Затлъстяване при децата - диетолог, спорт, смяна на начина на живот

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Всяко пето дете на диета – дали се случва и у нас?

Мнениеот bojo_kolev » 17 Апр 2015, 10:57

У нас трябва всяко второ дете е на диета, заедно с цялото семейство, тук сякаш не се замисляме за това, което причиняваме и на себе си и на децата си, храним ги с каквото намерим и изобщо не мислим за никакви последствия..
bojo_kolev

Мнениеот kauda » 17 Апр 2015, 12:15

Ми след като децата са затлъстели, как няма да са на диета. Но в България това го няма, ходят си дебеличките деца и чакаме всичко да си го израстат, или по-скоро чакаме да станат достатъчно големи, за да бъде проблема само техен, а не и наш.
Аватар
kauda

Мнениеот Леля Живка » 17 Апр 2015, 14:06

Оставете децата да си ядат, вие пък какво искате някакви слаби едва да стоят? Трябва да си има и бузки и коремче! :!:
Леля Живка

Мнениеот Lili_pili » 17 Апр 2015, 15:15

Добре е да се обръща внимание, все пак никога не е късно да си на диета. :)))
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот kalinka-kuku » 23 Юни 2015, 11:38

belleville написа:Би трябвало всяко пето дете, ако не и всяко второ, много на зле отива цялото положение със затлъстяването и не зная дали и как е поправимо това, ако не с диети, то поне с правилно хранене!

Трябва, но кой се занимава с това и с храненето? Всеки родител хвърля по нещо в устата на детето, колкото да не умре от глад там и да е нахранено, без значение колко ще надебелее!
Аватар
kalinka-kuku

Re: Как е редно да отслабват тийнейджърите?

Мнениеот Kaya » 01 Юли 2015, 12:35

silver933 написа:Мисля, че много лесно могат да отслабнат тийновете :) Малко спорт, дори и разходки да са, качествено хапване и за лятото могат да се случат чудеса. Моя съученичка беше свалила 30 килограма за едно лято! :shock:

Това е страшно много! Но е така на тези години лесно се слабее и дори без много усилия могат да се свалят доста килограми, малко движение и спорт ще помогнат, но ако го има онзи фактор мързел няма как да стане или поне няма да е изобщо лесно.. :(
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот exotic » 01 Юли 2015, 15:43

Kaya написа:
silver933 написа:Мисля, че много лесно могат да отслабнат тийновете :) Малко спорт, дори и разходки да са, качествено хапване и за лятото могат да се случат чудеса. Моя съученичка беше свалила 30 килограма за едно лято! :shock:

Това е страшно много! Но е така на тези години лесно се слабее и дори без много усилия могат да се свалят доста килограми, малко движение и спорт ще помогнат, но ако го има онзи фактор мързел няма как да стане или поне няма да е изобщо лесно.. :(

Мързел + липса на воля + изкушаваща калорична храна и приятелско влияние = пухкави тийнове, които направо си се предразполагат към затлъстяване :idea:
exotic

Мнениеот Snejna » 01 Юли 2015, 16:14

Както пак се връщаме на темата с възпитанието, родителите просто не са възпитали децата си от малки в културата на спорта и т.н.
Дъщеря ми се занимава със спортни танци от както беше на 3г. вече е доста напреднала, а е на 8г., няма намерение да се отказва , прави го за удоволствие, това е начин за движение.
Аватар
Snejna

Re: Затлъстяване при децата " Junk food "

Мнениеот Lollipop » 18 Юли 2015, 16:23

Нека да си направим една тема със здравословни храни и да я пълним с идеи с рецепти! не знам направо как да се справя с храненето на малката, все ми се струва, че нещо пропускам и все яде вредни неща.
Аватар
Lollipop

Re: Затлъстяване при децата " Junk food "

Мнениеот Snejna » 19 Юли 2015, 10:33

Lollipop написа:Нека да си направим една тема със здравословни храни и да я пълним с идеи с рецепти! не знам направо как да се справя с храненето на малката, все ми се струва, че нещо пропускам и все яде вредни неща.

Няма да е лесно, децата не искат да ядат черен хляб например, как може да ги накараме да опитат?!
Аватар
Snejna

ПредишнаСледваща

Назад към Диети