03 Юли 2012, 15:33
sanya написа:Bella, а използвала ли си гривните против комари? Могат да се поставят както на китката, така и на глезена и са активни от 4 до 6 седмици. За малките също купувам и въобще не си играя да пръскам или мажа с друг репелент. Противодействат и на други кръвосмучещи насекоми, така че ще са подходящи в твоя случай.
09 Юли 2012, 16:08
Bella написа:sanya написа:Bella, а използвала ли си гривните против комари? Могат да се поставят както на китката, така и на глезена и са активни от 4 до 6 седмици. За малките също купувам и въобще не си играя да пръскам или мажа с друг репелент. Противодействат и на други кръвосмучещи насекоми, така че ще са подходящи в твоя случай.
Не не съм, но мои приятели са ги пробвали и ми ги препоръчаха.Смятам тази година и аз да пробвам ефекта им!
11 Юли 2012, 11:14
11 Юли 2012, 14:08
sanya написа:Bella, а използвала ли си гривните против комари? Могат да се поставят както на китката, така и на глезена и са активни от 4 до 6 седмици. За малките също купувам и въобще не си играя да пръскам или мажа с друг репелент. Противодействат и на други кръвосмучещи насекоми, така че ще са подходящи в твоя случай.
20 Юли 2012, 11:47
dimitrova_70007 написа:Има едно природно, много ефективно средство. Може да се приготви в домашни условия, а може и да се купи и никак не е скъпо. Става дума за лавандулов спирт. Има едно голямо предимство пред останалите препарати и то е, че ухае приятно и наистина отблъсква комарите. Можете да го използвате и ако вече сте нахапани и усещате силен сърбеж. Има охлаждащо и успокояващо действие. Ако имате някакъв спирт вкъщи, може да накиснете в него стрък от лавандула. А ако не ви се занимава с приготвяне, във всяка аптека се продават готови. Ето например този:
http://apteka.framar.bg/18004397/%D1%81 ... %BC%D0%BB-
27 Юли 2012, 16:23
eveline написа:dimitrova_70007 написа:Има едно природно, много ефективно средство. Може да се приготви в домашни условия, а може и да се купи и никак не е скъпо. Става дума за лавандулов спирт. Има едно голямо предимство пред останалите препарати и то е, че ухае приятно и наистина отблъсква комарите. Можете да го използвате и ако вече сте нахапани и усещате силен сърбеж. Има охлаждащо и успокояващо действие. Ако имате някакъв спирт вкъщи, може да накиснете в него стрък от лавандула. А ако не ви се занимава с приготвяне, във всяка аптека се продават готови. Ето например този:
http://apteka.framar.bg/18004397/%D1%81 ... %BC%D0%BB-
Баба едно време ни мажеше с лавандулов спирт, когато си бяхме на село през ваканциите. Селото ни е в планина Родопи и дядо постоянно ходеше за билки, а баба ги изсушаваше върху вестници. Има много природни продукти, които могат да се използват, но на мен лично не ми се занимава, а и не мисля, че спирта е подходящ за малки деца, защото изсушава кожата![]()
Ние използваме репелентните продукти на Аутан
07 Авг 2013, 11:16
21 Юли 2014, 13:04
21 Юли 2014, 13:08
21 Юли 2014, 13:11