Затлъстяване при децата - диетолог, спорт, смяна на начина на живот

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Затлъстяване при децата " Junk food "

Мнениеот aninka » 08 Май 2012, 13:15

По принцип децата, които са хранени с АМ са по-предразположени към затлъстяване и обратното - кърменето е превенция срещу затлъстяването при децата :idea: Това разбира се не означава, че непременно детето ви ще бъде с наднормено тегло, ако не сте го кърмили. Много е важен и родителските контрол, а също и да се създадат правилни хранителни навици у децата още докато са малки. Това със здравословната храна е малко относително, защото за мен тя може да бъде една, а за вас да е нещо съвсем различно, но не разбирам родителите, които се оправдават с липсата на време, за да не сготвят вкъщи или пък да не заведат децата си на спорт. Време винаги може да се намери и ако се отнася за моето дете, ще сготвя, та ако ще и в 2 ч сутринта! За много от нас е по-удобно да купим по един Макдоналдс и да си спестим вечерята или пък да изпържим нещичко набързо, без да се замисляме как това ще се отрази на нашия малчуган :roll:
aninka

Мнениеот Silvi » 17 Май 2012, 11:28

Имам приятелка, която храни детето си предимно с хамбургери и пици и винаги се оправдава с това, че детето не иска да яде друга храна. Това за мен не е никакво оправдание, едно дете трябва да се научи да цени храната и да се научи да се храни само с здравословна и домашно приготвена такава. Какво правим когато детето ни стане тинейджър и е с наднормено тегло и започнем да ходим по лекари и диетолози ?
Silvi

Мнениеот acilar » 05 Апр 2013, 18:45

Здравейте! Тази анкета,която е на линка по-долу е свързана по темата за заведенията за бързо хранене.Моля всеки, който има желание да я попълни.Не отнема много време. Благодаря предварително!
http://www.ehac-cluster.com/iwr.asp?project=FASTFOOD1
acilar

Мнениеот BRI » 14 Юни 2013, 12:19

Затлъстяването при децата е ужасно наболял проблем, за който се говори много, но върши малко. Да сте виждали реклама на плодове? Е, аз не съм. За сметка на това от телевизионния екран не спират да ни зоват да опитаме топящият се в устата сладолед, чипсът за приятели т.н.
BRI

Затлъстяването при децата - борба с диетолог и физкултура?!

Мнениеот dejavu » 02 Апр 2014, 11:25

Чух изказване на една майка, което ми направи голямо впечатление! Смяташе, че децата в детските градини, за да се преборят със затлъстяването, трябва да имат назначен диетолог, :idea: който да води програма индивидуално на всяко дете със затлъстяване и да имат всекидневни часове по физкултура, :idea: в който да се назначават различни упражнения според годините и степента на затлъстяване, както и различни игри за останалите деца! :!:

На мен идеята ми се стори страшно добра :shock: , но за съжаление и неосъществима! Замислих се, че дори и това да се случи, след като вземат детето от градина родителите по стар обичай отново ще го заведат в Макдоналдс :( и всичко ще изгуби смисъл! От друга страна, според мен, държавата отново ще измие ръцете си :!: с това, че няма пари да назначава диетолози и учители по физкултура за нуждаещите се от помощ и (извън семейна) подкрепа затлъстели деца! :(

Как ви се струва идеята, осъществима? Или това трябва да се поддържа като начин на живот и в семейството, за да има ефект при вече затлъстели деца? :? Дали само храненето назначено от диетолог и физкултурата могат да бъдат в помощ или трябват по-драстични мерки? :roll:
dejavu

Re: Затлъстяването при децата - борба с диетолог и физкултур

Мнениеот Lyomi » 02 Апр 2014, 12:18

Не съм убедена, че би имало драстични резултати при едно семейство, което основната му храна е джънк, но пък със сигурност ще е от полза. Тука идва и един друг момент, обаче, в който бабите като видят заслабнало детенцето ще кажат "Ама бабо, не ви ли хранят в тази детска градина, гладни ли ви държат?! Я си хапни сега това пържено мекиче и бозичката (а аспартам, разбира се) да си изпиеш" :D :D :D :D :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Та идеята е супер, ако и родителите разбират какво е положението и на децата и тяхното, дори това може да се поддържа и в училищата, нали има задължителна занималня до 4-ти клас, дори някъде по медиите се споменаваше, че може и да стане до 5-ти ;)
Lyomi

Мнениеот orlica » 02 Апр 2014, 12:54

Всичко трябва да тръгне от семейството. Когато родителите не са достатъчно отговорни към собствените си деца. И взимайки ги от ДГ ги водят на площадката с пакет царевични пръчки, вафла, и сок, дават им телефона си за да "си играят" ,само и само за да не мръднат от пейката или "да слушат" няма как да очакваме нещата просто да се подобрят....Да не говорим, че за да има такива хора на тях трябва да им се плаща, а голям процент от родителите на точно тези деца, към които би било насочено ще смятат, че видиш ли държавата е длъжна да се погрижи за това....
Иначе да, може би идеята би била плезна ако се възприеме наистина както трябва.
orlica

Мнениеот sofi_black » 02 Апр 2014, 13:10

Е не знам колко по-драстични мерки може да има, освен да ги пратят в дебелариум тези деца :mrgreen: но не мисля, че някой ще държи тези деца гладни и родителите ще са щастливи от факта, колкото и да е засищаща диетата, все пак се ограничаваш ;)
sofi_black

Как е редно да отслабват тийнейджърите?

Мнениеот draga.mihova » 07 Апр 2014, 14:27

Привет, тийнове и мами на тийнове!

Искам вашите съвети, тъй като имам известни проблеми с моята тийнейджърка! Сега ще стане на 15 години, очаква я през есента нов клас и по този повод иска да влезе във форма като отслабне с около десетина килограма. :oops: Разбира се, че стоя твърдо зад решението й и се разбрахме, че отслабването ще го направим двете, за да няма излишни усложнения! :!:

Та се чудя как е редно да отслабват тийнейджърите, кой е най-добрият начин – диети и спорт, само спорт, здравословно хранене и спорт. :oops: Има нови и по-качествени и безопасни начини за редуциране на килограмите при тийнейджърите, с изготвяне на програми, например, но от кого, фитнес инструктор (можем ли да им се доверим), диетолог? :?

Надявам се да можете да ми дадете отговори на всички тези въпроси за отслабването при тийнейджъри, в момента тя е 170 висока и тежи 70 килограма!
draga.mihova

Re: Как е редно да отслабват тийнейджърите?

Мнениеот annydance » 07 Апр 2014, 14:30

Как до този момент се е хранила тийнейджърката ти? Това не са малко килограми и е възможно да е на хормонална основа, добре е да направите едни изследвания, но мисля, че диетолога най-пълно и качествено би ви изготвил програма ;)
annydance

ПредишнаСледваща

Назад към Диети