Споделеното удоволствие - двойно удоволствие. Кулинарни постижения. шивашки талант, градинарски тайни и всичко, с което запълвате свободното си време.
09 Фев 2012, 10:13
Вчера например в деня на национален траур ми направи впечатление, че БНТ имаха под логото си надпис - "Ден на траур", докато Нова и БТВ по никакъв начин не го бяха отбелязали. Прехвърлих всички възможни канали и се оказа, че почти никоя телевизия нямаше знак за траура, доста жалко. Разбира се няма закон който да ги задължава да го правят но можеха да проявят поне малко уважение.
10 Фев 2012, 11:54
Новини не гледам. Много са ми изопачени. Ако искам да се информирам за нещо, търся си го в нета. Иначе това БТВ да ми разправя "дали е опасно, че Луната е близо" си е пълна простотия. Все наблягат на опасното и страшното, сякаш се стремят към паника.
Иначе си гледам кабеларките - Fox Life и TLC.
10 Фев 2012, 12:05
shhuus написа:Новини не гледам. Много са ми изопачени. Ако искам да се информирам за нещо, търся си го в нета. Иначе това БТВ да ми разправя "дали е опасно, че Луната е близо" си е пълна простотия. Все наблягат на опасното и страшното, сякаш се стремят към паника.
Иначе си гледам кабеларките - Fox Life и TLC.
Това е стара тактика колкото света, негативната информация много по-силно привлича човешкото внимание отколкото позитивната, гръмки твърдения, шокиращи заглавия, сензационни открития, убийства и престъпления това е основата на всички медии. Опитай се да си спомниш например 5 негативни и 5 отрицателни новини от последните месеци да видиш за кое ще ти е по-лесно да си спомниш
10 Фев 2012, 12:20
Memento написа:Това е стара тактика колкото света, негативната информация много по-силно привлича човешкото внимание отколкото позитивната, гръмки твърдения, шокиращи заглавия, сензационни открития, убийства и престъпления това е основата на всички медии. Опитай се да си спомниш например 5 негативни и 5 отрицателни новини от последните месеци да видиш за кое ще ти е по-лесно да си спомниш

Е то това ясно, ама бива ли всяка една новина да е представена негативно. Имам чувството, че ако се роди втори Исус, новините по БТВ ще го представят "Опасен ли е Исус за народа, дали не е рецидивист"...
Не се сетих за по добър пример
10 Фев 2012, 15:47
Не знам статистиката на бТВ,но е факт,че все по-вече хора започнаха да я избягват.Не малко направи и самата медия,разбира се,за да се стигне до лепването на новото и име Босфор тв.Аз лично от години не гледам този канал,както и производните на компанията им.Относно новините,НОВА и К1 ,са доста по-обективни и по-добри.А да не говорим,че К1 ,като държавна и не толкова комерсиална телевизия успяват да пуснат на екран доста стойностни филми и чужди продукции.Истината е ,че за мен най-гледани са всички документални и научно-популярни канали.И естествено НВО - защото ,"Това не е телевизия,това е НВО.
10 Фев 2012, 16:05
Може само да ме радва факта, че все повече хора "проглеждат" и спират да гледат бТВ. Колкото по-малко телевизия толкова по щастлив се чувствам. Препоръчвам го горещо на всеки!
10 Фев 2012, 16:23
Като цяло не гледам новини и по-точно гледам в началото след това се депресирам и сменям канала. И сто пъти предпочитам да прочета някой роман от колкото да гледам телевизия. Няма как да пропуснеш някоя новина даже и да не гледаш, защото всеки познат и приятел ги гледа и само това коментира. За мен телевизията в днешно време е промиване на мозък, особено новините. А какво ще кажете за тенденциозно навлезлите турски сериали. Радвам се че и ние почнахме да правим сериали. И то доста по-добри от турските. Така е, едно време гледахме руски филми, след това американски, а сега турски.
А новините и по БТВ и по НОВА са ми едни и същи, а по БНТ ги намразих когато пуснаха новини и на турски. Извинявайте, но живеем в България! В Турция или някъде другаде дали има новини на български.
Телевизия гледам за развлечение и то някое филмче от време на време.
11 Фев 2012, 16:34
djelis5 написа:Като цяло не гледам новини и по-точно гледам в началото след това се депресирам и сменям канала. И сто пъти предпочитам да прочета някой роман от колкото да гледам телевизия. Няма как да пропуснеш някоя новина даже и да не гледаш, защото всеки познат и приятел ги гледа и само това коментира. За мен телевизията в днешно време е промиване на мозък, особено новините. А какво ще кажете за тенденциозно навлезлите турски сериали. Радвам се че и ние почнахме да правим сериали. И то доста по-добри от турските. Така е, едно време гледахме руски филми, след това американски, а сега турски.
А новините и по БТВ и по НОВА са ми едни и същи, а по БНТ ги намразих когато пуснаха новини и на турски. Извинявайте, но живеем в България! В Турция или някъде другаде дали има новини на български.
Телевизия гледам за развлечение и то някое филмче от време на време.
Ето още едно доказателство колко нетолерантен е българина. Какво ви пречат тези новини на турски все едно някой ги гледа изобщо по времето когато ги дават.
23 Фев 2013, 00:50
Не смятате ли,че гледането на турски сериали е отегчаващо?Съгласна съм,че понякога представят нещата от живота. Но не прекаляват ли с лиричната си музика,постоянните сълзи от нещастната и несподелена любов, омраз

а,.....и т.н?
23 Фев 2013, 15:05
Дали прекаляват или не, няма как да преценя. Факт е, че телевизии като Диема фемили им изкупуват бозите и ги стимулират да бълват нови и нови бози.