г. и 2м. Тежи 10 500кг. Ходи на ясла вече. Няма алергии. Мога ли да давам зърнена закуска Нескуик на нестле. И колко често, например всеки ден, сутрин или вечер, защото тя много обича прясно мляко вечер.
Здравейте,
не ви препоръчвам от сега да започнете с даването на нескуик зърнене закуска, по-добре изчакайте, тъй като поради съдържанието на какао се харесва на децата и може после да ви откаже да приема други храни, а не може всеки ден да и я давате. По-добре ако обича мляко да и слягате бисквити или овесени ядки. Да и предлагате разнообразна храна.
Поздрави,
д-р Кисьова
18 Мар 2015, 11:23
Толкова много промени има в захранването сега, че направо се замислям как сме се хранили преди 5-6 години.
18 Мар 2015, 12:25
Наистина, сега захранват бебетата чак в 6-7 месеца, като им се дават разни зеленчукови пюрета и .. абе децата по-трудно се захранват сега, не искат нищо да ядат, нормално. Те вече имат що горе изградени навици.
18 Мар 2015, 13:16
О, знам ли, сега е много трудно да се захранват бебетата, вече децата не трябва да пият сок, според новостите, но изобщо!
11 Мар 2016, 14:17
Lollipop написа:Snejna написа:Това е новата мода, преди няколко години първо се захранваха със сок, после с плодово пюре, след тва със зеленчуково, сега е точно на обратното и се почва в 5-6 месец. Децата сега прояждат много по-трудно от преди.
И аз така - а сега много късно ги захранват, не знам по-добре ли е или по-зле.

Със сигурност е по-добре сегашното захранване, децата имат време да усвоят храната си и организма им да привикне. Минус е сякаш, че по-трудно опитват нови храни и по-трудно се захранват и хранят като цяло.