Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
03 Яну 2012, 11:31
valiart написа:И аз харесвам секс без презерватив. Направо не съм чула, някой да харесва. Истина е, че секс с презерватив, е като да ближеш бонбон през стъкло. За това, когато ми се налага избирам супер финните. Но каквото и да казвам "Хора, използвайте презервативи!"
Ето от такива коментари много се дразня, какво означава да ближеш бонбон през стъкло. Колко може да промени секса един презерватив, добрият секс си е добър и без презерватив. Никога не се оставям да правя секс без презерватив, клишето " Имай ми доверие! " при мен не важи. В такива години живеем, че секса не е само изживяване, а необходимост сравнена с храненето. Случвало ми се е едно доверие да ми струва месеци лечение и много пари - не мерси!
12 Яну 2012, 16:55
Тънкият Дюрекс без съмнение е класика в жанра но разбира се, ако може, без презерватив е най-добре
15 Мар 2012, 12:17
И тъй като темата е : " Тинейджърите използват презервативи по-често от възрастните", нека да дадем няколко съвета на по-младите от нас. Ние като деца откривайки секса също сме получили няколко полезни съвета от по-големите от нас, за това сега е редно да им предадем и ние един урок. Кои са най-често разпространяваните митове за презерватива:
1. Ако някой ви каже, че презерватива не е надежден защото се къса много лесно, аз мога да ви уверя, че се къса ако не е поставен правилно.
2. Друг често разпространяван мит е, че презервативът не предпазва от венерически заболявания - може би е така, защитата не е на 100 % , но използването им дава почти непреодолим гаранция, че човек няма да се зарази с ХИВ, с хламидоза или гонорея от своя партньор.
3. Още един често разпространяван мит това е, че кондома подтиска усещенето- това съвсем не е така, тъй като съвременните марки презервативи залагат на модерни технологии за допълнително овлажняване и осезаемост, а вие трябва да знаете,че този, който твърди, че презерватива намалява чувствителността по време на акт - е по-скоро необразован и незаинтересован за здравето си.
4. Друго грешно твърдение е, че презерватива предизвиква алергии - ако се страхувате от алергична реакция към латекса, просто ползвайте презервативи без латекс.В търговската мрежа вече се продават достатъчно модели именно такива предпазни средства. 99.85 %, но това определено е достатъчен процент, за да се чувстваме спокойни.
5. В действителност презервативите предпазват от бременност само на 99,85%, но това определено е достатъчен процент за да сме спокойни.
22 Мар 2012, 17:25
Аз наскоро научих, че има и дамски презерватив и ми е много чудно как се използва. Някоя дама ползвала ли е?
22 Мар 2012, 17:31
Сигурно ще ме смъмрите, но аз не обичам да правя секс с презерватив

Плюс това съм изключително моногамна и не мисля, че ми е необходим такъв. Не знам, просто не ми доставя такова удоволствие, пък и да спираме по средата, за да си облечем шлифера... Той дъждът може и да ни е намокрил вече
27 Мар 2012, 10:38
Аз честно да ви кажа не мога да го разбера този дамски презерватив, как така ще го сложиш и ще правиш разни движения и той няма да се извади или да влезе на вътре. Някакси така като го гледам на снимката не си го обяснявам никак.
27 Апр 2012, 11:58
Напълно в реда на нещата е тийнейджърите да използват презервативи по-често от възрастните, защото се предполага, че възрастните са с постоянен партньор и не им се налага употребата на такива. Много е важно в подрастващите да се изгради сексуална култура, защото не малко момичета правят аборти още по на 15-годишна възраст, което е страшно. Трябва да са запознати с болестите, които се предават по полов път, с това как да се предпазят от нежелана бременност и т.н., но често родителите се притесняват да говорят по тези теми с децата си. За тях винаги ще е рано и в тях трудно ще узрее идеята, че детето им вече прави секс. Затова според мен най-удачното място е училището, в което да се провеждат часове със специалисти, които да запознават децата с всичко това на достъпен за тях език.
27 Апр 2012, 16:31
ПО мои лични наблюдения, тинейджърите правят безразборен секс с повече от един партньор при това без презерватив.Това за мен е като да играеш на руска рулетка с повече от един патрон. Съгласна съм с elena , че възрастните се предполага, че правят секс само с един партньор, но има и такива, които обичат да си играят с огъня. Възрастните имат съзнанието и опита от минали грешки, за това използват презерватива много по-често от тинейджърите.
03 Май 2012, 11:45
Хора, използвайте презервативи, особено, ако не познавате добре партньора си. Няма как да знаете какви други полови контакти поддържа и дали няма да ви лепне нещо. Ако сте с постоянен партньор, това е вече друго нещо, но в противен случай аз не бих рискувала да правя секс без презерватив - оребрен, неоребрен, няма значение, важното е да предпазите себе си и най-вече вашето здраве.
И аз нямам любима марка презервативи, още повече, че отдавна не използвам, защото съм омъжена от 10 години. Е, най-вероятно има връзка между цена и качество, така че ако ми се наложи, бих избрала
durex
18 Май 2012, 13:49
Чак любими нямам, защото не ги използвам толкова често, но последно си купих едни, които не бях виждала досега - ей така от любопитство, за да разбера дали наистина доставят по-голямо удоволствие, както е описано

Оребрени и с някакви точки по тях...

- Pasante.jpg (46.71 KiB) Прегледано 626 пъти