Затлъстяване при децата - диетолог, спорт, смяна на начина на живот

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Затлъстяване при децата " Junk food "

Мнениеот maminka » 20 Юли 2015, 12:29

Snejna написа:
Lollipop написа:Нека да си направим една тема със здравословни храни и да я пълним с идеи с рецепти! не знам направо как да се справя с храненето на малката, все ми се струва, че нещо пропускам и все яде вредни неща.

Няма да е лесно, децата не искат да ядат черен хляб например, как може да ги накараме да опитат?!

Ами нашите дълго ядяха без хляб в последните години проявяват интерес към черния, досега бял мисля, че не са опитвали, но можеш да опиташ на принцеси с кайма или нещо друго, което много обичат :idea:
maminka

Мнениеот Rali_hr » 21 Юли 2015, 11:08

У нас винаги се е ядял бял хляб, от скоро започнахме да купуваме черен, какъв избирате вие, във всеки ли има бяло брашно, аз вземам Вита, добръ избор ли е?!
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Kremiliya » 21 Юли 2015, 11:42

Rali_hr написа:У нас винаги се е ядял бял хляб, от скоро започнахме да купуваме черен, какъв избирате вие, във всеки ли има бяло брашно, аз вземам Вита, добър избор ли е?!

Май няма добър избор за хляб, затова е най-добре да се прави домашен пълнозърнет, добре че има хлебопекарни за улеснение!
Аватар
Kremiliya

Re: Затлъстяването при децата - борба с диетолог и физкултура?!

Мнениеот Pipilota » 26 Юли 2015, 09:28

Все още е трудно някой да отиде на диетолог, все много знаем. Изпробваме какви ли не диети върху нас самите и върху децата си, само защото сме чули че работят. А да си диетолог не е да кажеш "прочети в интернет", правят се специали режими и диети за всеки човек - индивидуално! Децата задължително трябва да бъдат прегледани от диетолог, който да им създаде режима, а не родителите да си правят експерименти. Децата ми са с идеални килограми, но ако се наложи няма да ги ограничавам сама, а ще потърся професионално мнение. :!:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот rabotnata pchela » 26 Юли 2015, 10:12

pipilota и аз мисля като теб. Не знам защо сами поставяме ограничения и измисляме разни начини, след като сами сме си охранили децата... явно е, че нашите методи не действат. Отгоре на всичкото, ако детето яде салата, а ние до него ядем пържола с картофи няма как да стане работата с ограниченията!
Аватар
rabotnata pchela

Re: Затлъстяването при децата - борба с диетолог и физкултур

Мнениеот Lollipop » 27 Юли 2015, 07:52

Lyomi написа:Не съм убедена, че би имало драстични резултати при едно семейство, което основната му храна е джънк, но пък със сигурност ще е от полза. Тука идва и един друг момент, обаче, в който бабите като видят заслабнало детенцето ще кажат "Ама бабо, не ви ли хранят в тази детска градина, гладни ли ви държат?! Я си хапни сега това пържено мекиче и бозичката (а аспартам, разбира се) да си изпиеш" :D :D :D :D :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Та идеята е супер, ако и родителите разбират какво е положението и на децата и тяхното, дори това може да се поддържа и в училищата, нали има задължителна занималня до 4-ти клас, дори някъде по медиите се споменаваше, че може и да стане до 5-ти ;)

Работата е там, че има и затлъстели деца дори в детската градина. Децата ходят с едни големи кореми, имат мазно вече, което им се друса! От къде е дошло, от детската градина където се хранят с готвени неща или от нещата, които се позволяват странично от родителите!
Аз съм на мнение, че не трябва да ограничаваме децата и от вафли, но те трябва да знаят, че са вредна храна и се ядат рядко! А толкова начини има да заместим купешките боклуци, само малко желание трябва! Да играчка е, да направиш един домашен кекс, да има калории и въглехидрати, но е истинска храна, която няма да тормози организма докато се преработва.
Аватар
Lollipop

Мнениеот Rali_hr » 27 Юли 2015, 08:44

Но е по-лесно. Мен ме е яд, че старите хора не разбират, че е по-добре на детето да се даде някой плод, на който също ще се зарадва, а му дават вафли и шоколади, защо?!
Аватар
Rali_hr

Мнениеот dejavu » 27 Юли 2015, 13:57

Явно идеята бързо е отпаднала, поне скоро нищо подобно не съм чувала, но е жалко, че на децата се гледа като на добичета :( Ама на мен ми е странно, аз съм забравила, как така на децата им попадат звънчовци и подобни в детската градина, откъде се вземат тези боклуци? :roll:
dejavu

Мнениеот Mon_ton » 27 Юли 2015, 16:39

Носят ги другите родители, ако са решили да направят нещо добро да се почерпят децата.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот dessiblond » 28 Юли 2015, 09:47

Винаги проблемът е бил в родителите, независимо дали става дума за хранителни навици или поведение, по-скоро се изумявам, че продължава да се толерират и двете :idea:
dessiblond

ПредишнаСледваща

Назад към Диети