Затлъстяване при децата - диетолог, спорт, смяна на начина на живот

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Как е редно да отслабват тийнейджърите?

Мнениеот pepa1974 » 09 Апр 2014, 19:00

Здравословно хранене- често по малко без захар и тестени продукти и много движение! Но ми се струва, че щом е трупала 15 години, няма да стане качествено до 15 септември.
pepa1974

Мнениеот niya_mazova » 10 Апр 2014, 16:05

pepa1974 написа:Здравословно хранене- често по малко без захар и тестени продукти и много движение! Но ми се струва, че щом е трупала 15 години, няма да стане качествено до 15 септември.

По-скоро се съмнявам, че ще се получи по този начин, картофите и ориза също са особено калорична храна, така че е добре през лятото да се довери само на пресни плодове и зеленчуци с добавка спорт. Иначе най-добре и полезно би било срещата ви с диетолог, така че ако имате възможност е добре да се консултирате :!:
niya_mazova

Re: Затлъстяването при децата - борба с диетолог и физкултура?!

Мнениеот Pipilota » 18 Ное 2014, 16:04

Не смятам,че ще има ефект,все пак децата правят това, което видят вкъщи,т.е. "забранената" храна и лошите занимания не са в детската градина, там не ядат вафли и зрънчо, а ядат домашна храна, не стоят пред телевизора,а играят. Децата е хубаво да се запишат и на спорт, дори в детските градини се предлага, което не е малко,за да му се изградят навици.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Rali_hr » 24 Ное 2014, 17:41

Тийновете отслабват в един момент доста рязко, трябва им малко стимул, здравословната храна върши супер работа ;)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Kaya » 27 Ное 2014, 18:07

Мога само да попитам - този тийнейджър спортува ли и спортувал ли е изобщо някога? Това ще е достастъчно ясно за да разберем как и дали изобщо ще отслабне. :roll:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Snejna » 28 Ное 2014, 12:35

Често точно в тази възраст децата отслабват сериозно! Така че може по-малко да се притеснявате. ;)
Аватар
Snejna

Re: Затлъстяването при децата - борба с диетолог и физкултура?!

Мнениеот Andrey » 03 Дек 2014, 17:42

Ами учете ги по от рано какво да ядат тези деца, не като стане късно да се вайкате..
Аватар
Andrey

Re: Затлъстяване при децата " Junk food "

Мнениеот Rali_hr » 07 Яну 2015, 11:26

BRI написа:Затлъстяването при децата е ужасно наболял проблем, за който се говори много, но върши малко. Да сте виждали реклама на плодове? Е, аз не съм. За сметка на това от телевизионния екран не спират да ни зоват да опитаме топящият се в устата сладолед, чипсът за приятели т.н.

Нормално, никой не може да рекламира плодове, ябълката си е ябълка, независимо на кое дърво е пораснало, докато чипса излиза от един производител. Рекламата няма нищо общо, телевизията рекламира това, за което ѝ плащат. От там на татък е отговорност на родителя да научи детето си кое трябва да се яде и кое не, че е полезно да се спортува, а не да се стои пред компютъра с пакет чипс. И все пак пълното отричане и ограничаване може да изиграе лоша шега - аз минах през този ад. С дъщеря ми все още се борим с килограмите ѝ, но след като я сбарах тайно да яде чипс, защото аз съм го забранила разбрах, че забраните са най-лоши. Идеалното решение еда имаш един така наречен чийт ден в който е позволено всичко забранено. С времето желанието за такива храни намаля все повече.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот silver933 » 13 Яну 2015, 17:21

Rali_hr написа:
BRI написа:Затлъстяването при децата е ужасно наболял проблем, за който се говори много, но върши малко. Да сте виждали реклама на плодове? Е, аз не съм. За сметка на това от телевизионния екран не спират да ни зоват да опитаме топящият се в устата сладолед, чипсът за приятели т.н.

Нормално, никой не може да рекламира плодове, ябълката си е ябълка, независимо на кое дърво е пораснало, докато чипса излиза от един производител. Рекламата няма нищо общо, телевизията рекламира това, за което ѝ плащат. От там на татък е отговорност на родителя да научи детето си кое трябва да се яде и кое не, че е полезно да се спортува, а не да се стои пред компютъра с пакет чипс. И все пак пълното отричане и ограничаване може да изиграе лоша шега - аз минах през този ад. С дъщеря ми все още се борим с килограмите ѝ, но след като я сбарах тайно да яде чипс, защото аз съм го забранила разбрах, че забраните са най-лоши. Идеалното решение еда имаш един така наречен чийт ден в който е позволено всичко забранено. С времето желанието за такива храни намаля все повече.
Това си е така! Трябва да се възпитава това, не се учи иначе.
Аватар
silver933

Мнениеот Pipilota » 14 Яну 2015, 09:05

Мисля, че това затлъстяване се подразбира. Децата в детската градина дори не се записват на спорт, а има толкова възможности - танци за момичетата, футбол за момчетата (минимум). Не може да се чудиш що детето ми е мързеливо и дебело и да пишеш тема във форума "бихте ли записали дететео си на спорт"... няма защо да се чуди човек. Трябва да се изграждат навици от малки - кое е полезно, кое не, какво трябва да се прави, какво се прави по-рядко. Моето дете ходи 4 дена от седмицата на спорт в градината, защото зимата не го водя на никакви паркове и разходки, понеже се прибираме вечер късно. Събота и неделя задължително кара колело, тротинетка, ходим накъде, където има свободата да тича и спортува. Не може да се държи детето вкъщи и да му се предлагат баници, обаче домашни и да им слагаме табела "здравословно". Осъзнайте се, крайно време е!
kukuvicac
Аватар
Pipilota

ПредишнаСледваща

Назад към Диети