Четка за зъби - еластичност на косъма и видове четки

Re: Четка за зъби

Мнениеот iskra_dim » 17 Ное 2011, 10:01

Аз използвам четка за зъби с нормален косъм.Мисля че по-важно е друго,а именно самото четкане с нея.Необходимо е да се натиска, за да може зъбите да се почистят добре,а също е важно е видът на пастата за зъби.
Аватар
iskra_dim

Мнениеот radowen » 17 Ное 2011, 14:26

iskra_dim написа:Аз използвам четка за зъби с нормален косъм.Мисля че по-важно е друго,а именно самото четкане с нея.Необходимо е да се натиска, за да може зъбите да се почистят добре,а също е важно е видът на пастата за зъби.

Съгласна! И аз използвам четка с нормален косъм. Мисля, че и пастата а зъби има значение.
radowen

Йонна четка за зъби!?

Мнениеот Терминатор » 23 Ное 2011, 23:36

Здравейте! Попадна ми една реклама на четка за зъби, която имала титаниева пръчица. Тя преобразувала светлината в аниони, които пък се свързвали с водородните катиони от зъбната плака. По този начин тя- плаката се разпадала и зъбите се почиствали.... :roll:

Има ли истина тук или всичко е шменти-капели ?????

Ето линкче, от където видях рекламата. Ако не е редно да го пускам, няма да се сърдя ако го махнете :)

http://badetezdravi.com/products/details/32

http://www.youtube.com/watch?v=2u7tRMwzT8U&feature=player_embedded
Аватар
Терминатор

Re: Йонна четка за зъби!?

Мнениеот tweety » 25 Ное 2011, 15:36

Не ми се вижда реално това, има нещо шарлатанско!
tweety

Мнениеот valiart » 26 Ное 2011, 19:15

За първи път чувам за такава четка. Интересно.
Аватар
valiart

Мнениеот miki » 08 Мар 2012, 15:35

Аз използвам в момента йонна четка и съм много доволна. Предполагам, че при всеки ще действа различно, но при мен със сигурност има положителен ефект ;)
miki

Мнениеот alexandar82 » 09 Мар 2012, 10:45

Малко ми е странно как ще си измия зъбите без паста за зъби? Четох доста положителни коментари за йонната четка - успешно премахвала плаката, намалявала появата на кариес и премахвала лошия дъх... Май ще взема да я пробвам, пък ще видим доколко е вярно всичко, което се пише!
alexandar82

Мнениеот miki » 09 Мар 2012, 10:47

И да не забравиш после да пишеш, нали ;)
miki

Мнениеот alexandar82 » 12 Апр 2012, 12:43

Такааа, ето ме и мен, нали обещах да пиша :) Купих си йонната четка и в началото не усетих ефекта - реших, че е поредния рекламен трик. Да, обаче венците ми вече не са толкова чувствителни и не кървят. Изобщо не знаех, че се препоръчва за хора са пародонтит и с кървящи венци. Просто реших, че ще си я купя и го направих. Не е и самовнушение, защото отложихме йонофорезата при зъболекаря за по-следващ етап и то само, ако се наложи :mrgreen:
Доволен съм от четката и ще продължавам да си я използвам с кеф.
alexandar82

Мнениеот marto » 17 Апр 2012, 17:12

iskra_dim написа:Аз използвам четка за зъби с нормален косъм.Мисля че по-важно е друго,а именно самото четкане с нея.Необходимо е да се натиска, за да може зъбите да се почистят добре,а също е важно е видът на пастата за зъби.

Да, обаче моята стоматоложка ми препоръча четка с кръстосани снопчета, защото зъбите ми не са идеално равни и на места остават не добре почистени. Последния път, като ми чисти зъбния камък, ми оцвети зъбите с някакъв препарат, за да ми покаже къде повече да наблягам с четката и тогава ме посъветва каква да е тя. Няма нищо срамно да питате стоматолога си, защото той ще ви даде най-точния съвет.
marto

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани със стоматологични заболявания