Най-разумните застраховки - на какво мнение сте, застраховате ли се?

Вашите права, социална политика и законодателство. Никой от нас не е безгласна буква.

Re: Застраховането за и против - вашето мнение?

Мнениеот Грохот » 02 Дек 2016, 15:47

YoLindi написа:Не мога да си обясня защо българинът е настроен отрицателно към застраховането. Мисли, че все ще е прекаран, няма да му се плати нищо и подобни. А всичко може би идва от малката информираност, която има и от това, че не си прави труда да се запознае как стоят нещата.

Ами сигурно защото се е напатил от такива застрахователи, които накрая нищо не изплащат заради еди каква си клауза или изплатеното не може да покрие и една трета от пораженията.
Грохот

Мнениеот Malina » 02 Дек 2016, 16:04

Абе опитват се да измамят, това си е някаква практика в България, която и да е компания, като чуе за какво става въпрос и бърза вече да излъже хората, явно виждат, че тук закони няма и всеки си прави каквото си поиска. От друга страна хората нямат навика да търсят нещо от застрахователите.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Локумът » 07 Дек 2016, 14:41

Не виждам нищо лошо аз в застраховките, тва е един добър начин да се подсигуриш, ако вземеш, че се гътнеш без да искаш, или пострадаш.
Представи си, че си на екскурзия, падаш, чупиш пръст - плащаш луди пари,правиш застраховка за 20 лева, падаш, чупиш пръст, не плащаш нищо... :roll:
Аватар
Локумът

Мнениеот Ваня Стойчева » 07 Дек 2016, 14:56

Особено за чужбина е много, много важно да си застрахован! Мой познат получи инфаркт преди повече от 15 години в друга страна и все още изплаща дълга си към нея и няма изгледи скоро да приключи с плащането. В някои държави е много скъпо да си чужденец и да имаш нужда от лечение, така че по-добре да имате застраховка.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот mix_twix » 07 Дек 2016, 15:40

Ваня Стойчева написа:Особено за чужбина е много, много важно да си застрахован! Мой познат получи инфаркт преди повече от 15 години в друга страна и все още изплаща дълга си към нея и няма изгледи скоро да приключи с плащането. В някои държави е много скъпо да си чужденец и да имаш нужда от лечение, така че по-добре да имате застраховка.

Кофти! Досега не съм се застраховал, когато съм пътувал, но май трябва да го направя вече. :mrgreen: не мис е иска да ми се случи нещо подобно, защото съм решил да спестя някой лев.
Аватар
mix_twix

Мнениеот rabotnata pchela » 07 Дек 2016, 17:15

Много ми се ще и аз да си направя застраховка, но и аз съм чувала истории, как изчакват давността и не дават парите и това ме спира, да не се окаже, че аз наливам от пусто -в празно!
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Andrey » 08 Дек 2016, 10:23

rabotnata pchela написа:Много ми се ще и аз да си направя застраховка, но и аз съм чувала истории, как изчакват давността и не дават парите и това ме спира, да не се окаже, че аз наливам от пусто -в празно!

:front: Като могат да те метнат, що да не го направят..
Иначе по отношение на застраховките, ако не дай си Боже детето ви се удари в училище и получи травма, може да се възползвате от застраховката му.
Аватар
Andrey

Мнениеот Гери.Габровска » 08 Дек 2016, 11:33

Lollipop написа:Аз лично бих се застраховала и застраховка живот бих си направила. Все пак имам дете, защо да не помисля за него? :mrgreen: Но това бих го направила по-нататък, още се чувствам млада и не ми се иска да се обременявам с мисълта за смъртта ми.
Иначе съм си направила застраховка на целия апартамент - всичко ми е застраховано. Месец след застраховката ни ми изгоря хладилника и ми дадоха 400лв. за нов, въпреки че бях внесла само 1 вноска по застраховката! Е кое му е лошото? :)

Това ме подсеща за случай от миналата година. Моя колежка планираше пътуване до Доминикана и искаше да се застрахова и /недай Боже/ да осигури детенцето. Оказа се, че застраховката покрива само естествена смърт...самолетната катастрофа не се зачита :cry: :shock: В крайна сметка се отказа.
Аватар
Гери.Габровска

Мнениеот Гери.Габровска » 08 Дек 2016, 11:38

През април сменихме колата и месец и половина по-късно се наложи за съжаление да се възползваме от сключеното Каско. След близо 2 месеца ходене по мъките, застрахователната компания оцени "тотал щета" и изплати 75% от стойността, на която беше оценена и колата си остана за нас. Върнахме си парите, не мога да се оплача. Разбира се, най-важното е че всички останаха живи и здрави! :cheerleaderkid:

Имаме сключена застраховка и на апартамента, основно заради 300-литров аквариум, надявам се да няма инциденти! :bump:
При застраховането на имущество не ми харесва самоучастието, но не мисля, че има компания, която да не го изисква.
Аватар
Гери.Габровска

Мнениеот Krum » 08 Дек 2016, 13:02

какво е това самоучастие? :) И може ли снимка на тоя аквариум! :mrgreen:
Аватар
Krum

ПредишнаСледваща

Назад към Социални дейности