Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания
Правила на форума
Добави отговор

Re: Затлъстяване при децата " Junk food "

15 Яну 2015, 11:32

Освен обясняването кое не трябва да се яде трябва да се дават и ясни причини защо. Синът ми скоро ще стане на 6 години и е на ясно защо не трябва да се яде салам, защо ядем черен хляб, защо всяка вечер хапваме салата. Дори започна да се учи да отказва някои неща, въпреки че честно да ви кажа много обича салам. Започнахме да си сушим сами суджуци, може да са от купено месо, но поне съдържат само месо, не друго.

Re: Затлъстяване при децата " Junk food "

15 Яну 2015, 12:11

Не е лесно да си научим децата да спортуват, моята хубавица не иска да си мръдне дупето, вечно за мен е вързана, добре че ми е хилава...

Re: Как е редно да отслабват тийнейджърите?

24 Фев 2015, 10:17

Тийновете отслабват най-лесно, защото и метаболизма им работи много бързо, пък и са все още млади душички. :))

Re: Как е редно да отслабват тийнейджърите?

24 Фев 2015, 12:17

Мисля, че много лесно могат да отслабнат тийновете :) Малко спорт, дори и разходки да са, качествено хапване и за лятото могат да се случат чудеса. Моя съученичка беше свалила 30 килограма за едно лято! :shock:

Всяко пето дете на диета – дали се случва и у нас?

01 Апр 2015, 13:35

Прочетох, че всяко пето дете Великобритания под 11г. :shock: Е било на диета... Да си призная, наясно съм, че има проблем с килограмите и джънк фууд-а, но и малките деца да биват подлагани на диета ми идва в повече.Вече си представям тази гледка: :?

girl-on-scale.jpg
girl-on-scale.jpg (11.28 KiB) Прегледано 2570 пъти

Разбирам, когато става въпрос за здравето да се обърне внимание на здравословното хранене и да се промени коренно начина на живот не само на детето, но и на семейството, но ако едно дете бива целенасочено подлагано на строги режими, това няма ли да му повлияе отрицателно? :roll: Не мога да си го представя и да си го обясня това правилно, все пак става въпрос за малки деца. И все пак, ако със Великобриятания всяко пето дете е на диета - дали се случва у нас това?! При нас има ли деца на диета? :?:

Re: Всяко пето дете на диета – дали се случва и у нас?

01 Апр 2015, 14:20

Това е много странно да се подлагат на диета децата.. аз не мога да го приема. Наистина едно е да се промени начина на хранене, но чак да бъде на диета е тъжно много.

01 Апр 2015, 15:22

Би трябвало всяко пето дете, ако не и всяко второ, много на зле отива цялото положение със затлъстяването и не зная дали и как е поправимо това, ако не с диети, то поне с правилно хранене!

01 Апр 2015, 15:34

belleville написа:Би трябвало всяко пето дете, ако не и всяко второ, много на зле отива цялото положение със затлъстяването и не зная дали и как е поправимо това, ако не с диети, то поне с правилно хранене!

Това трябва да е задължение и начин на живот на цялото семейство, а не само детето да бъде подлагано на диета.

16 Апр 2015, 17:10

Леля Живка написа:
belleville написа:Би трябвало всяко пето дете, ако не и всяко второ, много на зле отива цялото положение със затлъстяването и не зная дали и как е поправимо това, ако не с диети, то поне с правилно хранене!

Това трябва да е задължение и начин на живот на цялото семейство, а не само детето да бъде подлагано на диета.

Така е, представяте ли си едно дете с неукрепнала психика по колко различни начини може да изтълкува тази диета, независимо какво си опитал да му обясниш! Е, аз не бих могла да направя нещо такова, каквото и да става!

17 Апр 2015, 09:46

Хич не е лесно да караш някое дете самостоятелно да бъде на диета, без да има подкрепата на близките си хора и приятели. :roll:
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 23