Вашите права, социална политика и законодателство. Никой от нас не е безгласна буква.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Застраховането за и против - вашето мнение?

08 Дек 2016, 14:15

Krum написа:какво е това самоучастие? :) И може ли снимка на тоя аквариум! :mrgreen:

Самоучастието е сума/процент, с която собственика участва сам при застрахователно събитие. Не знам дали го обясних разбираемо. Тоест, ако се получи някаква дребна повреда по дома, може да се окаже, че именно заради самоучастието трябва сам да си покриеш стойността на ремонта. Затова и много хора изгоряха при земетресението в Перник преди няколко години.

Снимката е малко стара, ама да добиеш представа. :jumpeveryone:
akvarium2.jpg
akvarium2.jpg (151.61 KiB) Прегледано 801 пъти

08 Дек 2016, 14:48

Уау, страхотен аквариум! Излишно е да питам защо сте застраховали заради него :lol: . Дано нямате проблеми и дълго време да му се наслаждавате!
Колкото до застраховането, досега и на нас ни се е налагало веднъж да стигаме до застрахователите относно колата. Блъснаха ни отзад и застрахователят на виновника ни покри щетите, около 600 лв. Тогава наистина видях ползата. За вкъщи не ми се е налагало, дано и не се налага. Там мисля, че е по-сложно и повече вратички могат да си измислят, за да платят по-малко. Твоя вина, неправилна употреба и какво ли не...

08 Дек 2016, 15:55

annydance написа:Уау, страхотен аквариум! Излишно е да питам защо сте застраховали заради него :lol: . Дано нямате проблеми и дълго време да му се наслаждавате!
Колкото до застраховането, досега и на нас ни се е налагало веднъж да стигаме до застрахователите относно колата. Блъснаха ни отзад и застрахователят на виновника ни покри щетите, около 600 лв. Тогава наистина видях ползата. За вкъщи не ми се е налагало, дано и не се налага. Там мисля, че е по-сложно и повече вратички могат да си измислят, за да платят по-малко. Твоя вина, неправилна употреба и какво ли не...

Дано наистина не се налага, но имаме и клауза Гражданска отговорност /към съседа/, тоест наводним ли го, поемат и неговия ремонт.

09 Дек 2016, 13:31

Вие сте се подсигурили отсякъде :smile: . Не съм правил досега застраховки освен задължителната за колата. Нямам рискови фактори :grin: , инсталациите вкъщи са нови, тръби.

09 Дек 2016, 15:37

ivoblinc написа:Вие сте се подсигурили отсякъде :smile: . Не съм правил досега застраховки освен задължителната за колата. Нямам рискови фактори :grin: , инсталациите вкъщи са нови, тръби.

То като при шофьорите - ти може и да си внимателен, ама другите да не са. Та и със съседите така.

09 Дек 2016, 16:01

хубаво е да си имаш акъл да се застраховаш, колкото и да имаш самоучастие, не дай си Боже ако е по-голяма щетата, ще се включат и те.

16 Дек 2016, 15:12

Аз обичам да си се подсигурявам и затова правя застраховка на апартамента. Не обичам неприятни изненади.

30 Дек 2016, 13:31

Nightmare написа:Аз обичам да си се подсигурявам и затова правя застраховка на апартамента. Не обичам неприятни изненади.

Много си е разумно и при пътуване също да имаме застраховки, абе една сигурност си е !

17 Яну 2017, 12:17

Те не са ли задължителни тези при пътуване?

17 Яну 2017, 15:19

MaLkA_sLaDoRaNa написа:Те не са ли задължителни тези при пътуване?

Ако не пътуваш организирано, няма нищо задължително.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7