Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
21 Юли 2014, 22:39
Здравейте!
Моля Ви,кажете ми при хемоглобин 100 какво да и давам освен пуешко и броколи..и жълтък..5 дена поред и давам само това и вече и омръзна,не иска да яде ..нз какво да правя..и избиха едни ситни твърди на пипане пъпцичи..по крачетата и ръчичките и дупенцето.това дали е от топлото.често се изпотява докато спи,но си я къпя редовно..постоянно си лапа ръцете иска нещо все да дъвче,сърбят я венците,много е крива и не иска да яде..дали от пъпчиците,и има нещо..или от храната която повтарям само и само да повиши желязото.нз ..помогнете ми..кажете ми с нещо да мажа пъпчиците..и кажете ми в кой други храни или каши.плодове.меса..съдържат желязо..личната ни каза само пуешко броколи и чай от коприва..искам и Вашия съвет..
23 Юли 2014, 12:00
здравейте,аз искам да ви попитам от кога може да се започне с даването на кисело мляко? моето бебче е на 4 месеца и 13 дни.Интересувам се понеже с финансите сме много зле и няма да мога да си позволя вече да давам по 15 лв през 3 дни за сухо мляко

киселото мляко ми се явява като по - ефтин вариант.Благодаря
27 Юли 2014, 14:26
valentinaxvx написа:здравейте,аз искам да ви попитам от кога може да се започне с даването на кисело мляко? моето бебче е на 4 месеца и 13 дни.Интересувам се понеже с финансите сме много зле и няма да мога да си позволя вече да давам по 15 лв през 3 дни за сухо мляко

киселото мляко ми се явява като по - ефтин вариант.Благодаря
Здравейте,
разбирам, че имате затруднения, но до една годишна възраст е най-добре да давате изкуствено мляко, ако намерите пари да си го позволите. След петия месец ще започнете да захранвате детето и ще намалеят приемите на мляко за деня.
Поздрави,
д-р кисьова
27 Юли 2014, 14:34
s_ivelina написа:Здравейте!
Моля Ви,кажете ми при хемоглобин 100 какво да и давам освен пуешко и броколи..и жълтък..5 дена поред и давам само това и вече и омръзна,не иска да яде ..нз какво да правя..и избиха едни ситни твърди на пипане пъпцичи..по крачетата и ръчичките и дупенцето.това дали е от топлото.често се изпотява докато спи,но си я къпя редовно..постоянно си лапа ръцете иска нещо все да дъвче,сърбят я венците,много е крива и не иска да яде..дали от пъпчиците,и има нещо..или от храната която повтарям само и само да повиши желязото.нз ..помогнете ми..кажете ми с нещо да мажа пъпчиците..и кажете ми в кой други храни или каши.плодове.меса..съдържат желязо..личната ни каза само пуешко броколи и чай от коприва..искам и Вашия съвет..

Здравейте,
в никакъв случай не трябва да и давате еднообразна храна. Трябва да редувате различни месни пюрета, да давате и различни зеленчукови пюрета. Давайте през ден месно пюре, а в деня в който давате на обяд зеленчуково пюре трябва да давате и жълтък. Следобед и давайте каша, а плодовете пюрета може да давате между основните хранения. Относно обривът трябва да се види от лекар.
28 Юли 2014, 17:30
Колко трябва да нормалния хемоглобин?Пак и пуснахме кръвна картина сега хемоглобина и е 104..тази седмица смятам да я запиша на детска кухня..пъпките минаха..
31 Юли 2014, 11:47
s_ivelina написа:Колко трябва да нормалния хемоглобин?Пак и пуснахме кръвна картина сега хемоглобина и е 104..тази седмица смятам да я запиша на детска кухня..пъпките минаха..
На колко месеца станахте?
31 Юли 2014, 17:54
7 месеца и половина..от няколко дена си я захраних с глутен и нямаме никакви проблеми..хапва си добре всичко..каквото дойде това хапва..
03 Авг 2014, 08:22
Здравейте!Детето ми е на 7месеца от няколко дни давам попара.С какво мога да редувам попарата,че много не я харесва? Вече въведох заешко,от кога мога да въведа пилешко,свинско и телешко?Благодаря ви предварително!
06 Авг 2014, 10:11
gergana900212 написа:здравейте , имам запитване относно моят син който е на 3 месеца от 2 месеца сме на АМ -НАН , и доста често повръща обикновенно ,( не е на фотан ) сменихме много млека и резултат никакъв , ( ганчев, аптамин, фризолак) направихме и снимка на стомахчето от която се вийда че няма проблеми . Какво да предприема в този случай , докато беше нА кърма не е повръщал . Благодаря .
Здравейте,
давали ли сте на вашето дете антирефлуксно мляко? След всяко хранене ли повръща? Държите ли го по продължително време изправен след нахранване? Надигнали ли сте матрака на леглото му?
06 Авг 2014, 11:05
kristina_8709 написа:Здравейте!Детето ми е на 7месеца от няколко дни давам попара.С какво мога да редувам попарата,че много не я харесва? Вече въведох заешко,от кога мога да въведа пилешко,свинско и телешко?Благодаря ви предварително!
Здравейте,
изчакайте още няколко дни, понякога първите дни детето не харесва попарата. Пасирате ли я добре? С какво я приготвяте, слагате ли масло и сирене? Изчакайте една седмица от въвеждането на попарата и след това може да започнете да въвеждате едно по едно новите пюрета с различно месо. Може да редувате закуската и с бисквити и като пораснете още малко и с бебешки макаронени изделия.