Затлъстяване при децата - диетолог, спорт, смяна на начина на живот

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Затлъстяване при децата " Junk food "

Мнениеот Lollipop » 15 Яну 2015, 11:32

Освен обясняването кое не трябва да се яде трябва да се дават и ясни причини защо. Синът ми скоро ще стане на 6 години и е на ясно защо не трябва да се яде салам, защо ядем черен хляб, защо всяка вечер хапваме салата. Дори започна да се учи да отказва някои неща, въпреки че честно да ви кажа много обича салам. Започнахме да си сушим сами суджуци, може да са от купено месо, но поне съдържат само месо, не друго.
Аватар
Lollipop

Re: Затлъстяване при децата " Junk food "

Мнениеот Kaya » 15 Яну 2015, 12:11

Не е лесно да си научим децата да спортуват, моята хубавица не иска да си мръдне дупето, вечно за мен е вързана, добре че ми е хилава...
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Re: Как е редно да отслабват тийнейджърите?

Мнениеот Pipilota » 24 Фев 2015, 10:17

Тийновете отслабват най-лесно, защото и метаболизма им работи много бързо, пък и са все още млади душички. :))
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Re: Как е редно да отслабват тийнейджърите?

Мнениеот silver933 » 24 Фев 2015, 12:17

Мисля, че много лесно могат да отслабнат тийновете :) Малко спорт, дори и разходки да са, качествено хапване и за лятото могат да се случат чудеса. Моя съученичка беше свалила 30 килограма за едно лято! :shock:
Аватар
silver933

Всяко пето дете на диета – дали се случва и у нас?

Мнениеот kalinka-kuku » 01 Апр 2015, 13:35

Прочетох, че всяко пето дете Великобритания под 11г. :shock: Е било на диета... Да си призная, наясно съм, че има проблем с килограмите и джънк фууд-а, но и малките деца да биват подлагани на диета ми идва в повече.Вече си представям тази гледка: :?

girl-on-scale.jpg
girl-on-scale.jpg (11.28 KiB) Прегледано 2569 пъти

Разбирам, когато става въпрос за здравето да се обърне внимание на здравословното хранене и да се промени коренно начина на живот не само на детето, но и на семейството, но ако едно дете бива целенасочено подлагано на строги режими, това няма ли да му повлияе отрицателно? :roll: Не мога да си го представя и да си го обясня това правилно, все пак става въпрос за малки деца. И все пак, ако със Великобриятания всяко пето дете е на диета - дали се случва у нас това?! При нас има ли деца на диета? :?:
Аватар
kalinka-kuku

Re: Всяко пето дете на диета – дали се случва и у нас?

Мнениеот Леля Живка » 01 Апр 2015, 14:20

Това е много странно да се подлагат на диета децата.. аз не мога да го приема. Наистина едно е да се промени начина на хранене, но чак да бъде на диета е тъжно много.
Леля Живка

Мнениеот belleville » 01 Апр 2015, 15:22

Би трябвало всяко пето дете, ако не и всяко второ, много на зле отива цялото положение със затлъстяването и не зная дали и как е поправимо това, ако не с диети, то поне с правилно хранене!
belleville

Мнениеот Леля Живка » 01 Апр 2015, 15:34

belleville написа:Би трябвало всяко пето дете, ако не и всяко второ, много на зле отива цялото положение със затлъстяването и не зная дали и как е поправимо това, ако не с диети, то поне с правилно хранене!

Това трябва да е задължение и начин на живот на цялото семейство, а не само детето да бъде подлагано на диета.
Леля Живка

Мнениеот Ginger » 16 Апр 2015, 17:10

Леля Живка написа:
belleville написа:Би трябвало всяко пето дете, ако не и всяко второ, много на зле отива цялото положение със затлъстяването и не зная дали и как е поправимо това, ако не с диети, то поне с правилно хранене!

Това трябва да е задължение и начин на живот на цялото семейство, а не само детето да бъде подлагано на диета.

Така е, представяте ли си едно дете с неукрепнала психика по колко различни начини може да изтълкува тази диета, независимо какво си опитал да му обясниш! Е, аз не бих могла да направя нещо такова, каквото и да става!
Ginger

Мнениеот rabotnata pchela » 17 Апр 2015, 09:46

Хич не е лесно да караш някое дете самостоятелно да бъде на диета, без да има подкрепата на близките си хора и приятели. :roll:
Аватар
rabotnata pchela

ПредишнаСледваща

Назад към Диети